HK.dk logo

5.5 millioner bliver startskud til ny spilbranche i Region Midtjylland

18. maj 2015  |  Samdata

Uddannelsescentret Viden Djurs modtager 5.5 millioner kroner til projektet Game Hub Scandinavia, der skal skabe 40 nye spilvirksomheder i Region Midtjylland.

Game Hub Scandinavia er et fælles nordisk EU-projekt, der løber over tre år og har partnere i både Danmark, Sverige og Norge. Det samlede budget er på 29,7 mio. kroner og skydes i gang i august 2015, hvis finansieringen falder på plads.

Bygger videre på en succes

Projektets forløber med navnet Scandinavian Game Developers løb fra 2011 til 2014 og resulterede i 22 nye spilvirksomheder i regionen. Det er erfaringerne fra det projekt, der nu skal bygges videre på, forklarer Jonatan Yde, campuschef på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, hvor der blandt andet uddannes datamatikere med særligt fokus på spilprogrammering.  

“Hvor Scandinavian Game Developers fokuserede på at støtte de studerende i at etablere virksomheder, mens de var i gang med deres uddannelse, fokuserer Scandinavian Game Hub på at få skabt bæredygtige virksomheder, der fortsætter efter endt studietid. Sigtet i Scandinavian Game Hub er længere og mere ambitiøst", fortæller Jonatan Yde.  

De danske partnere i projektet består, ud over Viden Djurs og Erhvervsakademi Dania, af The Animation Workshop i Viborg samt Aalborg Kommune.

40 nye virksomheder og 100 nye jobs i regionen

I alt skal der udvikles mindst 100 nye virksomheder i Danmark, Sverige og Norge, hvoraf minimum 40 skal ligge i Region Midtjylland. Afdelingsleder for VID projekter på Viden Djurs, Tove Ingerslev, ser projektet som startskud til en helt ny branche i regionen med udgangspunkt i små opstartsvirksomheder:    “

Jeg kan sagtens forestille mig, at der i starten bliver 100 nye arbejdspladser i Region Midtjylland, og at det på sigt vokser til endnu mere. Vi mener selv, at vi er i gang med at etablere en helt ny branche i regionen."

Ikke kun underholdningsspil

For at skabe endnu en succes er det nødvendigt at opfatte spil i bred forstand og kigge mod nye anvendelsesområder, hvor computerspilelementer kan anvendes:  

"Der er ingen tvivl om, at velfærds- og sundhedsteknologien bliver et kæmpestort marked i fremtiden, Hvis man flytter begrebet gamification [brugen af spiltænkning og spilmekanikker, red.] ind i genoptræning, kan det ligefrem blive sjovt at genoptræne. I stedet for at lave øvelser, der føles som kedelige gentagelser, kan man forestille sig et computerspil, der gør det svært at lade være med at bevæge sig i forhold til det, man skal i spillet, alt imens man får genoptrænet sig selv.” uddyber Tove Ingerslev.  

Herudover er nye markeder som for eksempel det asiatiske i projektets kikkert. Udgangspunktet for, hvordan de nye produkter skal skabes og nye markeder nås, skal findes i forskning, blandt andet fra projektets universitetspartnere i Sverige.  

Drømmer om klynge

“Vores drøm er, at virksomhederne kører videre som selvstændige virksomheder i en stor klynge, der kender hinandens kompetencer og kan hyre hinanden ind, når de får store opgaver. At de ser en værdi i at blive i nærheden af hinanden rent geografisk, og at vi i Viden Djurs bliver så gode til at facilitere virksomhedernes etableringer. At det bliver en proces, som vi fortsætter med i fremtiden, samtidig med at det eksisterende miljø af spilvirksomheder hele tiden vokser", fortæller Tove Ingerslev.

 

Links:

Pressemeddelelse om Game Hub Scandinavia (Linket virker ikke pr. 22. juni 2017).

Audiointerview med Jonatan Yde

 Audiointerview med Tove Ingerslev

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk