HK.dk logo

Første dag i resten af Erlings liv

24. august 2015  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen

Efter 10 år som fællestillidsrepræsentant takker Erling Jensen fra Rødovre Kommune af. Her ser han i bakspejlet – og kommer med gode råd til nye tillidsfolk

Når 61-årige Erling Jensen i midten af september ifører sig sine vandresko og tager hul på den 840 kilometer lange Camino, bliver det med rygsækken fuld af energi fra et langt, godt liv som fællestillidsmand og ansat i Rødovre Kommune. For nu er det slut. Han fylder 62 om få uger og har selv valgt at gå, for at have tid og energi til alt det han gerne vil nå i resten af sit liv.

Heldigvis er der flere i spil til at tage over som FTR efter Erling. Og til dem har han især ét godt råd: Pas på ikke at brænde ud!

Det siger han, fordi han faktisk har set mange tillidsfolk gå ned med flaget. Og hvis han selv har været tæt på, har han undgået det, fordi han altid har været opmærksom på, hvordan han forvaltede sit job som TR.

— Min filosofi har været, at man skal være ydmyg over for processen og situationerne — og være god til at lytte. Samtidig har jeg været skarp på mine mål. Og den dobbelthed er der brug for i jobbet. Både for at kunne passe det så godt som muligt og for at undgå selv at brænde ud, siger Erling Jensen.


Den personlige kontakt

Når Erling Jensen bliver spurgt til de bedste oplevelser i sin tid som TR, tøver han ikke med at svare ’den personlige kontakt med rigtig mange mennesker’.

— Jeg har altid lagt vægt på at have et godt forhold både til medarbejderne og lederne. Det får du, hvis du er til at stole på, er venlig og viser forhandlingsvilje. Det giver respekt hos lederne og store resultater til gavn for medlemmerne, siger Erling.

Det sidste har bl.a. manifesteret sig i kroner og øre i medarbejdernes lønposer. Og det er netop dette han er mest stolt over at have opnået:

— Uanset om der har været penge eller ej, har jeg stædigt fastholdt hvert år at forhandle med ledelsen om lønnen for de medarbejdere, som har ønsket en forhandling. Det er HK’s kerneydelse at skaffe medlemmerne så god en løn som muligt, og den er jeg stolt af at have kunnet levere.

En anden stolthed er den grundige information til medlemmerne, som altid har været et hjertebarn for Erling.

— Mit fokus har været netop disse to ting — løn og information. Og det håber jeg det bliver ved at være — også når jeg ikke er her mere, siger han.

Lidt ærgerlig

Har han opnået meget, er der dog også noget, han er ærgerlig over ikke at nå at få med:

— Jeg ville rigtig gerne have været med til at gøre en indsats for at få de kommende kommunale besparelser til at blive så lempelige for mine kollegers om muligt, så vi kan bevare de gode arbejdspladser. Og jeg ville også gerne have været med i kampen for at gøre politikerne opmærksomme på, at hvis de sparer mere på administrationen, bliver konsekvensen, at kommunen ikke kan overholde landets love — simpelthen fordi man har sparet for mange medarbejdere væk, siger Erling Jensen og peger på, at der her ligger en stor opgave for tillidsfolkene og venter.

Noget af det, han har været ked af at opleve i sin tid på arbejdsmarkedet har været den dalende faglige interesse blandt lønmodtagerne. Og det har fået ham til at forsøge at nytænke medlemsplejen og gøre noget ved den. Blandt andet i forhold til medlemsmøder, hvor han har differentieret dem på en måde, så de rammer alles interesser. Dvs. der både er faglige møder, og møder om mindfulness, psykisk arbejdsmiljø, foto m.m. Desuden har han satset på store brag af jubilæumsfester, der tiltrækker mange.

— I dag skal der mere til end rene faglige møder. Og der skal forskellige ting til for at ramme den brede medlemsskare. Man skal tænke ud af boksen og hele tiden finde på nye aktiviteter. Min erfaring er, at man på den måde får engageret flere i klubben, siger Erling og peger på, at det også handler om at være opmærksom på det enkelte medlem. Derfor husker han også altid de medlemmer, der sidder ude på plejehjemmet, og kører fx hvert år ud med en lille HK julegave og en årskalender til dem.

— Jeg tror på, at man kommer rigtig langt med at pleje medlemmerne, være venlig og møde dem med omsorg og interesse. Det er service, som den skal være fra en fagforening. Og det kan de godt lære noget af i de store forbund. Også i HK. En god service er meget central for fagforeningerne i deres fremtidige udvikling, påpeger Rødovres afgående fællestillidsrepræsentant.

Blå bog

Erling Jensen, 61 år:Erling Jensen

  • ansat i Rødovre Kommune 1978

  • elev på lønkontoret 1978

  • valgt som TR og fællestillidsrepræsentant 2005

Uddannelse:

  • Diplom i personaleforhold

  • TR-uddannelsen

  • Teambuildings-uddannelse

  • Proceskonsulent

Fremtid:

  • vandretur på Caminoen i Spanien

  • instruktør på mindfulness-kurser

  • rejse til Indien

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk