HK.dk logo

Et karrieretjek er vejen til drømmejobbet

18. maj 2015  |  Østjylland  | 

Drømmer du om nye udfordringer eller er du ledig og søger job? Så er løsningen måske HK Karrieretjek. Foreløbig har 250 østjyske medlemmer af HK taget imod tilbuddet, siden det startede sidste år, og mange af dem har fået drømmejobbet.

Et karrieretjek er vejen til drømmejobbet

For et år siden blev Jeanette Kramer Pathuel’s søn syg. Derfor ændrede hendes job-prioriteringer sig. Hos HK Karrieretjek fik hun hjælp til at skifte branche. Foto: Michael Kramer

Kalenderen er fuld af aftaler. Og flere kommer til. HK Karrieretjek er et tilbud, som mange af HK Østjyllands medlemmer gør brug af.

- Ja, jeg har meget at se til, lyder det fra Tina Skjøttgaard, der er vejleder, udviklingskonsulent og Master Coach hos HK Østjylland. En konstatering, der bliver leveret med et stort smil og begejstring i stemmen.

- Det er fantastisk, at der er så mange, der booker samtaler. For langt de fleste af dem går glade herfra. Og på de tilbagemeldinger, jeg får, så rykker samtalerne også vores medlemmer tættere på deres drømmejob, siger Tina Skjøttgaard.  

Jeanette Kramer Pathuel er en af de medlemmer, der har været til Karrieretjek hos HK Østjylland. Den 7. september starter hun som lægesekretærelev. Et karriereskift, der lykkedes, fordi hun fik hjælp af Tina Skjøttgaard.

- Jeg er uddannet veterinærsygeplejerske i 2011. Jeg har været til rigtig mange samtaler, men det er aldrig lykkedes mig at få et job. Og da min søn for et år siden blev alvorligt syg, ændrede mine prioriteringer sig markant. Derfor vidste jeg, at jeg var nødt til at gå nye veje. Men jeg havde brug for hjælp og vejledning til at komme videre, siger hun.

Og det er præcis, hvad HK Karrieretjek kan hjælpe med. Samtalen varer cirka 45 minutter og handler om lige præcis det, der er årsagen til at medlemmet ikke bare får drømmejobbet med det samme.

- Langt de fleste ved godt, hvad de drømmer om at lave. Men de har måske svært ved at sætte ord på. Når de taler med familie og venner, så skal de også forholde sig til deres meninger, gode råd og drømme. Hos mig er det 45 minutter der kun handler om det ene medlem, og deres vej til drømmejobbet, siger Tina Skjøttgaard.

Jeanette Kramer Pathuel var meget målrettet, da hun mødte op til HK Karrieretjek. Hun gik efter en uddannelse og job som lægesekretær.

- Tina fik sig hurtigt sporet ind til, at lægesekretær faktisk er det rigtige for mig. Hun hjalp mig videre til en kompetencevurdering, så jeg fik et overblik over mine kvalifikationer i forhold til at kunne søge en elevplads som lægesekretær, og et overblik over, hvad jeg kunne gøre for at opgradere mig til jobbet. Og så gik hun ellers i gang med at vejlede mig i at nå min drøm, og hun sørgede faktisk også for, at der kom handling bag ordene, siger Jeanette Kramer Pathuel.


Det handler tit om værdier

Det er alle typer af medlemmer, der benytter sig af HK Karrieretjek. Fra medlemmer, der er i job, men drømmer om nye udfordringer, til ledige, der ikke længere kan få øje på deres muligheder på arbejdsmarkedet.

- Jeg oplevede det som et nederlag, at jeg ikke kunne få job som veterinærsygeplejerske. Og jeg var personligt i et dybt hul på grund af min søns sygdom. Det påvirkede selvfølgelig min selvtillid. Men Tina fik mig til at se mine styrker og muligheder, og det gav mig både kampgejst og blod på tanden til at komme videre, siger Jeanette Kramer Pathuel

Nogle af de medlemmer, der kommer forbi Tina Skjøttgaard’s kontor, har kun brug for hjælp til at styrke deres CV eller ansøgning. Men mange af dem har også brug for en udenforstående, der kan sætte ord på deres tanker

- Ofte kommer samtalerne til at handle om værdier. Hvad der er vigtigt for den enkelte, når vedkommende går på arbejde. Drømmen om at skifte job opstår jo sjældent af ingenting. Konflikter, stress eller manglende arbejdsglæde handler ofte om, at ens egne værdier er i konflikt med arbejdspladsens værdier. Det er bare ikke altid så nemt at få øje på, når man er midt i det, siger Tina Skjøttgaard.

Hun fortæller blandt andet om et medlem, der var på en arbejdsplads, hvor det vigtigste var bundlinjen, mens han selv var mere optaget af at udvikle og flytte menneskers evner.

- Det fik vi en lang snak om, og det endte faktisk med at jeg opfordrede ham til at søge job inden for en helt anden branchen, end den han var i, siger Tina Skjøttgaard.

Også Jeanette Kramer Pathuel talte arbejdsværdier til hendes samtale.

- Mens jeg gik ledig tog jeg de job, jeg kunne få. I et af dem sad jeg helt alene uden kontakt til kunder, og det var bestemt ikke et job, jeg var glad for. Jeg følte ikke, at jeg kunne anvende mine kvalifikationer. Til HK Karrieretjek hos Tina fik jeg sat ord på netop mine kvalifikationer, og blev klar over, at de var altafgørende for mig i et job, for at jeg kan trives, fortæller hun.

Vejledning på e-mail

Et Karrieretjek starter på mithk. Det er også her, at man kan krydse af, at man ønsker en personlig samtale.

- Hver samtale er individuel. Men ofte bruger vi tid på, hvordan den enkelte optimerer sit CV, forbereder sig til en jobsamtale og hvilken indflydelse både kropssprog og påklædning har. Og de skal forvente, at jeg fortæller dem sandheden, som jeg ser den, siger Tina Skjøttgaard.

Mange har måtte lægge øre til, at profilbilledet på CV’et ikke er så godt, eller at de siger et med munden, men noget andet med deres krop.

- Hvis de skal bruge samtalen til noget, så er jeg nødt til at være ærlig. Når en kommende chef skal vælge blandt mange ansøgere, så ser han måske profilbilledet og tænker ’den kvinde ser sur ud’. Og det er jo ærgerligt, hvis det modsatte faktisk er tilfældet og et godt billede kunne have ført til en samtale, siger Tina Skjøttgaard.

Men Karrieretjekket stopper ikke der.

- Mange beder mig om at læse ansøgninger igennem eller tjekke, om de opdateringer, de har lavet på CV’et, er gode nok. Den slags klarer vi over e-mail. Og så er der nogle, der har brug for at ringe og lige få bekræftet, at de har forberedt sig godt nok til en jobsamtale, fortæller Tina Skjøtgaard.

Til september starter Jeanette Kramer Pathuel sin nye karriere efter hjælp fra HK Karrieretjek.

- Med HK Karrieretjek fik jeg hjælp til at udvikle min ansøgning og mit CV, så det henvendte sig til mennesker i min nye branche. Tina gav mig gode ideer og små opgaver, som hjalp mig med at udvikle både ansøgning og CV, så de fangede læsernes opmærksomhed. Det gav pote og nu glæder jeg mig til at starte i mit nye job, siger hun.

Karriere Karriereudvikling Udvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk