HK.dk logo

Uforståelig redningsaktion fra Socialdemokraterne

14. juli 2015  |  Østjylland

Socialdemokraterne har meldt sig på banen som redningsmænd for Venstreregeringen, der ikke kunne få flertal for sin aftale med Kommunernes Landsforening i blå blok. Det forstår vi ikke, og vi er ærlig talt noget rystede over denne handling fra det store oppositionspartis side. Hvad er forklaringen? Spørger Viggo Thinggaard, fællesformand for HK Østjylland, Hans-Henrik Hansen, formand for HK Kommunal Østjylland og Bent Klim Johansen, formand for HK Stat Østjylland.

Kommuneaftalens besparelser får voldsomme konsekvenser for mange tusinde kommunale medlemmer af HK, fordi deres arbejdsdag bliver endnu mere presset, end den allerede er i forvejen. Arbejdsmiljøet i mange kommuner er allerede nu spændt til bristepunktet, men spændes buen endnu hårdere, vil det få voldsomme konsekvenser for både de ansattes arbejdsmiljø og for den offentlige service i almindelighed. Dårligere arbejdsmiljø og flere omkostningstunge sygemeldinger på grund af stress vil på kort sigt kun være toppen af isbjerget. Betydelig dårligere velfærd og offentlig service for alle borgere vil på længere sigt være konsekvensen af besparelserne. 

Regeringens aftale med kommunerne for økonomien i 2016 betyder nedskæringer i det offentlige. Den indeholder med andre ord lige præcist det, Socialdemokraterne gik til valg på at forhindre. Gennem hele valgkampen hamrede rød blok imod det, man forudsagde, ville blive resultatet af et regeringsskifte. Nu sker det som forudsagt, og Socialdemokraterne går ind og tager medansvar for nedskæringerne. Ja, man sikrer med sine stemmer, at de overhovedet kan blive ført ud i livet. 

Venstre kan ånde lettet op og undrer sig nok også lidt. Socialdemokrater over hele landet kan derimod dybt frustrerede konstatere, at Socialdemokraternes første handling som opposition over for en svag Venstreregering er at redde den og samtidig gå imod det, partiet gik til valg på. 

Socialdemokraterne får ikke det store til gengæld. Der er lavet aftale om gensidigt altid at stemme for kommuneaftaler. Er prisen for at bryde principper, holdninger og løfter virkelig ikke større? Samtidig parkerer Socialdemokraterne sine holdninger i blå blok ved at love altid at stemme for kommuneaftaler uanset, hvor store nedskæringer, de indeholder.  

Politisk ordfører Nicolai Wammen har som begrundelse for redningsaktionen sagt, at der er tradition for at stemme for en aftale, indgået mellem regering og KL. Den tradition giver vi ikke meget for, når Venstre ikke en gang kan få sine egne partnere i blå blok til at følge den. I Venstre må de føle sig underholdt ved sådanne udtalelser, for den slags tager de ikke selv så tungt. De startede deres regeringsperiode med at bryde en anden tradition, da de lukkede en kommission, nedsat af den forrige regering. Den slags er der netop ikke tradition for, men det er de ligeglade med i Venstre. 

Det lover ikke godt for fremtiden, hvis Socialdemokraterne vil være den pæne dreng i klassen, der ”af traditionelle grunde” respekterer og støtter aftaler, man politisk er uenige i. 

I det aktuelle tilfælde sikrer partiet de nedskæringer, det gik til valg på at forhindre med dårligere kommunal service og velfærd på sigt for alle borgere i Danmark. 


Politik

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk