Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Midtjyder uden dagpenge må låne af familie og venner

02. december 2014  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK-undersøgelse giver et skræmmende billede af medlemmer, der skærer ned på sociale aktiviteter og må leve på andres nåde. Det helt skræmmende er, at det går ud over børnene, siger HK-formand Viggo Thinggaard


Midtjyder uden dagpenge

Omkring hver tredje låner penge af familie og venner for at få hverdagen til at hænge sammen efter at have mistet retten til dagpenge. Det viser en omfattende HK-undersøgelse af hverdagen for de medlemmer, der er faldet ud af systemet. I Midtjylland har 150 HK’ere deltaget i undersøgelsen, og af dem er de fleste på den midlertidige arbejdsmarkedsydelse eller på kontanthjælp, mens omkring 20 er helt uden indkomst.

- Vi kan ud af undersøgelsen se, at 86 procent har skåret ned på sociale aktiviteter som rejser, sport og foreningsliv. Pengene er ikke til det, men som langtidsledig har man netop brug for at se andre mennesker, fordi man har mistet det kollegiale i hverdagen. Derfor er tallene udtryk for et voldsomt fald i livsværdi, siger formand for HK Østjylland, Viggo Thinggaard.

 

Børnene må betale prisen

Når det gælder børnene, er han rystet over det billede, undersøgelsen giver. Her siger hver anden af de adspurgte med hjemmeboende børn, at der skæres i børnenes muligheder for at gå til sport, spejder, holde børnefødselsdag osv.

- Det er skræmmende, at børnene på den måde må betale prisen. Det siger noget om, hvor desperat situationen er for deres forældre, og vi kan ikke som velfærdssamfund være det bekendt, siger HK-formanden.

Næsten hver tredje er gået mellem 5.000 og 10.000 ned i månedlig indkomst før skat, og mange er gået væsentlig mere ned. Det påvirker ifølge undersøgelsen hverdagen på alle områder. Undersøgelsen viser også, at selv om en stor del af de ledige uden dagpenge er i uddannelsesforløb eller i vikariater, har de ikke meget tiltro til, at det giver dem fast ansættelse. De har alt for ofte løbet panden mod en mur…

- Undersøgelsen må give stof til eftertanke hos de arbejdsgivere, der mest bruger ledige med løntilskud som billig arbejdskraft uden intentioner om fast ansættelse. Vi må kræve, at flere lever op til deres ansvar og dermed hjælper de pågældende videre. De har kompetencerne og viljen, siger formand for HK-Østjylland Viggo Thinggaard.    

Læs også Viggo's blog indlæg

Se DR's regionale nyheder fra Østjylland

Sammen er du stærkere Mister du retten til dagpenge

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk