HK.dk logo

Henriette er fremtidens HK'er

01. april 2015  |  Østjylland  | 

Efter næsten 10 år som kontorassistent, sagde Henriette Havelund Rasmussen jobbet op og uddannede sig som administrationsbachelor. En uddannelse, der giver de kompetencer, en HK’er skal have i fremtiden.

Hun har haft titel af både kontorassistent og chefsekretær. Men i dag står der Personlig Assistent på visitkortet. En job hun kunne få, fordi hun har uddannet sig til helt nye kompetencer. 

- Da jeg var i begyndelsen af 20’erne, tog jeg en kontoruddannelse. Og det gik fint i mange år, med flere forskellige jobs. Både som kontorassistent og som chefsekretær. Men det begyndte at stå mere og mere klart for mig, at jeg manglede nogle kompetencer, fortæller 34-årige Henriette Havelund Rasmussen.

Derfor sagde hun jobbet op. Gik på SU og satte sig på skolebænken. I dag er hun uddannet administrationsbachelor.

- Jeg har taget rigtig meget efteruddannelse som kontorassistent. Men det var bare ikke nok. Teknologien har betydet, at mange af de opgaver, jeg havde som kontorassistent er forsvundet. Chefer kan selv svare på mails, tage deres telefon og skrive ting i kalenderen. I dag har de mere brug for en, der kan strukturere, koordinere og kvalificere indholdet i opgaverne, siger hun.

Henriette Havelund Rasmussen var nyuddannet, da stillingen som personlig assistent for beskæftigelseschefen i Aarhus Kommune blev slået op.

- Tidligere havde hun haft en kontorassistent. Men nu søgte hun en, der kunne noget mere. Derfor var stillingen også slået op som ’HK’er eller DJØF’er’. Og så tænkte jeg: jeg er jo lige midt imellem, så det må være noget for mig, siger hun.


Om uddannelsen

Ricka Lindholm

Ricka Horsbøl Lindholm

Uddannelsen blev oprettet i 2008 og den tager 3½ år. De studerende gennemgår først et grundforløb, der giver dem kompetencer inden for blandt andet administration i politisk styrede organisationer, opgaveløsning i offentlig administration og styring og udvikling i den offentlige sektor. Herefter specialiserer de studerende sig. Det kan blandt andet være inden for jura, HR, velfærd eller beskæftigelsesindsats. Inden de studerende skriver bachelorprojekt er de i praktik, hvor de skal omsætte deres teoretiske viden til praksis. Og for næstformand i Administrationsbachelorernes Landsforening (ABL), Ricka Horsbøl Lindholm, er det den kombination, der gør administrationsbachelorerne attraktive på fremtidens arbejdsmarked.

- Vi ved, hvad der foregår på gulvet, men vi kan også se projekterne oppefra. Og så er vi uddannet til at projektstyre og tænke strategisk, samtidig med at vi ved, hvordan den offentlige administration fungerer. Den kombination af kompetencer, er der ingen andre uddannelser inden for vores felt, der har, siger Ricka Horsbøl Lindholm.

Hun er lige nu i praktik hos HK Østjylland, hvor hun arbejder med strategisk kompetenceudvikling.

- Fordi jeg også har min teoretiske viden, kan jeg styre projektet med at få kortlagt, hvilke stillinger og krav til kompetencer, der bliver i fremtiden for medlemmerne af HK. En viden, som HK kan bruge til at undersøge, hvilke uddannelser og kurser, medlemmerne skal satse på. På den måde hjælper vi medlemmerne med at få det rigtige kompetenceløft og ikke bare et efteruddannelseskursus, som de ikke kan bruge alligevel, fortæller Ricka Horsbøl Lindholm.

Henriette Havelund Rasmussen kan nikke genkendende til fortællingen om, hvordan teori og praksis kan bruges af administrationsbacheloren.

- I dag har jeg en anden tilgang til mine arbejdsopgaver, end da jeg var kontorassistent. I dag løser jeg ikke en opgave isoleret, men forholder mig i højere grad til sammenhænge og indhold. Mit sigte er at bidrage til, at min chef netop oplever sammenhæng i sin hverdag, hvor både mødemateriale og kalenderaftaler hænger sammen, fortæller Henriette Havelund Rasmussen.

ABL har siden uddannelsens start brugt meget energi på at fortælle, hvad en administrationsbachelor kan. Og det arbejde er ved at give pote.

- Det er ikke så lang tid siden, at der kun var få, der kendte til os. Vi har også arbejdet en del med kollegaers bekymring for, at vi ville tage jobs fra dem. Men de seneste måneder er det gået i den rigtige retning. Arbejdspladserne vil os gerne. Flere kommer i praktik og de, der allerede har uddannelsen er begyndt at få arbejde. Så vi er helt sikkert kommet for at blive, siger Ricka Horsbøl Lindholm. 

Læs mere om Administrationsbachelorernes Landsforening (ABL)

 

Efteruddannelse Uddannelse Karriere

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk