HK.dk logo

Lægesekretærer fjernede flaskehals

13. februar 2015  |  HK Kommunal  |  DL  |  Lars Friis

Tusindvis af journaler ventede på at blive ajourført i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center. Det truede både effektiviteten og patientsikkerheden, men så gjorde sekretærerne en helt ekstraordinær indsats.

7.000 mundtlige diktater havde hobet sig op, og der kunne være op til en måneds ventetid på, at de blev skrevet ud og kunne indgå i patienternes journaler. Sådan var situationen for godt et år siden i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center og den var i høj grad utilfredsstillende for behandlere og de berørte patienter på grund af den usikkerhed, der risikerede at opstå om den videre behandling.

En analyse viste samtidig, at der manglede lægesekretærer, men også at der ikke var økonomi til at ansætte flere. På afdelingen i Glostrup fik det ledende lægesekretær Mie Vorbeck til at sætte gang i alternative løsninger. Og det er i høj grad hendes fortjeneste, at antallet af uskrevne notater nu er kommet ned på et acceptabelt niveau på 400, lyder det anerkendende fra tillidsrepræsentanten.

- Det er høj grad hendes informerende, åbne og involverende ledelsesstil og hendes tillidsfulde tilgang til sekretærerne, der har været med til at løse problemet, siger Tina Rudnicki, der er tillidsrepræsentant for de 51 lægesekretærer i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup.


Mere uforstyrret ro

Ledende lægesekretær Mie Vorbeck har styr på målene og sørger for at følge op.

Metoden var blandt andet at give de skrivende sekretærer mere uforstyrret ro til at kunne koncentrere sig om opgaven. På baggrund af forslag fra medarbejderne blev der sørget for, at de på skift i perioder slap for at besvare telefonopkald, booke behandlingstider og bidrage til alle de andre servicefunktioner, der får afsnittenes indsats til at hænge sammen.

Lægesekretærerne har også fået tilbudt hjemmearbejdspladser og stillelokaler, hvor de ikke må forstyrres, når de skriver. Den ledende lægesekretær har desuden gennemført samtaler med alle sine medarbejdere, hvor de i fællesskab har opstillet individuelle mål, som har udmøntet sig i et mål for hele afdelingen, og Mie Vorbeck overvåger meget tæt, hvordan det går med at opfylde målene.

- Hver måned får jeg data for hver enkelt medarbejders produktion: Altså hvor mange notater hver enkelt skriver. De data følger jeg op på og deler med den enkelte og kun den enkelte. Skulle der være en enkelt, som ligger under sine individuelle mål, ser vi på, om det skyldes noget særligt, eller der måske snarere er grund til at justere på målsætningen. Det giver klarhed om målet og en høj grad af synlighed, fortæller Mie Vorbeck til Psykiatri-Nyt, Region Hovedstadens Psykiatris nyhedsbrev. (Linket virker ikke pr. 22. juni 2017).

Et tillidsfuldt samarbejde

Hun roser sine ”dygtige og engagerede medarbejdere, som virkelig kæmper for sagen” og betegner deres indsats som enestående. Selv om mange kan være bekymrede, når ens arbejdsindsats på den måde måles, giver det ifølge tillidsrepræsentant Tina Rudnicki god mening, når oplevelsen er, at det håndteres på en ordentlig måde.

- Mies menneskelige egenskaber betyder, at vi har tillid til hende, og jeg tror ikke, at der er nogen, der føler sig overvåget, fordi hun kan se, hvor langt hver enkelt er med hensyn til at nå sine mål. Vi har heller ikke noget problem med at gå til hende, hvis vi i en uge af forskellige årsager har vanskeligt ved at nå vores mål. Så finder vi i fællesskab en løsning på det, fortæller Tina Rudnicki.

I perioden, hvor antallet af ophobede diktater er reduceret, har der i øvrigt været et markant fald i sygefraværet, blandt lægesekretærerne. Det betyder jo noget for arbejdsmiljøet, at opgaverne ikke hober sig op.

 

Lægesekretær

Som lægesekretær er du en del af et stærkt fagligt fællesskab i hk


Besøg din landsforening

Nyheder fra DL


OK18: Afstemning er kommet godt fra start

24. maj 2018  | HK Kommunal  | DL

Mere end halvdelen af HK Kommunals medlemmer har allerede deltaget i afstemningen om den nye overenskomst. Der er lodtrækning om flotte præmier blandt alle deltagere.


Nu kan du stemme om overenskomsten

17. maj 2018  | HK Kommunal  | DL

Afstemningen om OK18 er åben nu. Det eneste, du skal bruge, er dit cpr-nummer. Det tager kun et øjeblik at stemme. Du kan læse om hovedpunkterne og komme videre til afstemningen her.


OK18: HK'ere i regionerne får væsentlige forbedringer i ny aftale

04. maj 2018  | DL  | HK Kommunal

Ekstra lønstigninger, højere pensionsindbetalinger og flere midler til kompetenceudvikling er blandt resultaterne i en ny aftale for HK'erne i de fem regioner. Resultatet skal lægges oven i de generelle stigninger, der i lørdags blev aftalt for alle regionernes medarbejdere.


Dansk firma skal levere patientjournal til Syddanmark

02. maj 2018  | DL  | HK Kommunal

Softwarevirksomheden Systematic har vundet udbuddet om udvikling og implementering af et nyt EPJ-system i Region Syddanmark. Det har været vigtigt for regionens valg, at Systematic i forvejen har leveret velafprøvede systemer til to jyske regioner.


Nordjylland har en løsning på udeblivelser

02. maj 2018  | HK Kommunal  | DL

Et telefonopkald ser ud til at have en markant effekt på antallet af udeblivelser, viser et projekt fra Region Nordjylland.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk