HK.dk logo

Klinikassistenter netværkede om sundhedsfremme

10. februar 2015  |  HK Kommunal  |  Lars Friis

Engagementet og nysgerrigheden var stor, da knap 100 tandklinikassistenter var samlet til temadag om forebyggelse og sundhedsfremme blandt børn med særlige behov.

”Lighed i tandsundhed” var det overordnede tema, da 96 klinikassistenter fra hele landet i sidste uge mødtes i Odense til en temadag om forebyggende arbejde. Dagen handlede specifikt om de særlige udfordringer i arbejdet i socialt udsatte boligkvarterer og blandt børn af anden etnisk herkomst.

- Det var en flot tilslutning, og med de meget engagerede og debatlystne deltagere og tre rigtig gode oplægsholdere forløb dagen bare helt vildt godt, fortæller Joan Nørgaard, leder af netværket Sundhedsfremme i den kommunale tandpleje under HK Kommunal og tovholder for dagens arrangement.


Indsats mod for mange huller

Pia Glud, der siden 2002 udelukkende har arbejdet inden for den profylaktiske indsats i Odense Kommune, var den første oplægsholder med en spændende beretning om arbejdet i boligkvarteret Vollsmose, der ud fra de officielle definitioner er på listen over særligt belastede boligområder. Hun lagde vægt på, at indsatsen forgår via samarbejdet med ”alliancepartnere”, bl.a. personalet i dagpleje, vuggestuer og børnehaver. Et samarbejde, der skal bygge på gensidig respekt for hinandens faglighed.

Marianne Hasager fra Randers Kommunale Tandpleje fortalte efterfølgende om ”Projekt Nordbyen – Vi Børster Bare Bedre”. Det er et projekt, der sigter på at gøre tandbørstning til en del af dagligdagen for børn og forældre i den nordlige del af Randers, og initiativet til det opstod, da man konstaterede, at børnene i nordbyen havde næsten dobbelt så mange huller i tænderne som børnene i resten af Randers Kommune.

Et led i indsatsen er blandt andet involvering af de såkaldte ”bydelsmødre”, der via undervisningsforløb klædes på til som frivillige at tilbyde vejledning på forskellige sprog, blandt om at forebygge caries via daglig tandbørstning og mindre sukkerforbrug.

Begejstret områdeformand

Tredje oplæg bød på erfaringer fra Københavns Kommune, hvor tandklinikassistenter står for den forebyggende indsats over for 0-5-årige, hvis ellers de som minimum opfylder kravet at have taget modulet ”Non-operativ behandling” under videreuddannelsen i odontologisk praksis for klinikassistenter (VOP). Både denne uddannelse og en lang række andre relevante emner blev berørt under eftermiddagens debat på baggrund af de tre oplæg.

Til stede på temadagen var også Kirsten Møller Christensen, der er formand for HK Kommunals fagområde Sundhed og tandklinikassistent i Favrskov Kommunale Tandpleje. Også hun var begejstret over temadagen.

- Deltagerne var meget engagerede, og temadagen er et rigtig godt eksempel på, hvordan et af de mere specialiserede netværk under HK Kommunal kan appellere til mange medlemmer og støtte op om arbejdet med deres særlige faglighed. Dette var det første arrangement under Sundhed, hvor medlemmer havde arrangeret en konference, og hvor det var medlemmerne, der holdt oplæg for andre medlemmer. Det gav en meget positiv og imødekommende stemning. Jeg håber, temadagen kan være en inspiration for andre netværk, siger Kirsten Møller Christensen.

Muligheden for økonomisk støtte fra HK Kommunal til netværksaktiviteter er til stede, hvis man samler mindst ti medlemmer fra fem forskellige arbejdspladser.

Læs mere om netværket ”Sundhedsfremme i den kommunale tandpleje”, hvor du også kan hente oplægsholdernes slides fra temadagen.

Andre netværk for tandklinikassistenter på HK.DK

Sundhed og tandklinik Netværk Arrangementer Udvikling Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk