Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

OK15: Gode kolleger er det vigtigste

27. november 2014  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Inden længe bliver overenskomstforhandlingerne skudt i gang. Noget af det vigtigste for medlemmerne er tillid, godt arbejdsmiljø og at frokostpausen bliver bevaret.

I efteråret var der OK15-kampagne over hele landet, og 5000 medlemmer tilkendegav, hvad der var vigtigst for dem i forhold til forhandlingerne. HK Kommunal har bedt fem medlemmer svare på de tre postkortudsagn, der ligger til grund for HK Kommunals OK15-krav.    


Charlotte O. Schmidt, fuldmægtig, Viborg Kommune

I mit arbejdsliv er det helt afgørende, at mine arbejdsopgaver giver mening, og at jeg til stadighed kan udvikle mig. Men også at honoreringen i form af tillid fra ledelse og korrekt aflønning giver arbejdsglæde. 

Det ville være fantastisk, hvis vi i fremtiden kan få det at arbejde inden for det offentlige til at være anerkendt som ligeværdigt til at arbejde i det private erhvervsliv.  

Jeg ville nødig undvære mine gode kolleger og den tillid jeg for det meste bliver vist i mine arbejdsopgaver.  

Mia Juul, Lægesekretær og TR, Odense Universitets Hospital

I mit arbejdsliv er det helt afgørende, at jeg som TR er beskyttet, så jeg kan tale mine medlemmers sag, uden at være bange for at komme på kant med min arbejdsgiver eller være bange for en fyring. Nogle gange må man jo gøre lederne opmærksom på noget, de ikke bryder sig om. Sikkerhed i ansættelse, når man påtager sig en ekstra opgave for sine kolleger er vigtig.

Det ville være fantastisk, hvis vi i fremtiden kan få både midler til kompetenceudvikling og midler til lokal lønforhandling. Det er især svært som regionsansat at få lønforhøjelse eller midler til f.eks. kommunomuddannelse, da der er stort økonomisk underskud allerede i 2014. Næste år bliver det endnu sværere økonomisk i regionerne, da vores budget bliver rammestyret.

Jeg ville nødig undvære min frokostpause og min 6. ferieuge. Det er vigtigt i en travl hverdag at få holdt en ordentlig frokostpause, så man kan få energi til resten af dagen. Samtidig vil det blive rigtig svært for arbejdsgiveren, hvis vi forlader vores plads, så telefon og patienter ikke kan modtages, fordi vi er gået til frokost. Dette ville vi jo kunne gøre, såfremt vi selv skulle betale for vores frokostpause. 6-ferieuge er vigtig, så vi også kan få holdt en god lang ferie, så man kan få ladet batterierne op igen i en meget travl hverdag. 6. ferieuge kan også bruges som hjælp hvis børn eller andre familiemedlemmer bliver syge i længere tid. Den har vores tidligere kolleger jo kæmpet for, så derfor skal vi også påskønne og bruge den.  

Pernille Saunte Schjerning, overassistent, Furesø Bibliotekerne

I mit arbejdsliv er det helt afgørende, at jeg har frihed til at tilrettelægge min arbejdsdag selv. Og at der er variation i form af skiftende opgaver.

Det ville være fantastisk, hvis vi i fremtiden kan få tid til at evaluere på alle de forskellige ad-hoc opgaver, der hele tiden dumper ned.  

Jeg ville nødig undvære min tillidsrepræsentant, som gør et stort arbejde for at arbejdspladsen skal være fri for store problemer, i disse tider med mange og store besparelser, fusioner mm.

Palle Buhl, økonomimedarbejder, Region Midtjylland

I mit arbejdsliv er det helt afgørende, at jeg har selvstændige og udfordrende opgaver. Det kræver, at jeg byder ind på nye opgaver og udvikler mig gennem uddannelse.  

Det ville være fantastisk, hvis vi i fremtiden kan belønnes for den fleksibilitet, som vi HK’ere yder. Hvorfor skal vi ikke også have rådighedstillæg, som vores AC-kolleger?  

Jeg ville nødig undvære min frokostpause. Skal jeg selv til at betale for pausen, så skal jeg kompenseres med mere i løn, for den betalte frokostpause har jeg jo opnået gennem min overenskomst.  

Elin Roland Krieger, ledende lægesekretær, Region Sjælland

I mit arbejdsliv, er det helt afgørende, at jeg har kompetent ledelse, gode arbejdsvilkår, gode udviklingsmuligheder, en visionær leder som støtter og bakker op.  

I fremtiden vil det være væsentligt, at vi, som gruppe, er veluddannet, i stand til at argumentere overfor øvrige faggrupper omkring varetagelse af arbejdsopgaver.  

Jeg ville nødig undvære engagerede kolleger, som kan tage over, når andre skal på uddannelse. Vil også være dejligt hvis vi ikke skal undvære en løn, som er bedre tilpasset de nye krav til os som opgaveløsere.  

Overenskomst OK15 HK Kommunal

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk