HK.dk logo

5000 kr. ekstra – takket være tillidsrepræsentanten

27. januar 2015  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen

En opmærksom tillidsrepræsentant vakte glæde blandt skolesekretærerne, da hun skaffede dem en kommunal pengegave for deres store indsats med implementeringen af skolereformen.

Værdien af en tillidsrepræsentant, der er der for sine medlemmer, er helt sikkert noget, alle Tårnbys skolesekretærer i dag gerne vil skrive under på. For de 5.000 kroner de fik ekstra i lønposen for nylig, kan de takke deres kvikke TR for.

Hun hedder Susanne Pedersen og spørger rutinemæssigt hvert år sine kolleger, om der er nogle, der mener, at de har fortjent en lønforhøjelse. I den proces fik hun sidste år øje på skolesekretærerne. Ikke fordi de selv bad om noget, men fordi implementeringen af skolereformen i kommunens skoler længe havde været på alles læber – med lærerne i fokus. Og i det billede syntes Susanne Pedersen, at der manglede noget. For bag lærerne står i det daglige en faggruppe – skolesekretærerne – som sjældent påkalder sig opmærksomhed, men som fortjener det lige så meget.

- Så var det, jeg tænkte, at det også for skolesekretærerne har været en kæmpeopgave at få skolereformen til at fungere i praksis. De har knoklet og stået til rådighed i mange ekstra timer. Derfor ville det være helt på sin plads, om kommunen belønnede dem for indsatsen, siger tillidsrepræsentanten.

Hun søgte derfor om 5.000 ekstra kroner til hver af de 15 skolesekretærer i Tårnby. Og pengene blev bevilget uden sværdslag i forbindelse med forhandlingerne om tilbageløbsmidlerne – hvorfor kommunen også henter ros fra tillidsrepræsentanten.

30. december stod beløbet på medlemmernes personlige konti.

- De blev jublende glade at dømme efter alle de glade tilbagemeldinger, jeg har fået på e-mail og telefon, fortæller hun.

”Du gjorde det igen,” skrev én, mens en anden skrev: ”Du er en dygtig forhandler.”

- Det varmede mit tillidsmandshjerte meget. Og jeg er klar til at gøre noget lignende igen – for dem eller andre af mine medlemmer. Jeg er obs på alt. Hvor jeg kan få en krone, siger jeg ja tak. Man skal bare huske på, at der skal to til en tango, lyder det fra Susanne Pedersen.


Knokler uden at kny

TR Susanne Petersen Tårnby kommune

TR Susanne Petersen. Foto: Torben Nielsen

På spørgsmålet om, hvorfor skolesekretærerne ikke selv havde bedt om lidt ekstra penge for deres indsats, siger tillidsrepræsentanten, at det sjældent er sådan, det foregår:

- Vi har alle gået i flinkeskolen. Mange af os løber stadig hurtigere, men gør det uden at kny. Vi er jo ærekære i forhold til vores faglighed. Og det nyder mange kommunalbestyrelser godt af. Men jeg kunne da godt tænke mig, at flere råbte op. For som TR kan jeg jo kun gøre noget, hvis jeg ved, der er et behov. Og godt nok ved jeg meget, men ikke alt. Så jo mere medlemmerne informerer mig, des højere kan jeg råbe vagt i gevær over for ledelsen, siger Susanne Pedersen.

Samtidig mener hun, at sagen med de ekstra lønkroner til skolesekretærerne viser, hvor vigtigt det er med en tillidsrepræsentant, og hvor vigtigt det er at være medlem af fagforeningen – fordi der ellers ikke sker noget.

- Der er stor uvidenhed om sammenhængen, og hvilken betydning en TR har. For eksempel ved mange ikke, at det kun er tillidsrepræsentanten, der kan forhandle deres løn – fordi det er HK, der har forhandlingsretten. Så ingen kan sige ’jeg forhandler selv’ – for det er ikke en mulighed. Det er altså også mig, der forhandler for ikke-medlemmerne. Problemet er bare, at dem kender jeg ikke. Og det er sjældent nogen fordel i lønforhandlingerne, siger Susanne Pedersen.

Løn

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk