Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Trafik & Jernbane i god dialog om ledernes arbejdsforhold i DSB Vedligehold

23. december 2014  |   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I gennem nogen tid har vi fået henvendelser fra en række ledere i DSB Vedligehold A/S, som føler at arbejdsforholdene i virksomheden har udviklet sig problematisk – ikke mindst for lederne. På den baggrund har Trafik & Jernbane henvendt sig direkte til virksomhedens direktør, Steen Schougaard Christensen.

 - Når et stigende antal medlemmer begynder at ringe og spørge til opsigelsesvarsler, pension og dagpenge, så ved man, at der er noget galt, udtaler Dennis A. Jørgensen, næstformand i Chef – lederkredsen.

Der har indtil nu været afholdt to møder med virksomhedens ledelse, med deltagelse af bl.a. Andreas Hasle, formand for Trafik & Jernbane, og der er her opnået en fælles erkendelse af, at der er behov for forandringer som kan løse op for de stadigt voksende problemer.

 - Vi har generelt været bekymret for, at lederne ville blive overbebyrdet med administrative opgaver, i takt med de mange sparerunder, der er gennemført i DSB. Og det er desværre blevet den barske realitet i DSB Vedligehold, siger formand Andreas Hasle.

 - Derfor har jeg sammen med de faglige kredse, der dækker området, bedt om at mødes med direktør Steen Schougaard Christensen for at drøfte situationen og få skabt mere rimelighed, motivation og større arbejdsglæde i lederjobbene. De møder der indtil nu har været afholdt, har givet mig en god fornemmelse af, at vi i fællesskab kan få taget fat om problemerne og finde gode løsninger.

Det videre forløb frem mod gode løsninger

Møderne har foreløbig resulteret i, at der tages fat i en række forhold, hvor ledelse og tillidsrepræsentanter for Trafik & Jernbanes kredse, skal finde og implementere løsninger.

Helt konkret handler udfordringerne bla. om styrkelse af støttefunktionerne, bedre IT-understøttelse og en regulering ”span of control”. Endvidere ses der på ressourceforbruget på de rent personaleadministrative opgaver, indkøbsfunktionen og fakturahåndtering m.v. – i forhold til ledernes behov for tid til udførelse af de ledelsesmæssige opgaver i produktionen.

Tillidsmand i Chef og Lederkredsen Per Nørgaard, står i spidsen for at sammensætte en gruppe af ledere, der i samarbejde med ledelsen i DSB Vedligehold, har til opgave at se på aflastning af lederne. De primære områder er administration, indkøb og arbejdsmiljø. Der sammensættes en gruppe der er bredt repræsenteret, både geografisk og organisationsmæssigt.

 - Vi håber, at samarbejdet snarest kan betyde bedre vilkår i dagligdagen for vores ledere. Og det er godt at opleve, at ledelsen lytter så vi kan bruge kræfterne sammen på at løse opgaverne, slutter Andreas Hasle.


Medbestemmelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk