HK.dk logo

Profiltest – som at finde ukendt fontæne i Rom

26. maj 2015  |  Sjælland  | 

Bestyrelsen for HK-klubben i Lolland Kommune har næsten færdiggjort FOKUS-forløbet – og er kommet begejstret hjem hver gang.


Foto af bestyrelsen for HK-klubben i Lolland Kommune

HK-klubbestyrelsen i Lolland Kommune er stærkere i dag, end før de begyndte på FOKUS-forløbet. Fra venstre er det Anette Karlsson, Anette Larsen, Pia Hansson, Mia Follesen, Marianne Thamdrup og Birgitte Jensen. Medlem nr. 7 – Tanja Hindsgavl – er ikke med på billedet.

De var i forvejen en dygtig og effektiv bestyrelse. Men de vil gribe endnu hårdere om rorpinden, så de når de mål, de sætter sig. De kender hinanden bedre nu og kan bedre udnytte hinandens kompetencer. De tror også på, at de kan agere skarpere, når de står over for lederne i kommunen.

Det er resultatet, efter at de 7 medlemmer af bestyrelsen for HK-klubben i Lolland Kommune har gennemført 3 ud af 4 dage på et kursus, udbudt for klubbestyrelser i HK Kommunal Sjælland.

Kortlagde profiler

Især det at blive klogere på sig selv og hinanden har gjort indtryk. På kursets første modul fik deltagerne hver især lagt en personlighedsprofil. Det var som at finde en ukendt fontæne i Rom. De troede, de havde set det hele, men pludselig fandt de en ny kilde fyldt med inspiration:

- Det gav os mange ahaoplevelser: Hvad kan vi i vores bestyrelse, og hvad har vi af mangler. Vi er blevet mere bevidste om vores styrker og svagheder, fortæller Birgitte Jensen, der er fællestillidsrepræsentant i Lolland Kommune.

- Når man ikke har fået lagt en profil før, er det utrolig spændende at være af sted. Du får noget materiale til at arbejde med dig selv. Samtidig får du en bedre forståelse for, hvorfor andre handler, som de gør. Som bestyrelse er vi blevet mere opmærksomme på at give plads til hinanden, tilføjer Annette Larsen, der er tillidsrepræsentant i tandplejen.

Til hverdag og forhandling

At have blik for andre folks personlige profil giver fordele i hverdagen.

- Når man møder nye mennesker, kan man lige skanne, om de er introverte eller ekstroverte, bemærker Anette Carlsson, tillidsrepræsentant i bl.a. teknik og miljø.

Og Pia Hansson, der er tillidsrepræsentant på økonomi- og ledelsesgangene, supplerer:

- Det er rart at have kendskab til flere forskellige profiler i dagligdagen. Det kan også betyde noget, når man sidder over for ledelsen. Aha, hun har den profil. Så må jeg hellere vægte mine ord på en anden måde.

Mål på dagsordenen

På andet modul af bestyrelseskurset var det tid til at give den måde, bestyrelsen arbejder på, et løft.

Klubbestyrelsen fra Lolland kom hjem med 2 vigtige stykker papir. På det ene står det beskrevet, hvilke værdier bestyrelsen vil arbejde ud fra. På det andet har de nedfældet en lang række strategier og mål.

En af de klassiske fælder som bestyrelse er at blive enige om nogle mål og blive ved at udskyde dem, fordi konkrete hastesager fra hverdagen trænger sig på.

- Det ene møde tager det andet, og det ender med, at man ikke får samlet op på, hvad man ellers gerne vil, som Annette Larsen siger.

- Vi har hele tiden arbejdet med mål, men vi vil nok gøre det på en anden måde fremover. Nu har vi fået dem fældet ned på skrift. Vi er enige om de mål og om at gå i samme retning, erklærer Birgitte Jensen.

- Mål på skrift gør det også nemmere at overdrage bestyrelsesposten til andre, uden at kontinuiteten går op i røg, mener Marianne Thamdrup, tillidsrepræsentant for ældre, sundhed og social.

Sammenhold gør stærk

Med 1 kursusdag tilbage kan bestyrelsen begynde at ane konturerne af fremtidens klubarbejde: Sammenholdet er stærkere, og kendskabet til de andre rundt om bordet er bedre. Det vil gøre det nemmere at nå målene, er Pia Hanssons forhåbning.

- Jeg tror, man tør være mere direkte over for lederne, fordi vi bliver stærkere, når vi har et tættere fællesskab. Desuden er vi mere bevidste om, hvordan vi får klædt vores fællestillidsrepræsentant ordentligt på, uddyber Pia Hansson.

- Vi har fået meget mere ud af kurset, end vi havde regnet med, opsummerer Birgitte Jensen.

Kurser Efteruddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk