HK.dk logo

Nyt netværk er guld værd

09. marts 2015  |  Østjylland  | 

Et nystartet netværk for administrative SU-medarbejdere er kommet godt fra start. – Selvom vi er ret digitaliserede, må vi ikke glemme vigtigheden af personlig kontakt, lyder det fra initiativtager Lise-Lotte Hjermitslev.

Nyt netværk er guld værd

Lise-Lotte Hjermitslev, skolesekretær og SU-vejleder på Randers Statsskole

Når telefonen ringer, eller en mail tikker ind, så er det ikke længere kun studerende, som sidder i den anden ende. Siden den 2. februar 2015 har de administrative SU-medarbejdere på flere midtjyske STX uddannelsesinstitutioner haft lejlighed til at søge sparring i et fælles netværk. Initiativtageren er Lise-Lotte Hjermitslev, der er skolesekretær og SU-vejleder på Randers Statsskole.

- Selvom Styrelsen for Videregående Uddannelser i København er vores vigtigste sparringspartner, har jeg ind i mellem savnet at erfaringsudveksle med andre SU-administrative medarbejdere. SU-opgaven rummer også mange andre facetter, end blot vejledning i, hvordan man søger SU. Som SU-vejleder oplever jeg at skulle være iført en meget rummelig kompetence-kasket, da mange ekspeditioner er af en meget personlig og privat karakter. Vi fungerer ofte også som personlig støtte og praktisk rådgiver for den unge, som måske står overfor at skulle flytte hjemmefra eller den unge, som har brug for hjælp til de praktiske ting omkring e-boks, frikort og Nem-Id”, fortæller Lise-Lotte Hjermitslev

Derfor besluttede hun at sætte handling bag netværkstankerne og den 2. februar mødtes netværket for første gang i Randers.

Dagen bød på et indlæg fra Skat omkring unges skatteforhold og efter kaffen delte deltagerne sig i grupper, som talte om henholdsvis SU og SPS, som er specialpædagogisk støtte.

Den sociale funktion i rollen, blev også diskuteret, ligesom den igangværende SU-reform blev drøftet.

- Der sker flere ting på SU-området lige nu, og det er overordentligt vigtigt, at man hele tiden sørger for at holde sig ajour, så man kan give den unge optimal service og rådgivning, siger Lise-Lotte Hjermitslev. -SU arbejdet foregår udstrakt decentraliseret og kvaliteten af det arbejde, der udføres, afhænger af, at de medarbejdere, der beskæftiger sig med området kan deres standarder for administrativ praksis, fortæller hun.

SU-medarbejder Berit Nielsen fra Skanderborg Gymnasium deltog også i tema-eftermiddagen. Hun er forholdsvis ny medarbejder på SU-området.

- Jeg har absolut fået noget med hjem fra vores netværks-møde. Alle de guldkorn jeg fik med hjem fra Skat og det, som vi i fællesskab debatterede har jeg gemt i min arbejdsmappe. Det har bestemt været savnet at få sat ansigter på `alle de andre´, der sidder med SU og nu er det alt andet lige lettere at løfte røret og ringe til en livline, f.eks. om onsdagen, hvor SU Styrelsen ikke kan kontaktes. Det virkede også godt tilrettelagt, at Skat deltog i arrangementet med et oplæg omkring unge og skat, siger Berit Nielsen.

Inden Lise-Lotte Hjermitslev inviterede til netværksmøde, havde hun en idé om udbyttet ved et fagligt netværk. I dag, hvor netværket er etableret og godt i gang, er det blevet nærmest selvforstærkende.

- Det er selvforstærkende forstået på den måde, at når man først er med, så indser man vigtigheden af at være i et netværk. Vi arbejder alle med SU, men kommer alligevel fra forskellige baggrunde. Derfor kan vi supplere hinanden rigtig godt. Er der noget jeg er i tvivl om, så kan jeg helt sikkert finde hjælp hos en af de andre og omvendt. Jeg glæder mig meget over at have lært andre SU-administrative medarbejdere at kende, fortæller Lise-Lotte Hjermitslev.

Joan Bach Bundgaard, der er rektorsekretær og SU-vejleder på Aarhus Akademi har også sagt ja tak til at være en del af netværket.

Nyt netværk er guld værd

- Jeg har arbejdet med SU i 3 år, og det er første gang, vi har afholdt et ERFA-gruppemøde. Det var utroligt udbytterigt – både fagligt, men også socialt. Jeg fik allerede i ugen efter vores møde benyttet mig af, at jeg har fået sat ansigt på en SU-kollega på en anden skole. Den faglige sparring er utrolig vigtig i det daglige arbejde, siger hun. Lise-Lottes Hjermitslevs SPS-kollega på Randers Statsskole, overassistent Dorte Smith Hansen deltog i gruppe-debatten med andre SPS-medarbejdere.

- At samles i grupper fra forskellige skoler omkring det samme emne er utrolig udbytterigt. Vi gør tingene forskelligt - og så alligevel ikke. Vi kan lære af hinanden og få tips og tricks til at gøre arbejdet lettere og ingen spørgsmål i erfa-grupperne er for dumme. Det var en rigtig god dag med fine input og nye sparringspartnere, siger Dorte Smith Hansen. Netværket har endnu ikke planlagt flere fællesmøder, men de kommer i løbet af året.

- Flere deltagere har udtrykt ønske om, at de meget gerne vil ses fast til mindre seminarer og måske endda en hel dag i SU-regi ind imellem. At være relations kompetent - at evne at styrke sine relationer - er en aktuel og meget highlightet værdi. Jeg er sikker på, at vi har lagt frø til et godt samarbejde fremad. Jeg har meget tilfreds med at have fået ”nye kollegaer”. Det er guld værd med et godt netværk, siger Lise-Lotte Hjermitslev.


Stat Netværk

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk