HK.dk logo

Pressefokus på regioner, ledige og lønforsikring

10. juni 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

Se nogle af den seneste tids mediehistorier om og med HK Kommunal her.

Blåt valgbluff

Det er valgbluff, når blå blok lover flere penge til sundheden, skriver Brian Andersen, formand HK Kommunal Nordjylland, i et debatindlæg. Den blå blok overbyder regeringen med flere penge til sundheden. Jeg tror, at det er valgbluff fra blå bloks side. I øjeblikket skal der i Nordjylland spares 115 mio. kr. svarende til 300 HK-stillinger og lægesekretærer. Vi nødt til at appellere til vælgerne om at skaffe et flertal i Folketinget, som vil en reel forøgelse af personale, kvaliteten og servicen på de nordjyske sygehuse. 

Nordjyske Stiftstidende, 10. juni 2015


Region. Brug budgetterne rigtigt og drop sparekniven

Drop besparelserne i Region Midtjylland og brug penge på lægesekretærerne, skriver formand for HK Kommunal MidtVest, Marianne Købke, i et debatindlæg. Snart skal der spares drastisk i regionen samtidig med, at det er besluttet, at patienten er i fokus. Lægesekretærerne er netop den faggruppe, der kan skabe sammenhænge i patientforløbene. Der bruges rigtig mange og meget dyre kroner på overarbejde og vikardækning. Lad sparekniven blive i skuffen. Brug i stedet pengene på at give mange lægesekretærer fast arbejde. Det vil gøre det muligt for alle faggrupper at holde fokus på deres kerneopgaver og vil højne arbejdsglæden.

Fredericia Dagblad, Herning Folkeblad m.fl., 8. juni 2015


Forfejlet debat om de 800.000

Det er en vildfarelse at tro, at der kan frigøres en arbejdskraftreserve på 800.000 helårspersoner i ordinære jobs, skriver Bodil Otto, formand HK Kommunal, Anders Bondo, formand Danmarks Lærerforening og fem andre i en kommentar. Vi bliver jævnligt bombarderet med budskabet om, ’at det skal kunne betale sig at arbejde, og at vores sociale ydelser er for høje’. Debatten om de 800.000 føres på et helt forfejlet grundlag. For det første består de »800.000« af en broget skare af mennesker, der f.eks. har barsel. 72,8 pct. i den arbejdsdygtige alder er i arbejde i Danmark. Det er klart over EU-gennemsnittet og i USA. For det andet vanker der sanktioner, hvis man ikke forpligtelserne for arbejde. For det tredje betaler det sig at arbejde - også som lavtlønnet. For det fjerde giver arbejde mulighed for faglig udvikling, faglige fællesskaber og venskaber på arbejdspladsen.

Berlingske, 8. juni 2015


Sygehuse. Til forsvar for regionerne

Pia Tørving, formand HK Kommunal Midt, skriver i et debatindlæg, at de borgerlige politikere gambler med deres forslag om at nedlægge regionerne. Regionerne er en både demokratisk funderet og administrativt veldrevet løsning. Faktum er, at regionsmodellen har vist sig bæredygtig både økonomisk og administrativt. Produktivitetstilvæksten er i regionerne på over to pct., og ventelisterne er rekordlave. Privatisering er en borgerlig paradedisciplin, men når det gælder sygehusvæsen og regioner, så er det at gamble. 

Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad m.fl., 8. juni 2015


Stærke broer er vigtige

Mine medlemmer vægter emner som dagpengesystemet, jobskabelse, arbejdsmiljø og ’nej til nulvækst i det offentlige’ som væsentlige emner når de skal stemme, skriver Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, i et debatindlæg. På det offentlige arbejdsmarked er der færre hænder til flere opgaver. Flere partier taler om nulvækst, som svarer til negativ vækst. Det kan medføre et usundt arbejdsmiljø og øget sygefravær. Velfærden er blevet forringet. Jeg mener, at vi skal fortsætte med at have gode solide broer, som forbinder alle samfundslag. Så kære kandidater: Hvordan forholder I jer til de udfordringer?

Dagbladet Roskilde, Køge, Ringsted, 8. juni 2015


Et oplagt valg løser ikke alle problemer

I et debatindlæg skriver Hans-Henrik Hansen, formand HK Kommunal Østjylland, om forskellen mellem de borgerlige nulvækst og regeringens vækst på 0,6 pct. i den offentlige velfærd.  I den offentlige sektor faldt beskæftigelsen med 0,1 procent. Det bliver smalkost med en ny SR-regering og endnu værre, hvis vi får en Venstreledet regering. Under alle omstændigheder vil vi fortsat høre om udbrændthed, stress og søvnbesvær blandt HK’erne. Det får negative følger i form af flere sygemeldte. En valgsejr til rød blok vil sende det signal, at vælgerne foretrækker kollektive velfærdsordninger frem for skattelettelser.

Århus Stiftstidende, Arbejderen 7. juni 2015


De må ikke bestemme

Stem på de partier, der ikke vil lade embedsmændene bestemme, lyder det fra Brian Andersen, formand HK Kommunal Nordjylland, i et debatindlæg. Vi har set det med den borgerlige regering, hvor de aftaler, som embedsmændene har foreslået i forhold til flytning af opgaver fra kommunerne som folkepension, boligstøtte mv. Her har embedsmændene peget på en besparelse på 300 mio. kr., hvor det tværtimod har kostet 50 mio. kr. ekstra for de nordjyllandske kommuner. Politikerne skal lytte til os ude på arbejdspladserne, der kender opgaverne og borgerne. Lad ikke embedsmændene bestemme. 

Nordjyske Stiftstidende, 4. juni 2015


HK-formand glæder sig over nye akademiuddannelser

Formand i HK Kommunal Sjælland Michael Rosenberg glæder sig over, at University College Sjælland fra næste skoleår vil tilbyde tre nye akademiuddannelser, som bl.a. er rettet mod HK'ere ansat i det offentlige. - Næste skridt plejer at være, at vi indkalder nogle kommuner til dialogmøder i samarbejde med uddannelsesudbyderen, forklarer Michael Rosenberg.

DR P4 Sjælland m.fl., 3. juni 2015


Handicapområdet har brug for mere inddragelse

Kløften mellem borgere med handicap og kommunerne graves stille og roligt dybere i disse år, skriver Mads Samsing, næstformand HK Kommunal, Thorkild Olesen, formand for Det Centrale Handicapråd m.fl. i et debatindlæg. En ny undersøgelse viser, at borgerne oplever, at samarbejdet går rigtig dårligt, mens sagsbehandlerne oplever, at samarbejdet går udmærket. Der er virkelig brug at lytte til hinanden. Vi vil anbefale, at erfaringerne bliver samlet sammen, så man får en fælles viden. Samtidig bør staten sætte forskningsressourcer ind på at forklare forskellene. 

Altinget.dk m.fl. 2. juni 2015


200.000 danskere køber forsikring mod ledighed - og mange flere er på vej

Aldrig har så mange danskere købt private lønforsikringer - på egen hånd eller via deres fagforening. Det store boom skyldes først og fremmest, at en række fagforbund i samarbejde med det fagforeningsejede forsikringsselskab Alka har udviklet en prisbillig, kollektiv lønforsikring, der typisk koster medlemmerne mindre end 50 kroner om måneden. Formanden for HK Kommunal, Bodil Otto siger: - Jeg så gerne, at det ikke var nødvendigt at lave private forsikringsordninger, men det er det. Og medlemmerne er glade for en god og billig ordning, så vi er også glade, selv om ordningen er kommet til verden på en trist baggrund, siger hun.

Politiken m.fl., 31. maj 2015


Juraprofessor starter protest mod nedsættelse af kriminel lavalder

En af landets mest fremtrædende juraprofessorer har i protest startet en underskriftindsamling mod de borgerlige partiers planer om at sætte den kriminelle lavalder ned til 12 år. Protesten støttes af organisationer som HK Kommunal, Red Barnet, BUPL med flere. - Håbet er at samle underskrifter nok til, at blå blok vil besinde sig, siger professor Eva Smith, som er tidligere formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Berlingske m.fl., 31. maj 2015Analyse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk