HK.dk logo

Sådan får du den bedste LinkedIn-profil

28. januar 2015

Hvornår har du sidst opdateret din LinkedIn-profil? Har du en LinkedIn-profil? LinkedIn er ikke til at komme udenom, hvis du søger job eller vil gøre dig synlig over for nye arbejdsgivere. Her er 8 tips til din profil.


LinkedIn

1. Opret en profil

Hvis du ikke allerede har en LinkedIn-profil, kan du få en nemt og hurtigt.

A. Gå på linkedin.com

B. Tryk ’Tilmeld dig nu’

C. Følg guiden.

2. Beslut, hvem du vil tale til

Hvilke virksomheder og brancher vil du arbejde i? Undersøg, hvad de efterspørger, og hvad du skal fremhæve i din profil for at svare på det. De første par linjer er de vigtigste – det er her, du fanger din modtager.

3. Lav klare overskrifter

Arbejdsgivere skimmer mange profiler igennem for at finde den rigtige medarbejder. Gør det let for din læser at spotte, hvad du kan. Brug klare og tydelige overskrifter – de skal give mening, når de står alene. Tænk på, hvilke søgeord en virksomhed vil bruge, hvis de søger en ny medarbejder på Google eller LinkedIn.

4. Brug præcise nøgleord

Arbejder du f.eks. i HR-afdelingen i en IT-virksomhed, så fremhæv hvad du brænder for – HR eller IT-branchen? Du arbejder ikke bare i HR-afdelingen, men har sikkert et speciale, eller noget du holder særligt af – skriv det. Husk, du udelukker ikke muligheder ved at give præcise nøgleord – tværtimod serverer du dine kompetencer på et sølvfad.

5. Prioritér dit cv

Når du skriver dit cv i profilen, så vis dine erfaringer, men lav ikke en detaljeret opremsning. Gør mest ud af de opgaver, du gerne vil arbejde mere med i fremtiden. Har en proces været særlig god, eller har du været med til at opnå synlige resultater? Så pak beskedenheden væk, og fortæl hvor godt det gik.

6. Vælg det rigtige foto

Et portrætfoto giver tillid. Vælg et pænt og neutralt foto af dig selv, hvor du ser imødekommende ud, har øjenkontakt og er klædt, som du normalt er på job. I f.eks. kreative brancher er det tilladt at stikke mere ud, men som tommelfingerregel er LinkedIn ikke stedet for private fotos.

7. Få nye kontakter

Tænk bredt – hvad har du af relationer fra tidligere jobs, uddannelse og andre aktiviteter? Der er forskellige holdninger til, hvor godt man skal kende en person for at invitere til at ’connecte’ på LinkedIn. Hvis du inviterer personer, du enten har mødt, talt i telefon eller mailet med, går du som regel ikke galt i byen. Tilføj gerne en personlig besked, når du inviterer en ny kontaktperson. Så er du allerede i gang med at pleje dit netværk.

8. Vær aktiv

Når først du har oprettet din profil, handler det om at holde den levende. Opdater, hver gang du har nye erfaringer og kurser. Brug funktionen ’Share an update’ til at fortælle om de projekter, du har gang i. Husk også at like, dele og kommentere på andres updates. Du kan melde dig ind i faglige grupper og på den måde vise, hvad du brænder for. Mange virksomheder lægger jobannoncer på LinkedIn. Du kan vælge at følge bestemte virksomheder og få alle deres updates. Når du er aktiv, er det lettere for dit netværk og kommende arbejdsgivere at få øje på dig.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk