Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Regeringen åbner for at droppe reklameafgiften

12. december 2014  |  HK Privat  |  HK/It, Medie & Kommunikation  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) har udskudt loven om reklameafgiften fra januar til marts og vil ”drøfte afgiften igen” med forligspartierne. Drop afgiften, for den vil koste op mod 600 jobs, advarer HK/Privat.

Afgiften på husstandsomdelte reklametryksager (reklameafgiften) er blevet heftigt kritiseret fra flere sider, og nu åbner skatteminister Benny Engelbrecht for at droppe afgiften. I første omgang er loven om afgiften udskudt fra januar til marts. Ministeren vil allerede i januar mødes om afgiften med SF og Enhedslisten.   

- Når jeg hører forligspartiernes bekymringer, så tager jeg dem naturligvis alvorligt. Det er naturligt at invitere til en fornyet grundig drøftelse. Men jeg må selvfølgelig understrege, at en eventuel afskaffelse kræver, at vi finder den nødvendige finansiering, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S).

Ministerens udmelding bliver positivt modtaget af Simon Tøgern, formand for HK/Privat, der er en af de stærkeste fortalere for at droppe afgiften.  

- Det er ingen skam at indrømme, at man er blevet klogere, så det skal politikerne have ros for. Det er sund fornuft at droppe den afgift, for dens eneste sikre konsekvens er, at op mod 600 arbejdspladser forsvinder. Hverken miljøet eller statskassen vil få glæde af afgiften, siger han.   


Kritik: ”Grøn” afgift med større miljøbelastning
Tanken bag reklameafgiften var, at den skulle mindske mængden af reklamer til fordel for miljøet og samtidig kaste knap 200 millioner i statskassen hvert år.

Men HK/Privat, Grafisk Arbejdsgiverforening, Kreativitet og Kommunikation og de socialdemokratiske folketingsmedlemmer Bjarne Laustsen og Rasmus Prehn har alle peget på store problemer ved reklameafgiften.   

- Reklameafgiften vil have meget negative konsekvenser, som vi må forholde os til. I starten var det en afgift, der skulle være til fordel for miljøet, men det viser sig snarere at være det modsatte, fordi trykkeriarbejdspladser vil flytte ud af Danmark, og det vil give en større miljøbelastning, har Bjarne Laustsen tidligere slået fast.


Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk