HK.dk logo

I pressen: Fyringer, arbejdsmiljø og løn

05. marts 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

De regionale medier har været omdrejningspunkter for de seneste ugers presseomtaler af HK Kommunal. Læs nogle af historierne her.

Fagforening opfordrer til nybyggeri af rådhus

Fagforeningen HK er bekymret for de ansattes arbejdsmiljø på Vordingborg Rådhus. Det politiske flertal har besluttet at udskyde renovering eller nybyggeri af rådhuset. - Vi er glade for, at der er truffet beslutning om at forbedre arbejdsmiljøet for vore medlemmer i borgerservice og jobcenter, men det er på tide, at der sker forbedringer af det fysiske miljø på rådhuset, siger Michael Rosenberg. Nina Andersen, fællestillidsrepræsentant for HK'erne, siger, hun bliver mødt af personale, der er bekymret, og nogen føler sig mere udsat for snue og forkølelse. 

Sjællandske m.fl., 3. marts 2015


BRK-fyrede får kvikhjælp 

HK Hovedstaden på Bornholm har inviteret HK-medlemmer, der er blevet berørt af kommunens sparerunder, til et møde 12. marts. - På mødet vil vi komme rundt om mange af de spørgsmål, der melder sig, når man bliver opsagt. Vi ønsker at hjælpe vores opsagte medlemmer, til at komme hurtigt videre med deres arbejdsliv, udtaler Mari-Anne Gustavfson, som til dagligt er vejleder på HK 's kontor i Rønne. På mødet 12. marts vil faglig konsulent Kate Schou Rasmussen, HK Kommunal Hovedstaden, orientere medlemmerne om deres muligheder og rettigheder. 

Bornholm.nu m.fl., 3. marts 2015


Folkelig opbakning til løntilbageholdenhed i det offentlige

Et flertal af danskerne mener, at det er et problem, hvis lønudviklingen i stat, kommuner og regioner overstiger udviklingen i det private erhvervsliv. Bodil Otto, formand for HK Kommunal og Offentligt Ansattes Organisationer: - Vi har i mange år forhandlet med respekt for det princip, at lønudviklingen i det offentlige ikke må løbe fra det private, siger Bodil Otto. - Men det er også vigtigt, at kommunale arbejdspladser er konkurrencedygtige, når det kommer til at kunne tiltrække medarbejdere. De offentligt ansattes svar er et udtryk for, at mange kender de principper, der har været gældende længe, vurderer Bodil Otto.

Altinget m.fl., 2. marts 2015


Seniorer kvitter jobbet på grund af stress

Tempoet på arbejdspladserne i kommuner og regionen er blevet så højt, at et stigende antal seniorer får fratrædelses-eller senioraftaler. Mange seniorer bliver også langvarigt sygemeldte, viser en optælling hos HK Kommunal MidtVest. Nogle seniorer bliver langvarigt sygemeldte, og ender med at blive fyret, eller selv vælger at sige op. - Det er en trist udvikling, der ikke harmonerer særlig godt målet om, at medarbejderne skal blive længere på arbejdsmarkedet, siger sektorformand Marianne Køpke.

Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig m.fl., 26. februar 2015


Roskilde Kommune fyrer syge medarbejdere

Hos Roskilde Kommune kan man ikke genkende HK Kommunals påstand om, at kommunen er hurtig til at afskedige syge medarbejdere, siger HR-chef Anna Gantriis. Professor på Roskilde Universitet Bent Greve er ikke overrasket over meldingen fra fagforbundene. De seneste år er de offentlige arbejdspladser nemlig i stigende grad begyndt at reagere på samme måde som de private, når ansatte bliver syge, forklarer han.

TV2 Lorry, 26. februar 2015


HK: Anmeld sexchikane

Kommunalpolitiker René Lundegaard (DF) har flere gange været indkaldt til samtale med Nordfyns borgmester, fordi kommunalt ansatte har anklaget ham for sexchikane. Sexchikanen er dog aldrig blevet anmeldt til HK, og det ærgrer HK Kommunal, som nu opfordrer sine medlemmer til altid at anmelde den slags sager. En anmeldelse kunne have belyst sagen tydeligere, udtaler Pia Tørving, formand i HK Kommunal Midt.

TV2 Fyn, 25. februar 2015


Du skylder de ansatte svar

Tillidsrepræsentant for de HK-ansatte i arbejdsmarkedsafdelingen i Viborg Kommune, Karina Sørensen, skriver i et debatindlæg, at byrådsmedlem Ove Kent Jørgensen skylder svar på, hvorfor han ikke vil stemme for en opnormering af antallet af ansatte i integrationsafdelingen: Hvad tænker du, at det vil gøre ved deres arbejdsmiljø, hvis der ikke kommer flere hænder til at løse den store opgave? Vil mængden af flygtninge, som integrationsafdelingen lige nu og her står og skal hjælpe blive mindre af, at du stemmer nej til at give de ansatte den nødvendige hjælp? -Nej, vel? 

Viborg Stifts Folkeblad, 23. februar 2015


Sparekniv presser offentligt ansatte

- Man arbejder dag og nat, hvis man skal nå de opgaver, man skal nå. - Medarbejderne får dårlig samvittighed, fordi de ikke kan hjælpe i tilstrækkeligt og nødvendigt omfang. Ovenstående citater stammer fra tilsynsrapporter, Arbejdstilsynet i 2014 udarbejdede om offentlige arbejdspladser i Aarhus. I HK Kommunal Østjylland er oplevelsen af et voksende pres total. - Da man i 2009 undersøgte HK'ernes psykiske arbejdsmiljø, havde kommuner og regioner de klart dårligste resultater. Jeg vil vove den påstand, at det ser betydeligt værre ud, hvis man laver den samme undersøgelse i dag, siger han. 

JP Aarhus, 22. februar 2015


Faglige organisationer vil rejse nye sager

HK Sjælland og andre fagforeninger er stærkt utilfredse med Region Sjælland. Det handler om, at Region Sjælland fortsat forlanger, at ansatte ved fyringsrunder selv skal opsige deres job for at kunne få et andet job i regionen - typisk til lavere løn. - At kræve af medarbejderne, at de selv siger deres stilling op på et tidspunkt, hvor de er under stort pres og går en usikker fremtid i møde, er helt utilstedeligt, siger Michael Rosenberg, formand for HK Sjælland. Professor i forvaltningsret Karsten Revsbech understøtter fagforeningernes kritik. 

Sjællandske m.fl., 21. februar 2015


Analyse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk