HK.dk logo

Festlig afslutning på elevtid

22. juni 2015  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen

90 elever blev fejret af HK Kommunal og Stat i Hovedstaden, som 19. juni inviterede til reception. Her fik de unge bl.a. en opfordring til straks at tænke i videreuddannelse.

Champagne, kransekage og frisk frugt. Og så et kæmpestort ’Tillykke, du bliver udlært’ på lystavlen. Sådan blev 90 unge nyudlærte – eller næsten-udlærte – kontorelever budt velkommen, da HK Kommunal og Stat i Hovedstaden inviterede til reception 19. juni.

Arrangementet var det andet af sin slags og blev indledt af Karla Kirkegaard, næstformand i HK Kommunal Hovedstaden, som sagde:

Årets elev 2015: Fra prisoverrækkelsen

- I er nu færdige med jeres uddannelse i det offentlige og på vej til at blive del af et arbejdsmarked i forandring hele tiden. Overalt oplever vi i dag omstruktureringer, omorganiseringer og indførsel af nye it-systemer. Det betyder en løbende udvikling for alle og dermed også en løbende uddannelse for jer. Så nok er I færdige med første step af jeres HK-uddannelse, men færdiguddannede er I ikke. Der er masser af muligheder for videreuddannelse. Og dem vil jeg opfordre jer til at bruge så hurtigt som muligt.  

Derefter var der gaveoverrækkelse, hvor hver af eleverne fik en bærbar oplader – Power Bank – som de kan bruge til at oplade deres telefon hvor som helst – hvad enten de er på stranden, til festival eller noget helt tredje. Hele det tre timer lange arrangement blev kronet med udnævnelsen af årets elev. Hun blev valgt på baggrund af 22 indstillinger, og valget faldt på en elev i statsadministrationen.

Afslutningen på dagen stod den unge foredragsholder Tommy Krabbe for. Han er kendt for sine bøger "Ildsjælenes bog", "Få succes som voksen" og "Din bog – 100 spørgsmål". Og denne dag sørgede han for, at alle de 90 unge gik hjem med et stort smil om munden efter et sjovt, festligt og energisk arrangement.Tre elever fortæller

Blandt deltagerne til receptionen for 2. årseleverne var tre, som vi fik en snak med undervejs. De er alle tre elever i Region Hovedstadens HR-afdeling med i alt ca. 400 medarbejdere. De bliver færdiguddannede til januar og har i løbet af uddannelsen været igennem en række af områderne under HR, bl.a. organisation og ledelsesudvikling, uddannelse, løn- og personale samt ledelsessekretariatet.

Freya Sofia Kou, 23 år:
- Jeg tog en HF og gik derefter et halvt år på universitetet. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var den vej, jeg skulle. Til gengæld havde jeg fået interesse for HR-området, men ville gerne have den praktiske del med. Derfor var det helt rigtige for mig at vælge en elevplads – frem for at gå direkte til en HD. Det bedste ved elevpladsen her er, at man bliver betragtet som en ligeværdig medarbejder. Jeg har aldrig følt mig som elev, og har fået meget ansvar og mange opgaver, som jeg har siddet med alene. Det har været virkelig lærerigt. Og jeg oplever også, at alle har lyttet og altid været interesserede i at høre, hvad jeg mener. For fremtiden overvejer jeg en Kommunom eller en HD. I hvert fald har jeg fået rigtig meget mod på at læse videre efter at jeg blev kontorelev. Så jeg glæder mig til det næste, men håber først at få lov at blive her efter endt eksamen.

Jannik Kofoed Hansen, 31 år:
”Jeg tog for nogle år siden en professionsbachelor i ernæring og sundhed, men fandt hurtigt ud af, at det var organisation, ledelse, HR og den slags, som jeg syntes var sjovest. Derfor fik jeg ideen til at blive kontorelev i en HR-afdeling og tænkte, at det kunne være spændende at komme inden for det offentlige. Det bedste i elevtiden her har været, når jeg har fået lov til at komme med til møder og endda ansættelsessamtaler. Det udtrykte jeg tidligt ønske om, og så har de givet mig mulighed for det. Det har været fantastisk. Nu håber jeg at kunne blive efter uddannelsen. Og fordi jeg er mere strategisk end praktisk tænkende er jeg nødt til at uddanne mig for at få lov til at arbejde med det. Så jeg agter snarest muligt at gå i gang med en Diplom og derefter en Master, hvis jeg kan få mulighed for det.

Helene Hammerum, 28 år:
- Jeg har lavet musik og haft forskellige jobs, inden jeg faldt over denne mulighed. Når det blev her, var det også, fordi man her får mulighed for at komme ind og påvirke i en god retning. Jeg ville gerne være med til at sikre, at det personalemæssige kører som det skal for sundhedspersonalet, så de kan koncentrere sig om patienterne og forhåbentlig gøre dem glade. Jeg har især været glad for at arbejde på uddannelsesområdet. Uddannelse er jo fremtiden. Og jeg synes, det har været rigtig spændende at arbejde med videreuddannelse for både læger, sosu-elever, lægesekretærelever, ernæringselever og andre. Jeg har endda været med til en lang række samtaler, hvilket har været superspændende. Når jeg er færdig, vil jeg gerne blive her og så i øvrigt videreudvikle mig inden for noget med kommunikation og formidling. Ved ikke helt hvordan, så jeg holder alle døre åbne.

Årets Elev 2015 - Fra venstre: Freya, Jannik og Helene

Fra venstre: Freya, Jannik og Helene.
Fotos: Berit Andersen

Elev

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk