HK.dk logo

Kommunal jobdating på tværs af fag og funktion

27. januar 2015  |  HK Kommunal  | 

Et initiativ i Vejle Kommune skal skabe forståelse, vidensdeling og inspiration blandt medarbejderne på tværs af forvaltninger og faggrupper. Vi har fulgt Nermin Kalkan på jobdate.

Til daglig sidder Nermin Kalkan på Vejle Kommunes centrale lønkontor og udbetaler løn og servicerer kommunens medarbejdere, når der er fejl eller tvivlsspørgsmål. 

Der er meget samarbejde mellem det centrale lønkontor og områdekontorerne rundt omkring i kommunen, og netop derfor har Nermin Kalkan ønsket at komme på jobdate på et decentralt lønkontor.

- Jeg får mange spørgsmål om de systemer, de bruger herude, men vi bruger dem ikke selv. Derfor kan det tit være svært at svare kvalificeret på spørgsmålene, forklarer Nermin Kalkan om baggrunden for, hvorfor hun har søgt om at komme på jobdate med damerne på områdekontor Øst.

De kender hinanden – primært fra telefonen og mailen, men det giver noget andet at få sat ansigt på. Det er de enige om, da de starter dagen med en kop kaffe og et rundstykke. 

Nermin Kalkan skal følge Helle Meng, Hanne Eriksen og Lisbeth Nielsen, der skal vise hende hver deres it-system, som alle har relevans for Nermin Kalkans eget arbejde.

- Da jeg læste om det her jobdating, hev jeg straks fat i min leder og spurgte, om jeg måtte tage af sted. Det måtte jeg gerne. Jeg foreslog så, at jeg deler min viden med min afdeling, når jeg kommer hjem, fortæller Nermin Kalkan.

Trivsel og vidensdeling

Og netop vidensdelingen er hele humlen med initiativet, forklarer Kirsten Buch Poulsen, der er HR-chef i Vejle Kommune.

- Vi vil gerne sikre trivsel for medarbejderne og samtidig sætte fokus på kompetenceudvikling. Derfor kan medarbejderen både vælge at jobdate nogen på en arbejdsplads, der ligner ens egen, men også at følge en helt anden faggruppe for en dag. Det er med til at inspirere og give perspektiv til ens egen hverdag, forklarer Kirsten Buch Poulsen, som selv for et par år siden var på jobdate i en daginstitution og fandt det meget inspirerende.

Forskellige fagsprog

På områdekontor Øst har Nermin Kalkan sat sig til rette foran computeren sammen med Helle Meng. Hun skal have en introduktion til det vagtplansystem, områdekontorerne bruger til at indberette medarbejdernes løn med.

- Når medarbejderne får udbetalt forkert løn, er det ofte mig, de ringer til – men fordi jeg ikke kender systemet, kan det være svært for mig at svare fyldestgørende på deres spørgsmål, fortæller Nermin Kalkan. 

Der går ikke lang tid før Nermin Kalkan og Helle Meng har fået opklaret, at fagsproget er forskelligt fra kontor til kontor på trods af, at de sidder i samme kommune. En lokalaftale på Nermin Kalkans kontor betyder en forhåndsaftale med fagforeninger, mens det på områdekontoret er et begreb for den rullende vagtplan. 

Derudover vidste Nermin Kalkan heller ikke, at det er den enkelte leder, der indberetter lønnen – hvilket altså betyder, at Nermin Kalkan ikke skal henvise eventuelle telefonopkald til områdekontor Øst, men direkte til den pågældende leder. 

Bedre service og smidigere arbejdsgange

- Den her jobdate gør, at jeg kan gå tilbage til mit eget arbejde og give medarbejderne en bedre service, fordi jeg har lært nogle ting om, hvordan de arbejder her, fortæller Nermin Kalkan:

- Jeg behøver for eksempel ikke at stille dem videre her til kontoret, for det er i virkeligheden deres egen leder, de skal have fat i. 

Mens Nermin Kalkan og Helle Meng arbejder videre kommer Hanne Eriksen og Lisbeth Nielsen også til og kigger med bag skærmen. De diskuterer, hvordan man kan trække fejlmeddelelser ud i forbindelse med lønsedlerne, og det viser sig hurtigt, at områdekontoret selv kan trække de data, de skal bruge. 

Endnu en øjenåbner for både Nermin Kalkan og de tre HK’ere på områdekontor Øst.

- Der er helt klart en masse, jeg skal hjem og dele med min egen afdeling. Det er jo super godt, når vi opdager, at vi faktisk kan gøre arbejdsgangene smidigere. Der er ingen grund til, at de her fejlmeddelelser eksempelvis skal gennem tre led, når man kan nøjes med et, siger Nermin Kalkan og både Hanne Eriksen, Lisbeth Nielsen og Helle Meng nikker. 

Jobdaten har bestemt ikke været spildt. Tværtimod har den måske givet Nermin Kalkans kolleger på områdekontor Øst blod på tanden for selv at komme på jobdate.

- Jeg synes, at vi har fået meget ud af dagen. Og jeg tænker faktisk, at det kunne være spændende at komme ind og besøge Nermin også. Herude har vi da tænkt, hvad de mon laver derinde. Vi synes jo, at vi udfylder det hele og gør alt arbejdet, så det kunne være sjovt at blive klogere på, hvilke opgaver de sidder med. For jeg er da sikker på, at de også har travlt, siger Lisbeth Nielsen med et smil.

Jobdating 

Jobdating er et tilbud til alle ledere og medarbejdere i Vejle Kommune.

Målet med initiativet er at skabe trivsel, arbejdsglæde og faglig stolthed.

Man kan både date arbejdspladser med samme faggruppe som en selv, eller besøge helt andre faggrupper og se hvordan de arbejder.

Kommunen giver mulighed for at få en vikar ind, når en medarbejder skal på jobdate, hvis det er et område, hvor der er behov for det.

Styregruppen for Jobdating har netop besluttet, at projektet skal køre videre fremadrettet, da både medarbejdere og ledere er begejstrede for effekten af erfaringsudvekslingen..Udvikling Kompetencer Job og uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk