HK.dk logo

Strukturændringer har givet frustrationer

27. januar 2015  |  MidtVest  | 

Strukturændringer, besparelser og negativ medieomtale har givet frustrationer hos medarbejderne hos Statsforvaltningen i Ringkøbing.

Det kom frem, da Anne-Mette E. Olsen, formand for HK MidtVest Stat, i sidste uge var til fyraftensmøde i HK-Klubben.

 Mødet var blevet til efter ønske fra medarbejderne og tillidsrepræsentant Heidi Hensgen, der har haft behov for at få luft for frustrationerne.

- Vi skal ikke være omstillingsparate men omstillingsaggressive, lød det blandt andet på mødet.

Der er ca. 70 HK-overenskomstansatte hos Statsforvaltningen i Ringkøbing, der sammen med fire andre forvaltninger rundt om i landet i 2007 blev etableret som selvstændige myndigheder.

Organiseringen viste sig imidlertid at være uhensigtsmæssig, idet den begrænsede mulighederne for fælles løsninger. Derfor blev det med virkning fra 2012 besluttet at organisere statsforvaltningernes opgaver i en enhedsforvaltning, så sagsgangene kunne effektiviseres til gavn for borgerne.


Store omlæggelser

Der kom mange frustrationer frem, da Anne-Mette E. Olsen, formand for HK MidtVest Stat (nummer tre fra venstre), i sidste uge var til fyraftensmøde i HK-Klubben hos Statsforvaltningen i Ringkøbing.

Omorganiseringen har betydet en nedlæggelse af afdelingskontoret i Ribe og oprettelse af et nyt ankecenter under Ankestyrelsen placeret i Aalborg.

Alle opgaver, der har kunnet specialiseres og ikke involverer direkte borgerkontakt, er blevet samlet på forskellige lokaliteter blandt andet administrative opgaver, mens de borgernære opgaver er blevet fastholdt i ni centre.

De medarbejdere, der har haft administrative opgaver på de forskellige forvaltninger, er blevet samlet i Aabenraa. Der er blevet etableret et fælles call center på Bornholm, og en fælles journalenhed er blevet placeret i Ringkøbing.

Tilsvarende er de ikke borgernære opgaver blevet samlet på ét sted. Byggesager, navnesager og ægteskabssager i Nykøbing Falster, bidragssager vedrørende børneloven, værgemål og faderskabssager i Ringkøbing og kommunalt tilsyn i Ringsted.

Ud over, at medarbejdere er blevet flyttet rundt, er der sket en reduktion i antallet, idet en række stillinger som følge af besparelser er blevet skåret væk. I 2012 var der på landsplan 719 medarbejdere, og i 2018 skal tallet være nede på 480, næsten en halvering.

Turbulent tid

For medarbejderne i Ringkøbing har der været tale om en turbulent tid. Da de havde fundet ro efter overgangen til enhedsforvaltning, begyndte fyringsrunderne. Desuden betød indførelsen af et nyt journaliseringssystem overarbejde, og i den sidste tid er der af pressen blevet sat fokus på Statsforvaltningen og dens behandling af forældremyndighedssager.

- Det er ikke nemt med alle de forandringer, og når vi gennem pressen oplever negativ omtale. Med hensyn til strukturændringerne har politikerne og borgerne fået det ud af det, at vi får løftet opgaverne bedre, og sagsbehandlingen er mere ens. Men specialiseringen gør det svært at tage over for hinanden, og det betyder, at når der er ferie eller sygdom, skal vi løbe stærkere, kom det frem på mødet.

- Der har også været en del overarbejde. Vi har skullet melde ind, hvor mange sager vi har kunnet klare uden for arbejdstiden, og vi er så blevet aflønnet pr. sag ud over de normale 37 timer. Noget, der må gøre ondt på de medarbejdere, der ved fyringsrunderne er blevet afskediget, blev det sagt.

- Indførelsen af det nye journaliseringssystem har også givet overarbejde. Lige nu arbejder vi over, når vi kan, på de tidspunkter, hvor vi kan. Og skal man sige, hvordan vi overlever, er det på vores humor, og fordi vi har det sjovt med hinanden som kolleger, lød det.

Bør tilrettelægges bedre

Anne-Mette E. Olsen, formand for HK MidtVest Stat, var meget interesseret i at høre, hvilke ønsker medarbejderne hos Statsforvaltningen i Ringkøbing har til fremtiden.

- Vi ved, at der kommer en ny fyringsrunde i 2015, og dels kunne det være rart, hvis det var meldt ud, hvor mange medarbejdere der eventuelt gerne selv ville holde, dels kunne vi ønske, at processen foregik over en kortere tidsperiode. Sidst var det ret opslidende, idet vi fik at vide lige før sommerferien, at der skulle fyres, og først midt i september blev fyringerne effektueret, blev der sagt.

Tillidsrepræsentant Heidi Hensgen nævnte også, at det havde været svært, at hun fem dage efter fyringsrunden og afskeden med kolleger skulle føre lønforhandlinger. Hun kunne godt have tænkt sig en anderledes timing.

Endelig blev det sagt, at medarbejderne kunne ønske, at de, som blev berørt af en fyring, fik tilbud om uddannelse eller et ansøgningskursus. Her kunne Anne-Mette E. Olsen byde ind med, at der for arbejdsgiveren faktisk er midler at søge til dette formål gennem FUSA, Fonden for udvikling af statens arbejdspladser. Der er dog arbejdsgiver medbetaling.

Der kan også søges råd hos HK’s karrieretelefon, og sidste mandag i hver måned er der mulighed for personlig vejledning hos HK MidtVest.

Forandringer i arbejdslivet Stat Arbejdsmarked Arbejdsmiljø

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Du kan også få vejledning om Efteruddannelse


Bestil tid her

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk