HK.dk logo

Lægesekretærer vil strømline sundhedsvæsenet

31. juli 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

Bedre sammenhæng i patientforløbene, mere tid til patienterne og eliminering af unødvendig registrering vil skabe mere albuerum i sundhedsvæsenet, argumenterer lægesekretærernes formand, Soile Friis, i et større indlæg i Dagbladet Politiken.

Vi skal behandle flere patienter for de samme penge, undgå unødvendige genindlæggelser og minimere ventelisterne, så patienterne kommer hurtigere til. Sådan lyder det fra Soile Friis, der er formand for Danske Lægesekretærer i HK Kommunal, i Politiken.

Ambitionen stiller ifølge Soile Friis krav til den måde, vi indretter sygehusvæsenet på.

- En effektiv klinisk administration udgør på mange måder den nøgle, der kan sikre bedre koordinering, mere effektiv administration, større sammenhæng og i sidste ende mere tid til patienterne, skriver formanden.

Soile Friis har sammen med sine nordiske formandskolleger henvendt sig til blandt andet sundhedsminister, Sophie Løhde (V), med tre konkrete forslag, der kan medvirke til at skabe det nødvendige albuerum i et moderne sundhedsvæsen: Bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet, mere tid til patienterne og væk med unødvendig registrering og dokumentation.

Mangelfuld koordinering

Første forslag handler om, at der skal skabes bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet. 

- Mange patienter får nemlig ikke den nødvendige pleje, genoptræning og behandling, når de sendes hjem fra hospitalerne. Koordineringen er ofte mangelfuld. Vi må skabe et sammenhængende sundhedsvæsen, der er en oplagt del af en klinisk administration, skriver Soile Friis. 

Administration og IT skal udføres af fagpersoner

Det andet forslag går på, at der skal være mere tid til patienterne. 

- Mange læger og sygeplejersker oplever med rette, at de skal bruge meget lang tid på opgaver, der ikke er rettet mod den umiddelbare pleje og behandling. Lægesekretærerne er uddannet i klinisk administration og kan udføre opgaven hurtigt og effektivt, lyder det fra Soile Friis, der for det tredje også slår til lyd for, at man i sundhedsvæsenet skal få bugt med, hvad lægesekretærformanden betegner som den åbenlyst unødvendige registrering og dokumentation.

- Dokumentation skal kun ske, når det er relevant som led i pleje, behandling og kvalitetsudvikling. Og her er et vigtigt redskab IT-systemer, der virker og hænger sammen. Også her har vi det sundhedsadministrative personale, som står klar med ekspertise. Både når det gælder IT og effektiv administration, lyder det tredje forslag til et mere strømlinet sundhedsvæsen.

Soile Friis slutter sit indlæg med at konkludere, at man bør sætte den kliniske administration på dagsordenen, så man kan skabe bedre koordinering, sammenhæng og mere tid til behandling og pleje af patienterne. Et sådant fokus vil ifølge Soile Friis give gevinst til såvel personale og patienter som til samfundsøkonomi og velfærd. Lægesekretær

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk