Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Krav om penge til kompetencepulje i regionerne

03. december 2014  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Bedre muligheder for efteruddannelse til bl.a. lægesekretærer, administrative medarbejdere og IT-ansatte i regionerne bliver et markant krav ved forhandlingerne om OK15. HK Kommunal mener, at der skal sikres penge til kompetencepuljen, så de dygtige medarbejdere kan blive klædt ordentligt på til fremtidens udfordringer.

Lægesekretærer, administrative medarbejdere, IT-ansatte og øvrige HK’ere i regionerne skal have bedre muligheder for kompetencegivende efteruddannelse, så de kan blive klædt på til nye udfordringer på de regionale arbejdspladser. Sådan lyder et markant krav fra HK Kommunals formand, Bodil Otto, når forhandlingerne om OK15 går i gang til januar med Danske Regioner.   

- Vi hører hele tiden de regionale arbejdsgivere tale om, at tværfagligheden skal styrkes, og at der skal arbejdes mere i teams. Det bakker vi helt op om. De dygtige medarbejdere vil rigtig gerne være med til at yde en endnu bedre service. Men udviklingen kræver selvfølgelig relevant kompetencegivende efteruddannelse, så medarbejderne bliver klædt på til de nye udfordringer. I dag kan vi se, at der fokuseres på læger og sygeplejersker, når det gælder efteruddannelse i regionerne, og derfor har vi behov for at sige til arbejdsgiverne, at der skal sikres ekstra penge også til efteruddannelse til af lægesekretærer, administrative medarbejdere, IT-ansatte og øvrige HK’ere, som er nødvendige faggrupper, når det gælder om at sikre et godt behandlingsforløb for patienterne, siger Bodil Otto.     

Visionær aftale om kompetencepulje   

Ved de seneste overenskomstforhandlinger blev der lavet en visionær aftale med arbejdsgiverne om en kompetencepulje. Her kunne HK-ansatte i regionerne få op til 25.000 kroner til blandt andet akademiuddannelser, sundhedskommunom og diplomuddannelser. Men puljen løb tør for penge allerede efter to måneder, så behovet og efterspørgslen fra ledere og medarbejdere er meget stor.  

- Jeg håber, at arbejdsgiverne nu finder de visionære briller frem og vil gøre det muligt for medarbejderne at dygtiggøre sig. Man kan nu engang ikke efteruddanne sig uden penge, og i dag hører vi om mange HK-ansatte i regionerne, der går skuffede fra samtaler med lederne, når det gælder ønsket om at dygtiggøre sig. Det kan vi ikke være bekendt, hverken over for medarbejderne, lederne eller over for patienterne, siger Bodil Otto.   

Medlemmerne ønsker efteruddannelse   

At behovet for penge til efteruddannelse i regionerne er stort fremgik tydeligt af HK Kommunals overenskomstkampagne, hvor medlemmerne i efteråret på særlige postkort kunne angive de største udfordringer i dagligdagen. Her var der et markant ønske om bedre mulighed for efteruddannelse og kompetenceudvikling.   Overenskomstforhandlingerne 2015 begynder for alvor efter jul, hvor der forhandles første gang med regionerne den 9. januar.   OK15 HK Kommunal Efteruddannelse

Har du også læst...


Lønnen steg 1. april

31. marts 2020  | HK Kommunal  | DL

Årets anden lønstigning kan ses på lønsedlen for april.


Medarbejdere og ledere sammen om hjælpepakke

30. marts 2020  | HK Kommunal

I Fredericia Kommune har et tæt samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentanter resulteret i en hjælpepakke til alle ansatte under coronakrisen. Den byder blandet andet på psykologbistand, en sundhedsfaglig hotline og oplærings-garanti.


Den Digitale Hotline indgår aftale om chatbot

30. marts 2020  | HK Kommunal

Inden udgangen af 2020 kan borgere i størstedelen af landets kommuner få hjælp døgnet rundt gennem en fælles chatbot.


 Se alle nyheder

Det skal med til forhandlingsbordet om OK15


Se alle kravene her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk