HK.dk logo

Jeg bliver noget så gal

18. februar 2015  |  Østjylland  | 

Hun har været sygemeldt i otte måneder. Diagnosen er ”svær arbejdsrelateret stress”. Men den diagnose anerkender samfundet ikke.

Annette Holm Christensen

Annette Holm Christensen

Hvis man spørger Annette Holm Christensen, hvad hun mener om, at stress ikke anerkendes som en arbejdsskade, så får man ikke et svar. I stedet vrænger hun ansigt og siger en meget arrig lyd.

- Der findes ikke ord for, hvad jeg mener om det. Jeg bliver bare noget så gal, siger hun.

I otte måneder har hun været sygemeldt fra et arbejde, der krævede hende i op til 50 timer om ugen, og hvor kontoen for overarbejde på tre år voksede til 560 timer. Det kostede så svær stress, at familien til sidst beordrede hende til læge.

- Jeg blev sygemeldt med diagnosen ”svær arbejdsrelateret stress”. Om jeg får mén af det resten af livet ved jeg ikke, men selv om det er otte måneder siden, så har jeg stadig problemer med blandt andet korttidshukommelsen, fortæller Annette Holm Christensen.

Arbejdsskadesagen blev anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen med hjælp fra HK Østjylland. Lægens udtalelse og lønsedlerne, hvor det fremgik, hvor mange overarbejdstimer hun havde haft, blev sendt med. Alligevel blev arbejdsskaden ikke anerkendt.

95 procent af de sager om psykiske arbejdsskader, der bliver anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen bliver afvist. Man kan kun få erstatning for arbejdsskader, der er opstået alene på grund af arbejdet. Og det er svært at bevise med stress.

- Det kan godt være, at nogle har problemer i privatlivet også. Og det er nok meget naturligt, at man får det, når man er voldsomt presset på jobbet. Men for mit vedkommende var det kun arbejdet, der gav mig stress, fortæller Annette Holm Christensen.

Derfor efterlyser hun nye regler på området.

- Jeg kan ikke fremvise et røntgenbillede af en brækket fod eller en knust arm. Jeg har kun lægens ord som dokumentation. Og hvis det ikke er nok, hvad er så? spørger Annette Holm Christensen.

Hun glæder sig over, at HK Østjylland nu sætter særligt fokus på området, og forsøger at få politikerne på Christiansborg til at se på reglerne.

- Det er meget krænkende, at være syg, fordi man har passet sit arbejde og så få at vide, at det er ens egen skyld. For det er jo det, Arbejdsskadestyrelsen reelt siger, når de afviser sagen fordi jeg har ikke bevist, at det alene er jobbet, der har gjort mig syg, siger hun.

Lige nu er Annette Holm Christensen i virksomhedspraktik i sin egen stilling. Langsomt er hun på vej tilbage til en 37 timers arbejdsuge.

- Jeg svigtede mig selv og min familie ved at lade det gå så galt, som det gjorde. Nu kæmper jeg, med al den hjælp, jeg kan få, for at komme tilbage. Mister man en hånd, er det ok, at man ikke er lige så effektiv som en med begge hænder. Men fordi min sygdom ikke kan ses, så svigter jeg i stedet samfundet, hvis jeg ikke kan knokle som før. Og det er ikke rimeligt, siger Annette Holm Christensen.  


Jeg kunne ikke selv se, at jeg havde stress

Læs en artikel mere om Annette Holm Christensen

Jeg kunne ikke selv se, at jeg havde stress

Stress

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk