HK.dk logo

Pressefokus på regioner, digitalisering og lukkedage

20. maj 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

Se nogle af den seneste tids mediehistorier om og med HK Kommunal her.

Trods lav arbejdsløshed mister Varde arbejdspladser

Varde Kommune er blandt de kommuner, der i forhold til sin størrelse har mistet flest arbejdspladser i Region Syddanmark. Alligevel er Varde et af de steder på danmarkskortet med den laveste arbejdsløshed. Det skyldes en hurtigt aldrende befolkning samt en større udpendling i forhold til indpendling. Den jyske del af Region Syddanmark har først og fremmest mistet arbejdspladser inden for offentlig administration. - Vi har mistet arbejdspladser. Det skyldes blandt andet kommunesammenlægningen og også Udbetaling Danmark, der flyttede arbejdspladser fra kommunerne, siger formand for HK Kommunal Sydjylland, Lene Roed.

Jydske Vestkysten, 20. maj 2015


Er regneark troværdige?

Hvis Slagelse Byråd sparer på administrationen, betyder det ringere borgerservice, mener Michael Rosenberg, formand HK Kommunal Sjælland, i et debatindlæg. Slagelse Byråd vil spare 17 millioner kroner på det administrative område svarende til 40 medarbejdere. Set udefra forekommer det, at politikerne har truffet en beslutning om besparelser på baggrund af et regneark, hvor resultatet er givet på forhånd. Politikere svarer altid, at de ikke sparer på kerneområder, men på det administrative område. Fakta er, at administrative medarbejdere bruger cirka 85% af deres arbejdstid til borgernære opgaver. Besparelser på administrationen vil give ringere borgerservice. Så kære politikere: Gør op med jer selv, om målet at spare penge eller om målet er god, effektiv og sikker service. 

Sjællandske Slagelse, 19. maj 2015


Kommuner holder lukket selvom det er hverdag

Dagen i dag er en helt almindelig fredag, men alligevel holder rigtig mange kommuner lukket, blandt andet Kolding. For dem er det en god måde at få sparet penge på. Når der skal holdes lukket i Kolding Kommune, så skyldes det også, at den kan afvikle en masse ferie. I Kolding bliver medarbejderne nemlig tvunget til at bruge en feriedag i dag. Selvom tvang aldrig er godt, så er HK Kommunal Sydjylland alligevel positive. - Principielt er jeg imod tvunget ferie, men netop i dag er der jo mange både på det private og det offentlige arbejdsmarked, der holder lukket. Og en enkelt dag er jo noget man aftaler internt i kommunerne, siger formand Lene Roed. 

DR.dk, Ritzau m.fl., 14. Maj 2015


Fagforbund: Nedlægning af regioner medfører dyrere og dårligere sundhedsvæsen

Adgangen til sundhedsvæsenet bliver både dyrere, dårligere og mere udemokratisk, hvis de borgerlige får held til at slagte regionerne. Det mener HK Kommunal. - For det første vil borgerne miste yderligere demokratisk indflydelse og mulighed for at holde snor i udviklingen på hospitalerne, hvis styringen bliver overladt til embedsmænd og forretningsfolk, siger Bodil Otto, formand i HK Kommunal, i kølvandet på de blå partier K, LA og DF's krav om at nedlægge de fem regioner. Bodil Otto mener, at den centralisering, som Konservative lægger op til, vil betyde, at Danmark bliver endnu mere skævvredet. Og hun advarer mod de konsekvenser, en organisationsændring vil have både for personale og patienter. – En kæmpe organisationsændring vil fjerne tid og fokus fra patienterne og i sidste ende betyde dårligere service, siger Bodil Otto.

Politiken.dk, 12. maj 2015


Seniorer skubber de unge ud

Staten, regionerne og den private sektor bør dele ansvaret med kommunerne for at inkludere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, skriver Bodil Otto, formand for HK Kommunal. I HK Kommunal tager vi hellere end gerne mod tidligere eller kommende kolleger, der har brug for en håndsrækning til hel eller delvis beskæftigelse. Udfordringen er, at vi på rigtig mange arbejdspladser i kommunerne stort set alene bærer det ansvar. Jeg vil derfor kraftigt appellere til, at man på Christiansborg sætter sig i selen for at udvide de forskellige støtteordninger, så staten, regionerne og ikke mindst den private sektor også tager den fælles opgave på sig. Alle har ansvar for, at såvel unge som seniorer samt de, der har brug for en særlig hånd, kan finde en plads i det store arbejdsfællesskab.

Pio Pio, 11. maj 2015


Formålet med digitalisering

Digitaliseringen dur ikke som spareøvelse, skriver Mads Samsing næstformand i HK Kommunal og Jens Rastrup Andersen HK/Samdata i et debatindlæg. Vi er bekymrede for, at digitalisering for beslutningstagerne handler mere om penge end om god, effektiv og sikker service. For nylig præsenterede finansminister Bjarne Corydon (S) den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020. Ifølge en ny undersøgelse fra KMD Analyse har halvdelen af de offentligt ansatte inden for det seneste år oplevet brud på itsikkerheden på deres arbejdsplads. Systemerne garanterer ikke, at digitaliseringen bliver et serviceløft. Det gør mennesker. Det er medarbejderne, der kan vejlede borgere og virksomheder i brugen af digitale selvbetjeningsløsninger. Det er hverken godt for nogen eller noget, hvis man vender det blinde øje til den menneskelige faktor.

Jyllands-Posten, 6. maj 2015


Råd til yderligere velfærd

Effektivisering er ofte lig med nedskæringer, skriver Brian Andersen, formand HK Kommunal Nordjylland. Den offentlige sektor har effektiviseret for 4,5 mia. kr. siden 2012. Men hvis effektiviseringen betyder en ringere kvalitet og service, tror jeg, at borgerne helst vil være foruden effektiviseringen. Jeg er sikker på, at mange ønsker sig tilbage til tiden, hvor man kunne rette henvendelse til kommunen og få en personlig betjening. Effektivisering er lig med nedskæringer. Hvis politikerne endelig vil spare penge, skal man holde op med at foreslå omstruktureringer. Lad mine ansatte kolleger målrette servicen og kvaliteten til den enkelte borgers behov. 

Nordjyske Stiftstidende, 6. maj 2015


Det regionale sundhedsvæsen er en kæmpesucces

Modargumentet imod afviklingen af regionerne består ganske enkelt i at åbne øjnene for de resultater, som regioner og hospitaler har leveret de seneste år, skriver Soile Friis, formand for Danske Lægesekretærer. DF, LA og De Konservative har dødsdømt regionerne. Venstre tøver. Fra 2010 er aktiviteten i det regionale sundhedsvæsen steget med 16 pct. En ny strukturreform af det danske sundhedsvæsen betyder, at personalet skal bruge tid på arbejdsgrupper og strukturprocesser og derfor får mindre tid til patienterne. Så forværrer vi dansk sundhedsvæsens helt store udfordring, nemlig manglen på hænder. Pas på det sundhedsvæsen, vi har, og som fungerer. Vi har ikke behov for nye store politiske reformer, som vil skabe uro og ikke give bedre rammer.

Jyllands-Posten, 29. april 2015


Jysk opvækst giver mindre sygefravær

Offentligt ansatte jyder har et lavere sygefravær end sjællændere, og det gælder også, selv om de flytter til Sjælland efter at være fyldt 18 år. Det viser en ny Momentum-undersøgelse. Ifølge Claus D. Hansen, lektor på Institut for Sociologi på Aalborg Universitet, er en del af forklaringen, at folk i Jylland og specielt de yderligere dele af Jylland er meget mere restriktive end dem i København og på Sjælland. Bodil Otto, formand for OAO og HK Kommunal siger: - Det er ikke mit indtryk, at man har en større tendens til at pjække eller er mere sart, blot fordi man kommer fra Sjælland i stedet for Jylland. Erfaringerne fra min egen arbejdsplads er nærmere, at man er slem til at komme på arbejde, selv om man er halvsyg og kan smitte, siger Bodil Otto. 

Altinget.dk, Momentum, KL.dk m.fl., 27. april 2015


Analyse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk