HK.dk logo

Behersket optimisme i OK-forhandlingerne

27. januar 2015  |  HK Kommunal  | 

Der regnes, tænkes og forhandles. Men konturerne af et resultat i OK-forhandlingerne er der ikke endnu. HK Kommunals formand Bodil Otto håber, at arbejdsgiverne snart viser, at de også har viljen til at finde gode løsninger for alle organisationer i Forhandlingsfællesskabet. Ellers risikerer forhandlingerne at trække ud.

Armlægningen med arbejdsgiverne i kommuner og regioner om de kommende års overenskomster er i fuld gang. Lønstigninger, seniordage og rammerne for TR- og MED-systemet er blandt de vigtige emner på forhandlingsbordet. Parterne er endnu ikke i nærheden af et færdigt resultat, men formanden for HK Kommunal Bodil Otto håber stadig på, at det kan lykkes at nå til enighed med arbejdsgiverne.

- Det kræver dog, at vi snart ser en vilje hos arbejdsgiverne til at finde gode løsninger for alle. Vi er jo en del af et forhandlingsfællesskab, der består af mange organisationer, og derfor er vi også optaget af, at alle får en fair chance for at få forhandlet deres krav, så ingen efterlades på perronen alene. Mit håb er, at vi i de generelle forhandlinger snart kan få styr på de store emner som generelle lønstigninger, seniordage og TR- og MED-systemet. Og også opnår nogle nybrud for eksempel omkring det psykiske arbejdsmiljø og øremærket barselsorlov til fædrene, siger Bodil Otto.  

Enighed om de økonomiske rammer   

Der er indtil nu under de generelle forhandlinger opnået enighed om de overordnede økonomiske rammer. Det betyder, at midlerne er på plads til de specielle forhandlinger, hvor hver enkelt organisation forhandler sine krav. På HK Kommunals område skal der bl.a. forhandles om arbejdstidskrav, en fortsættelse af kompetencefonden også i regionerne, overenskomstdækningen på beskæftigelsesområdet i kommunerne og de ledende lægesekretæres aflønning.   

- Et godt samarbejde mellem ledere og medarbejdere er helt afgørende for opgaveløsningen. Derfor håber jeg, at arbejdsgiverne viser, at de har samme interesse som vi har, nemlig at sikre attraktive arbejdspladser. Det vil være et godt udgangspunkt, siger Bodil Otto.   

De afsluttende generelle forhandlinger er planlagt til den 13. februar med KL og den 20. februar med Regionerne. Når det gælder HK Kommunals egne specielle krav er der planlagt afsluttende forhandlinger den 18. februar med KL og den 25. februar med Regionerne.   

- Jeg håber fortsat på, at tidsplanen kan holde. Men det kræver altså, at der er positive resultater på vej for alle organisationer i Forhandlingsfællesskabet, siger Bodil Otto.OK15 HK Kommunal Overenskomst


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk