HK.dk logo

Netværk for freelancere giver god mening og god energi

01. april 2015  |  Østjylland  |  Freelancer.dk  | 

HK Østjylland puster nyt liv i Freelancer.dk. Og de første frie fugle har allerede meldt sig til arbejdet med at sikre netværket en god start. En af dem er Christina Bjerre Hatting.

Netværk for freelancere giver god mening og god energi

- Jeg vil være selvstændig og skabe et godt arbejdsliv som freelancer for mig selv. Men det kan godt blive ensomt at sidde helt alene og arbejde. Derfor har jeg brug for et netværk, hvor jeg kan få hjælp til at ideudvikle og blive inspireret af andre freelancere.

Christina Bjerre Hatting er næsten ikke til at stoppe igen, når hun begynder sin tale om, hvorfor hun er gået aktivt med i genfødslen af Freelancer.dk. Hun brænder for sin idé om et liv som freelancer. Og hun brænder for at dele sin måde at arbejde på med andre.

- HK Østjyllands nye tilbud om et netværk for freelancere er fysisk. Vi skal faktisk mødes og udvikle os sammen. Og det har jeg brug for, fortæller Christina Bjerre Hatting.

Den 1. februar fik hun sit CVR-nummer. Virksomheden BjerreHatting.dk var en realitet. I et halvt år havde hun puslet med ideen om at flyve selv, men skulle være sikker på at vingerne kunne bære. Egentlig var hun medlem af Dansk Magisterforening, men her kunne de kun tilbyde freelancere en bog med gode råd om livet som selvstændig.

- Min drøm er at være freelance konsulent inden for udvikling, projektledelse og coaching. Jeg har en baggrund i den pædagogiske verden og ved, at jeg har kompetencer, så jeg kan byde positivt ind med viden inden for mit felt. Men jeg er på gyngende grund, når det handler om, hvordan jeg sælger mit produkt, hvad det skal koste, hvordan jeg bedst holder min hjemmeside opdateret. Derfor har jeg brug for at være i et netværk, hvor vi kan mødes på tværs af faglighed, og hvor der er mulighed for at skabe og organisere et fællesskab med fokus på freelance og selvstændig virksomhed som et arbejds- og ansættelsesvilkår. Og den mulighed giver HK med tilbuddet om et freelancenetværk, siger hun som forklaring på, hvorfor hun skiftede til HK.

Arbejdsmarkedet er i stor forandring i disse år, og flere og flere lønmodtagere oplever, at det er deres ydelse og ikke arbejdskraft, der efterspørges. 

- Det er sådan det er. Og jeg har brug for en fagforening, der tager det alvorligt. En fagforening, der anerkender det ansættelsesvilkår, vi som freelancere har valgt. Og en fagforening, som skaber en ramme for os, hvor vi kan hjælpe hinanden med ideudvikling, og hvor vi kan skabe et fællesskab omkring det at være freelancer. Det gør HK ved at oprette det her netværk for freelancere, siger hun.

For Christina Bjerre Hatting er en af fordelene ved HK, de mange forskellige faggrupper, der er organiseret under samme tag.

- Jeg har været i netværk med personer, der har samme profil som jeg selv. Og her oplevede jeg, at vi holdt kortene tæt ind til kroppen. Det var jo de samme kunder, vi kæmpede om. Samtidig var det svært at være åben om ideer og tanker, for vores faglighed var på spil. Var vi dygtige nok? Var vores idé god nok? Da jeg så tilfældigt mødte nogle af de faggrupper HK repræsenterer, var det min idé de vurderede. Fordi de havde en helt anden faglighed en jeg selv, kunne de pludselig sætte ord fra deres branche på den, siger hun, og fortæller om et møde med en grafiker, der beskrev Christina Bjerre Hatting som en funktion, hun aldrig selv havde hørt om.

- Det vidste jeg slet ikke at jeg kunne, men det er da fantastisk at finde ud af, at det jeg kan, hedder noget andet i andre brancher, så der kan mit produkt også sælges – bare med et andet navn, end det jeg selv kalder det. Det er lige præcis derfor, at et netværk for freelancere ikke kun er en god idé, men også giver rigtig meget god energi, siger hun.

Freelancer.dk går i luften med en ny Facebookside den 13. april. Og den 4. maj bliver det første netværksmøde holdt med overskriften ’Det gode Freelancerliv’. Mødet er åbent for alle, der har tilmeldt sig. Men fremover kræver det enten medlemskab af HK eller en invitation fra et HK-medlem, for at deltage.

- Det er rigtig vigtigt for mig, at der er så mange med som muligt. Og at vi på sigt arbejder os frem til en model, hvor vi kan mødes i mindre grupper og dermed danne små netværk i netværket. Et netværk på tværs af faggrænser tror jeg på giver den største dynamik. Vi mødes om det at være freelancere, fordi vi gerne vil være freelancere. Så handler det bare om at sparre med hinanden alt det vi kan, for at blive en succes som freelancere, siger Christina Bjerre Hatting.

Hun mener, at HK har en pligt til at tage freelancernes arbejdsvilkår alvorligt, og understøtte deres muligheder for at skabe et godt arbejdsliv, som en fri fugl.

- Ud over at netværket er et sted, hvor vi kan mødes, er det også et sted, hvor vi kan udvikle vores evner som sælgere, kommunikatører, ledere og alt det andet, et liv som selvstændig kræver. For vi kan lære rigtig meget bare ved at lytte til hinanden. En meget vigtig ting er også, at vi kan finde samarbejdspartnere. Har jeg eksempelvis brug for at hyre en til optimere min hjemmeside, så øver vi os i forhandlingen om den opgave, og det kan vi bruge, når vi møder ’rigtige’ kunder uden for netværket, fortæller Christina Bjerre Hatting.

Læs også artiklen Nyt liv i Freelancer.dk

Tilmelding til Kick Off  Netværksmøde for Freelancere

 

 

 

 


Freelancer

Arrangementer
i HK Østjylland


Se hvad der sker

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk