HK.dk logo

Debatmøde om velfærd

24. februar 2015  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen

Visionerne for fremtidens Danmark blev drøftet på et valgmøde i HK Hovedstaden med Netværk for Velfærd og Demokrati som værter.

Skal det lykkes at forhindre en ny borgerlig regering efter det kommende valg til Folketinget, skal der stå et klart alternativ parat. Et alternativ med visioner for en progressiv samfundsudvikling. Og et alternativ, der krystalklart viser, at der er grundlæggende forskel på de blå og de røde partier.

Valgmøde 9. februar i HK HovedstadenSådan lød det fra talerstolen, da Ole Thorbek fra Netværk for Velfærd og Demokrati åbnede en høring i HK Hovedstadens lokaler 9. februar. Overskriften for det hele var ’Visioner for fremtidens Danmark’. Og hertil var tre forbundsformænd og tre politikere fra de røde partier inviteret til at tale og debattere om det fælles politiske projekt. De tre fra fagbevægelsen var HK-formand Kim Simonsen, FOA-formand Dennis Kristensen og Jane Korczak, næstformand i 3F. De tre politikere var Rasmus Prehn, MF for Socialdemokratiet, Trine Mach, socialordfører for SF, og Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten.

- Jeg synes, at der på mødet tegnede sig et tydeligere billede af et alternativ til en borgerlig regering. Men vi er ikke færdige med vores projekt og arbejder videre for at nå vores mål, sagde Ole Thorbek efter mødet i HK Hovedstaden.

Behovet for et fælles politisk projekt mellem fagbevægelsen og de røde partier begrundede han på mødet på denne måde:

- Venstre ønsker reelt minusvækst i den offentlige sektor, og det vil gå hårdt ud over velfærden. En borgerlig nedskæringsregering vil koste medlemmerne af LO dyrt. Hvis det skal forhindres, forudsætter det, at S, SF, EL og fagbevægelsen går sammen om et politisk projekt, der tegner et progressivt alternativ til blå blok. Et sådant fælles politisk projekt kan skabe engagement og begejstring blandt de mange tusinder græsrødder, der potentielt kan engageres i en bred kampagne for en valgsejr til rød blok.


Drømme og ansvar

Men bag alle de politiske mål og visioner skal der ligge både drømme, holdninger og værdier, som HK-formand Kim Simonsen sagde det. For uden dem kan vi ikke formulere, hvor vi skal hen, sagde han og understregede, at han selv drømmer om ’et samfund med et socialt sikkerhedsnet, og hvor vi alle er lige’. Det kræver dog en fagbevægelse, som tager et samfundsmæssigt ansvar, mente han og forklarede:

- Jeg hørte den svenske statsminister sige for nylig, at ’forudsætningen for et velfungerende velfærdssamfund er en stærk fagbevægelse’. Og det har han ret i. Men det betyder også, at vi skal gå ind i arbejdet for det og anvise løsninger og komme med forslag. Desværre er det bare noget af det, som fagbevægelsen har svært ved – at erkende at der skal tages ansvar på en lang række områder. Men det skal vi. Og derfor er det også nødvendigt, at vi accepterer de små skridts politik. Og vi skal selv kæmpe. Der er ingen, der gør det for os.

Valgmøde 9. februar i HK Hovedstaden

Fotos: Berit Andersen

Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk