HK.dk logo

Opfølgning på rapporten om målinger af ultrafine partikler

27. januar 2015  |   |   | 

Arbejdet med eventuelle yderligere målinger og opfølgning samt mulige forebyggende eller afhjælpende tiltag er uddelegeret til de lokale arbejdsmiljøgrupper.

Som tidligere annonceret her på hjemmesiden var DSB’s Arbejdsmiljøråd samlet i fredags til et ekstraordinært møde for dels at drøfte selve rapporten og dels at samle op på de foreløbige reaktioner på rapporten. I forlængelse heraf blev det aftalt hvordan der nu skal følges op på problemerne.

Rimelig ro på

Generelt er indtrykket, at medarbejderne tager det rimelig roligt på de forskellige arbejdspladser og flere arbejdsmiljøledere m.fl. er allerede gået i både tænke- og løsningsmode med henblik på nu at få igangsat lokale foranstaltninger.

Men der er også en forventning om, at der nu sker noget, at der nu bliver gjort noget aktivt rundt omkring på de berørte arbejdspladser. Helt overordnet er problemet, at der ikke findes snuptagsløsninger på kerneproblemet. Der findes ikke tekniske løsninger f.eks. i form af filtre el lign, der kan monteres på det materiel, der udleder de store mængder af ultrafine partikler. Den ultimative løsning er derfor udfasning af det forurenende togmateriel.

Det betyder desværre også, at selv et utal af nye målinger rundt omkring ikke i sig selv vil hjælpe, men det blev dog tilkendegivet, at hvis der er arbejdspladser, der gerne vil have foretaget målinger, kan ”de bestilles” hos den lokale arbejdsmiljøgruppe, som videreformidler og koordinerer med DSB Sikkerhed, arbejdsmiljø. Under alle omstændigheder vil der desværre for nærværende kun være tale om midlertidigt afhjælpende foranstaltninger f.eks. i form af ændrede procedurer, ændrede arbejdsplaner mv. der hvor det er muligt og giver mening.

Nu skal de lokale arbejdsmiljøgrupper i arbejdstøjet

Der vil under alle omstændigheder være tale om at udtænke lokale løsninger og derfor blev det aftalt, at alle (relevante) arbejdsmiljøgrupper nu bliver aktiveret omkring denne dagsorden og der er oprettet en central idebank. Dels vil arbejdsmiljøgrupperne skulle opsamle ønsker om eventuelle nye målinger af udledning af ultrafine partikler, og dels vil de skulle drøfte og iværksætte lokale forebyggende eller afhjælpende tiltag. Det kan være lokal adfærd, instruktion eller planlægning, der med fordel kan ændres.

Hvis der på et tjenestested findes flere arbejdsmiljøgrupper, opfordres de til at finde sammen om at drøfte og iværksætte de lokale tiltag.

- Jeg vil opfordre alle arbejdsmiljørepræsentanter, der er valgt på de arbejdspladser, der mener sig udsat for ultrafine partikler til at kontakte deres arbejdsmiljøleder og tilsvarende vil jeg opfordre vores medlemmer, der arbejder disse udsatte steder til at kontakte deres arbejdsmiljørepræsentant, hvis de er bekymrede for at være blandt dem, der bliver udsat for disse partikler”, siger Birthe Østergaard Petersen, næstformand HK Trafik & Jernbane.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukker snart 08-12

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk