HK.dk logo

Tvivl blev vendt til glæde

24. marts 2015  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Chefgruppen  |  Berit Andersen

En leder blev bekymret for, om HK var det rigtige for hende, når hendes medarbejdere nu også var der. Men siden er hun blevet meget klogere – og rigtig glad for HK.

Da Birgit Zak i 2012 blev udnævnt til afdelingschef regnede hun med, at det nu blev nødvendigt at skifte fagforening og dermed at forlade HK og melde sig ind i en organisation, der kun har ledere som medlemmer. Men så gik realiteterne op for hende. Og i dag er hun glad for, at hun blev.

- HK har på flere fronter hjulpet mig mere, end jeg nogensinde havde troet, at de ville være i stand til, siger Birgit Zak.

Hendes tvivl om sit organisatoriske tilhørsforhold som leder skyldtes en bekymring for, om det at stå i samme fagforening som medarbejderne ville blive en kilde til problemer. For tingene ville vel næppe kunne undgå at blive blandet sammen på en uheldig måde, tænkte hun.

- Jeg troede, at det var mine medarbejderes tillidsrepræsentant, der også skulle være min repræsentant. Og så kunne jeg jo se et dilemma i, at hun på den ene side skulle forhandle medarbejdernes løn med mig, samtidig med at hun skulle bistå mig i forhandlinger om min egen løn. Desuden frygtede jeg et dilemma i repræsentationen, hvis medarbejdere gik til tillidsrepræsentanten med problemer, der kunne relateres til mit lederskab.


HK-tilbud var bedst

Birgit Zak

Foto: Berit Andersen

Som nyudnævnt afdelingschef i Københavns Kommune overvejede Birgit Zak derfor kraftigt at melde sig ud af HK og over i for eksempel Ledernes Hovedorganisation. Men på samme tidspunkt indførte HK den attraktive lønforsikringsordning. Og da den var både bedre og billigere end konkurrenternes tilbud, ville hun gerne blive i HK. Hun tog en snak med forskellige repræsentanter for fagforeningen og fandt så ud af, at det faktisk var sådan, at hun som leder aldrig ville blive repræsenteret af den samme TR som medarbejdernes, men i stedet af en faglig konsulent fra afdelingen.

- Men da det var på plads, tænkte jeg mere generelt, om HK som en arbejderfagforening overhovedet kan gå ind og repræsentere en leder. For i mit billede af arbejdsmarkedet var der en indbygget modsætning. A- og B-siden står jo på hver sin side – over for hinanden. Så var det overhovedet muligt, spurgte jeg mig selv.

God repræsentation

På det tidspunkt vidste Birgit Zak heller ikke, at HK Kommunal har en særskilt gruppe for de medlemmer, der er ledere. Men da hun fandt ud af, at der er noget, der hedder Chefgruppen under HK Kommunal, var sagen endnu mere klar for hende.

- Så var der ikke længere nogen grund til at tvivle på mit organisatoriske tilhørsforhold. Og det var jeg virkelig glad for. For det er jo også HK, der kender mig og mine forhold bedst. Dels fordi de kender kommunerne som arbejdsplads rigtig godt og kender en masse vigtige personer i systemet, dels fordi det er HK, der ene og alene har retten til at forhandle overenskomsterne – også den, der gælder for os som er ledere. Der er med andre ord en masse gode grunde til at forblive i HK den dag, du bliver udnævnt som leder. Og i dag er jeg lykkelig for, at jeg gjorde netop det, fortæller Birgit, der hele vejen igennem sit lederskab har følt sig virkelig godt repræsenteret af HK.

Men at HK godt kunne gøre mere ud af at fortælle om Chefgruppen, og alt det man gør og kan gøre for de medlemmer, der er ledere, er hun til gengæld også blevet fortaler for.

- For havde jeg vidst alt det, jeg ved i dag, så havde jeg nok aldrig været i tvivl, siger hun.

Organisering Ledelse

Er du chef eller leder i en kommune eller region?


Chefgruppen på hk.dk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk