HK.dk logo

Copenhagen pride

04. august 2015

HK Danmark er med ved Copenhagen Pride den 11. til 16. august.

Kasper er 20 år, og han er netop sprunget ud. "Egentlig hader jeg udtrykket at springe ud. Hvorfor springe ud? Hvorfor var det egentlig, min omgangskreds forventede, at jeg sprang ud? Hvorfor forventer samfundet, at homoseksuelle springer ud? Og hvorfor skulle jeg som homoseksuel gå rundt med en klump i halsen i flere år, fordi jeg var bange for, hvordan netop samfundet og min familie ville reagere, når jeg sprang ud?", skriver han i Politiken.

At kunne være sig selv på sin arbejdsplads tager de fleste af os formentlig for givet. Men for nogle af vores kolleger er det fortsat svært at være åben om, at man deler avis med en person af sit eget køn. Alt for mange bøsser, lesbiske, bi- og transseksuelle møder fortsat fordomme på arbejdspladsen, og det er ikke OK. Præcis som det ikke er OK, når kvinder, etniske minoriteter eller andre oplever forskelsbehandling.

Kasper er glad for, at han bor i Danmark. Andre steder på kloden kunne han være blevet henrettet. Vi har dog en tendens til at se Danmark som en osteklokke. Eksempelvis nytter det ikke noget, at Kasper kan få lov til at adoptere børn i Danmark, hvis det eneste land, der vil afgive børn til adoption er Sydafrika. Og så skal det være børn med "special needs", forklarer Kasper.

"Jeg har en enkelt gang i byen oplevet at blive kaldt bøsserøv. En forbigående fandt det nødvendigt at råbe det efter mig. Hvorfor?", spørger Casper. 31 procent af danske LGBT-personer har oplevet diskrimination inden for tolv måneder. Det er det næst laveste antal i EU, men stadig for mange.

Derfor er HK sammen med resten af fagbevægelsen naturligvis med ved årets Copenhagen Pride, der løber af stablen i perioden 11.-16. august. Du kan møde os på Rådhuspladsen, der i anledning af festivalen er omdannet til Pride Square. Her kan du få en snak om, hvad vi alle sammen kan gøre for at få en mangfoldig arbejdsplads, og hvad din fagforening gør for at rykke på ligestillingsområdet.

Lørdag den 15. august går vi sammen med tusindvis af andre gennem byen for at fejre mangfoldigheden ved årets Copenhagen Pride-parade. Indtil videre er vi mere end 150, der går med, men der er plads til flere! Har du lyst til at deltage, skal du møde op på Frederiksberg Rådhusplads kl. 12:30, hvor du får udleveret en af HK’s pride-t-shirts til paraden. Paraden slutter på Københavns Rådhusplads og turen tager cirka 2½ time.


Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 08-17

Torsdag 08-17
Fredag 08-16
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 08-17
Tirsdag 08-17

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 08-17

Torsdag 08-17
Fredag 08-16
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 08-17
Tirsdag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 08-17
Torsdag 08-17
Fredag 08-16
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 08-17
Tirsdag 08-17

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 08-17
Torsdag 08-17
Fredag 08-16
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 08-17
Tirsdag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk