HK.dk logo

Anders Agger får idéerne i det nære

11. august 2015  |  MidtVest  | 

Det er i nærmiljøet, at idéerne opstår for journalist, dokumentarist og foredragsholder Anders Agger, som tirsdag 1. september 2015 gæster HK MidtVest.

- Det er ofte, hvis jeg undres over noget, at idéerne kommer, og det er meget tit i det nære, at jeg finder inspirationen, fortæller Anders Agger, da han én af de sjældne varme dage denne sommer tager imod i Ringkøbing, hvor han bor.
Efter at have brygget en kop kaffe på Nespresso-maskinen tager han de musselmalede krus med uden for på terrassen, hvor vi bænker os i solen.
Her fortæller han om foredraget, som han er ved at finpudse, og hvor omdrejningspunktet vil være de dokumentarprogrammer, han har lavet.
- Om det er Herlufsholm Kostskole eller en kronprins, det handler om, så er der tit nogle skæbnefællestræk, der går igen. Og den etiske linedans kan være interessant. Hvordan gør man, og tænker du over, når du sidder med en dreng på 11 år, der lige er flyttet på kostskole og længes hjem, at passe på ham. Og jeg kan da være meget i tvivl om tingene men skal nogle gange træffe en beslutning, om det her er ok eller ikke. Det er min udfordring, forklarer han.

Nye programmer

Anders Agger siddende på ryglænet på en bænk

- Selv om jeg arbejdsmæssigt har travlt, er det ikke sådan, at jeg på et år arbejder mere end andre. Jeg arbejder bare i klumper. Og jeg er helt vild god til ikke at lave noget, når jeg har fri, fortæller Anders Agger.

Anders Agger har lige været på en ny rundtur med tv-kokken Anne Hjernøe, som han har lavet flere programmer med. Denne gang handler det om repræsentanter fra de fire største indvandrergrupper i Danmark, som de under titlen ”Anne & Anders tilbage til rødderne” har været med på besøg tilbage til hjemlandene. Der var tv-premiere lørdag 11. juli.

Til efteråret kommer desuden 10 nye programmer i serien ”Indefra – med Anders Agger”, hvor han blandt andet har fulgt nogle retsmedicinere, Etisk råd, den lukkede afdeling på Aalborg Psykiatriske Sygehus, en landmand, som er ved at gå konkurs, og Dizzy Mizz Lizzy under rockbandets genforening. 

- Idéen med ”Indefra” er, at det gerne må være miljøer, som er svære at komme ind i, eller som har en offentlig sandhed omkring sig, som kan nuanceres, beretter han.

Arbejder i klumper

Anders Agger lever et travlt arbejdsliv men har ikke problemer med at få det til at harmonere med privatlivet.
- I dag er børnene voksne, men da de var små, arbejdede jeg på 21 Søndag, hvor der var en vagtplan. Hvis jeg havde haft små børn nu, havde jeg ikke kunnet lave det, jeg gør. Jeg er blevet mere globetrotter, jo større børnene er blevet.
HK sætter i 2015 fokus på arbejdsmiljøet herunder det psykiske. Føler du dig nogle gange stresset, og hvordan tackler du det?
- Nej, og det siger jeg ikke ud fra sådan en mande macho ting. Jeg har en ret god evne til at skille arbejdslivet og privatlivet. Jeg har endnu ikke prøvet at stå i Netto og se på rugbrødet og tænke, hvad er du egentlig i gang med. Men jeg har stået ved siden af én, som gik ned med et brag og oplevet hende ligge på sofaen og ikke kunne noget. Og jeg har en enorm respekt for det, for der er ikke nogen formel for, hvem det rammer.
- Selv om jeg arbejdsmæssigt har travlt, er det ikke sådan, at jeg på et år arbejder mere end andre. Jeg arbejder bare i klumper. Og jeg er helt vildt god til ikke at lave noget, når jeg har fri. Så hører jeg musik, læser avis og går rundt på bare tæer og har ikke en skid dårlig samvittighed, siger han og strækker de lange ben i shortsene.
Hvordan ser du på karriere/arbejdsliv?
- Jeg har aldrig brugt ordet karriere. Jeg har i udpræget grad et arbejdsliv. Hvis du skal have en karriere, så indebærer det nogle helt bevidste valg, og jeg har aldrig ageret sådan. Da jeg var 24 år, havde jeg tre børn, og det er ikke det bedste karrieremove i verden. Jeg er meget fascineret af de unge, som kan planlægge, hvornår de skal have børn, og hvad de arbejdsmæssigt vil. Der er ingen tvivl om, at de får max ud af livet, fordi de ved, hvor de skal hen. Men jeg tror, at jeg er et lige så glad menneske, som alle andre er.
- De sidste år er jeg gået fra at være en journalist i baggrunden til nu at blive genkendt i Netto. Men det er ikke noget planlagt, og mine børn griner af det. De siger, at jeg er inde i min Nik & Jay periode, smiler han.

Ringkøbing er udgangspunktet

For Anders Agger har Ringkøbing de sidste 23 år været udgangspunktet.
- Vi flyttede hertil i sin tid, fordi vi gerne ville bo tæt på vandet, og jeg elsker at bo her. Jeg har også haft pendlerlejlighed i København og holder meget af byen, men i Ringkøbing har jeg venner, som jeg har kendt i mange år. Mine bedste venner bor lige i nærheden. Og når der bliver talt om udflytning af arbejdspladser, og hvis nogen stigmatiserer Midt- og Vestjylland som Udkantsdanmark, så har jeg lyst til at forsvare landsdelen. Vi er ikke Udkantsdanmark. I Ringkøbing bor der både akademikere og svejsere, der er en fed biograf og ligahold i håndbold.
Er du medlem af en fagforening, og hvilken betydning har det for dig?
- Jeg er medlem af DJ, Dansk Journalistforbund. Jeg har ikke stået i en situation, hvor jeg har haft brug for min fagforening, men jeg synes, den har gjort det, som jeg har forventet af den, i forhandlingssituationer, og jeg mener, det giver en tryghed at være medlem af en fagforening. Så for mig er kontingentet ikke kun et fradrag på selvangivelsen men en grundliggende sikkerhed i at være underlagt noget ekspertise, som vil være der for én, siger han, inden kaffen er drukket, og det er tid at komme videre.

Tilmeld dig arrangementet med Anders Agger tirsdag 1. september. 

Anders Agger

Anders Agger, 50 år, er journalist, dokumentarist og foredragsholder. Han blev student fra Vestjysk Gymnasium i Tarm i 1983 og blev senere uddannet journalist på Ringkøbing Amts Dagblad, hvor han var i mesterlære.

I 1989 blev han ansat i DR, og efter flere år på DR Nyheder debuterede han med dokumentaren ”Heavy Agger – 14 år senere”. En opfølger til Lars Oxfeldt Mortensens originale film ”Heavy Agger” fra 1985. Et indblik i et særpræget heavyrock miljø i en lille vestjysk by. Personerne i dokumentaren besøger han igen i ”Heavy Agger 3” fra 2014.

Med otte års mellemrum portrætterer han elever fra Herlufsholm Kostskole (2005 og 2013), og han udvikler og producerer ”Tro, håb og Ikea” (2009), ”Kongehuset” (2010) og ”Sømanden og juristen – fortællinger fra et hospice” (2011). 

I 2013 fører Anders Agger seerne gennem otte særprægede miljøer i dokumentar-serien ”Indefra – med Anders Agger”. Anders Agger har desuden lavet en række programmer med tv-kokken Anne Hjernøe, hvor de blandt andet besøger slotte, øer og badehoteller.

Anders Agger har modtaget KLF, Kirke og Mediers hæderslegat i 2010, Danmarks Radios Sprogpris i 2001 og Liv & Død-pris uddelt af Landsforeningen Liv & Død for ”Sømanden og juristen – fortællinger fra et hospice” i 2011.

Anders Agger bor i Ringkøbing og er far til tre nu voksne børn. De to er bonusbørn.Medlemsfordele HK-medlemmer Arrangementer


Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk