HK.dk logo

Læring skal bruges på arbejdet

12. marts 2015  |  HK Stat  |  Hovedstaden  |  Sjælland  |  Jakob Groth

Vær ambitiøse, når I vælger kurser, og sørg for, at I efterfølgende kan bruge det i jeres arbejde. Det var budskabet på konferencen Fag og Netværk, som statssektorafdelingerne i HK Hovedstaden og HK Sjælland stod bag 11. marts.

- I skal udfordre jer selv lidt mere. Der er ingen grund til at tage et kursus, hvor I allerede godt ved, hvad det handler om, for så bliver det repetition, ikke læring. Så hellere lade være med at være bange for at tage et kursus, der måske lader til at have et lige lovlig højt niveau - I er altså som regel ligeså kloge, som de andre deltagere.

Sådan lyder opfordringen fra Cecilie Vyff, der er leder af HK's kursusafdeling, da hun holder dagens første oplæg på konferencen Fag og Netværk under overskriften ’HK'ernes fremtid og uddannelse’.

Hun mener, at det er vigtigt at forstå, at man ikke kun lærer på kurser på Metropol. Man kan lære stort set alle steder. Faktisk lærer man først rigtigt noget, når man har haft mulighed for at prøve sin nye viden af i virkeligheden, forklarer Cecilie Vyff til de omkring 140 fremmødte i den fyldte konferencesal på Scandic Hotel i Roskilde.  

 - Læring består af tre ting: Der skal være noget indhold, noget viden. Der skal være en drivkraft, en motivation og følelse og vilje til at lære. Og så skal der være samspil mellem de to. Det vil sige, at man skal prøve sin nye viden af i praksis og se, hvordan det fungerer i virkeligheden. Det er ifølge Knud Illeris først dér, læringen faktisk finder sted, siger hun.           


Kobl læring sammen med arbejde

Cecilie Vyff fortæller, at hun før er kommet hjem efter et kursus og har været helt oppe og køre over det og tænkt, at det da bare var det fedeste kursus. Men da hun så efterfølgende mødte på arbejde, fik hun ikke brugt sin nye viden. Det kan blandt andet være, fordi chefen sagde, at andre opgaver havde højere prioritet. Men også fordi hun selv har fundet ud af, at det slet ikke giver mening i forhold til hendes arbejdsopgaver.

- Så det er helt, helt afgørende, at der er et samspil mellem indhold og drivkraft, og at det skal kunne fungere i praksis. Tænk over, hvad I kan bruge læringen til i jeres hverdag og ikke nødvendigvis kun lige nu og her, men også i forhold til hvad I eventuelt gerne vil arbejde med i fremtiden, opfordrer lederen af HK's kursusafdeling.
 

Og Cecilie Vyff har et råd til, hvordan læringslystne HK'ere finder frem til, hvilke kompetencer man bør tilegne sig:  

- Hvad er det, jeg kan? Hvad er der behov for? Hvad er det, jeg vil? Når du har svaret på de tre spørgsmål, har du fundet et kompetencebehov, og det kan du tage med til næste MUS, lyder det fra Cecilie Vyff.                        

HK-medlemmer Efteruddannelse Kompetencer Kurser

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk