HK.dk logo

Pressefokus på beskæftigelse, lægesekretærer og administration

25. marts 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

I de seneste uger har HK Kommunal markeret sig i en række medier på en bred vifte af emner. Se nogle af historierne her.

Du skyder med spredehagl Hardy Vinter

De seneste års mange nedlagte HK-stillinger har ført til dårligere borgerbetjening og dyrere opgaveløsning, skriver Hans-Henrik Hansen, formand HK Kommunal Østjylland. Administration er et yndet sparemål. Rigtig mange HK-stillinger er blevet sparet væk de seneste år. Men de massive besparelser har ikke medført mindre administration. Det eneste man reelt har opnået, er at spare på de medarbejdere, der udfører administrationen. Det får den uheldige konsekvens, at administrationen skal varetages af andre faggrupper. Jeg kender ikke til administrative funktioner i Syddjurs Kommune for HK'erene, som er overbemandet. Tværtimod. Det vil klæde Hardy Vinter at komme med konkrete eksempler på, hvor de administrative besparelser kan findes.

Syddjurs Lokalavis, Grenaa Lokalavis m.fl., 24. marts 2015


Forslag om kontrol skudt ned

Næstformand Flemming Fredberg Jensen fra kommunens Hovedudvalg foreslår, at man får mulighed for at sætte gang i lokale trivselsundersøgelser i tilfælde af, man hører, der er hjørner af kommunen, hvor arbejdsmiljøet lider. - Man skal jo ikke forstyrre dem, hvor det fungerer godt, påpeger Flemming Fredberg Jensen, der uddyber, at der på Hovedudvalgets møde i sidste uge ikke var opbakning til forslaget om lokale trivselsundersøgelser. Kommunaldirektør Benny Balsgaard mener, at det nuværende system er godt gearet til at spotte dårligt arbejdsmiljø. 

Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, 23. marts 2015


Stop ideologi og hetz

Synspunktet om, at der skal udliciteres så mange opgaver fra kommunerne som muligt, er mere ideologi end sund fornuft, lyder det fra Brian Andersen, formand HK Kommunal Nordjylland, i et debatindlæg. Endnu en udliciteret opgave fra kommunerne er endt i betalingsstandsnings og kaos, hvor personalet fra kommunerne må rydde op i forhold til 4.000 borgere i Nordjylland, der ellers vil stå uden livsnødvendig pleje. At de borgerlige partier stadigvæk kæmper for at få udliciteret så mange opgaver fra kommunerne som muligt, er mig en gåde. Mit synspunkt er ikke et udtryk for, at de private virksomheder ikke kan udføre offentlige opgaver. Men det skal mening, være fornuftigt, og det skal forbedre kvaliteten. 

Nordjyske Stiftstidende, DKNyt, 20. marts 2015


Kun trusler og løftet pegefinger

Brian Andersen, formand HK Kommunal Nordjylland, kommenterer i et debatindlæg Carsten Kochudvalgets forslag om at give udsatte borgere en mere virksomhedsrettet indsats. I Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune har vi de sidste 30 år arbejdet med målrettede arbejds- og uddannelsestilbud til hver enkelt borger. Så jeg har svært ved at se, hvad det nye i rapporten er, andet end man nu igen vil nedsætte kontanthjælpsydelsen. Nej, hvis man endelig vil gøre noget, så skal man tage hånd om borgerne i uddannelsessystemet allerede fra børnehaven klassen. Rapporten er en gang ret og pligt, ja, nærmeste en løftet pegefinger og trussel. Og det kommer man ingen vegne med.

Nordjyske Stiftstidende, 20. marts 2015


Ikke kun asocialt men uhensigtsmæssigt

Carsten Koch-udvalgets anbefaling om at nedsætte kontanthjælpen for visse grupper er bekymrende, skriver næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing, i et debatindlæg. Der er flere gode takter i Carsten Koch-udvalgets anbefalinger, men der er behov for, at medarbejderne på jobcentrene får penge til uddannelse, tid til koordinering, og at justeringer sker i et anstændigt tempo. Men jeg er direkte bekymret for Carsten Koch-udvalgets anbefaling om finansieringen af kontanthjælpen, hvor man foreslår, at de borgere, der kommer i et virksomhedsforløb, får en bonus oveni kontanthjælpen. Den bonus skal finansieres ved at nedsætte kontanthjælpen for alle andre. Det er ikke bare asocialt, men også uhensigtsmæssigt, for mange borgere i denne gruppe er jo netop ikke 'bare' ledige. 

DKNyt m.fl., 17. marts 2015


Overenskomst til afstemning

Der kan blive råd til lidt flere kugler i forårsisen for HK'ere i kommunerne og regionen i Midt-og Vestjylland, hvis de stemmer ja til den overenskomst, der er sendt til urafstemning frem til 9. april. Marianne Køpke, formand for HK Kommunal MidtVest, anbefaler, at medlemmerne stemmer ja. Forliget indeholder lønstigninger til alle på 5,4 procent over de kommende tre år. For et gennemsnitsmedlem, der tjener 340.000 kroner om året plus pension betyder det 18.000 kroner mere om året eller 1500 kroner mere om måneden i løn.

Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer m.fl., 16. marts 2015


Lægesekretærer kan sikre mere patienttid

Gruppen af dygtige lægesekretærer kunne med fordel varetage og overtage en række af de mere administrative opgaver, der i disse år pålægges både læger og sygeplejersker, skriver Pia Tørving, formand HK Kommunal Midt, i et debatindlæg. Læger og sygeplejersker bekymrer sig med rette over, at de i stigende grad spilder deres tid på registreringer, dokumentation, m.m. En af nøglerne til at afhjælpe problemet og bringe sygeplejerskernes administrative timeantal ned er allerede ansat i sygehusvæsenet: Lægesekretærerne har både uddannelse og kompetencer til at aflaste det medicinske personale. Vi bør derfor investere i lægesekretærernes kompetencer og daglige redskaber, så vi kan aflaste det medicinske personale. Det er på tide, at vi får omfordelt opgaver og timer på de danske sygehuse.

Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, 13. marts 2015


Analyse

portalen for tillidsvalgte på mit hk


Log på her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk