HK.dk logo

Camilla fik TR-trøje i fødselsdagsgave

03. september 2015  |  HK Service Hovedstaden

Camilla Sommer er tillidsrepræsentant for sine kolleger i ATP-huset i Hillerød. Det sidste år har hun og klubbestyrelsen arbejdet for at blive mere synlige på arbejdspladsen, så da Camillas mand gav hende en trøje med trykket ”Her går din tillidsrepræsentant” i fødselsdagsgave, blev hendes store ønske opfyldt.

Af Sofie Brobæk Lerche

Da Camilla i forsommeren havde fødselsdag, var der en ting, som stod ekstra højt på ønskesedlen. Nemlig en cardigan med trykket ”Her går din tillidsrepræsentant” på ryggen. Idéen til TR-trøjen opstod på kurset Sådan bruger du Den Danske Model, som Camilla i foråret deltog på som et led i sin tillidsrepræsentantuddannelse. I et gruppearbejde var hun med til at brainstorme over, hvordan HK, klubberne og tillidsrepræsentanterne kan blive mere synlige på arbejdspladserne, og her opstod idéen.

”Her går din tillidsrepræsentant”
- Vi har allerede hængt plakater op af mig på arbejdspladsen, så jeg tænkte, at jeg skal bære noget genkendeligt, når jeg går rundt i ATP-huset, fortæller Camilla.


Hendes mand, som arbejder med reklamemerchandise, trykte en trøje til hende, hvilket blev Camillas bedste fødselsdagsgave.

- Vi havde snakket om det nogle gange, så jeg håbede på, at han havde fået trykt en trøje til mig. Jeg fik den ikke om morgenen sammen med de andre gaver, så da han overraskede mig med den om eftermiddagen, blev jeg bare ekstra glad, fortæller hun med et stort smil.

Synlighed
TR-trøjen og plakaterne af Camilla er blot nogle af de tiltag, som klubben har sat i gang for at blive mere synlige på arbejdspladsen. En vigtig del af kommunikationen med kollegerne er de nyhedsbreve, som Camilla sender ud til HK-klubbens medlemmer 6-8 gange årligt.
- Jeg sender nyhedsbreve ud, når der er noget at fortælle om. Det kan være med alt fra information om overenskomsten til billeder af min nye trøje eller en update på, hvordan det går med klubbens SOS-sponsorbørn. 

Aktiv fastholdelse
Den personlige kontakt til medlemmerne er også blevet styrket, og Camilla italesætter gerne over for sine kolleger, at deres kontingentkroner går til, at hun er der for dem.
Tidligere blev en udmeldelse blot taget til efterretning, men Camilla er begyndt at opsøge kollegerne for at høre, hvordan det kan være, at de ikke ønsker at være en del fællesskabet i HK-klubben længere.

- Hvis en kollega gerne vil meldes ud af HK, tager jeg en snak med dem om, hvorfor man egentlig skal være medlem. Jeg fortæller dem, hvad det er jeg laver og kan hjælpe med, så de forstår, at det er mig de går glip af, hvis de melder sig ud. Det lykkes ofte at fastholde dem.

Samarbejde på tværs
I maj 2012 blev Camilla valgt som tillidsrepræsentant af sine kolleger i ATP Hillerød. Siden da er meget sket, og sammenlægningen med Udbetaling Danmark i 2013 har betydet, at arbejdsbyrden som tillidsrepræsentant nu er af en lidt anden karakter.

- Da Udbetaling Danmark kom, steg medlemstallet med ca. 200 %. Det betyder selvfølgelig, at der er mere at lave nu. Flere sager opstår og mange timer bliver brugt på brandslukning, fortæller Camilla.

Det betyder dog ikke, at der ikke er tid til at udvikle klubben. Samarbejdet i ATP’s Landsklub og med de andre lokale klubber vokser, og bestyrelserne har af flere omgange været af sted på fælles konferencer. I marts lavede klubberne også en national aktion, som skulle sætte fokus på tidspres og målinger blandt kollegerne.

Tilfredse kolleger er den bedste reklame
Camilla deltager gerne på TR-kurserne og bruger netværk som stor inspiration i sit hverv, men kursusdagene skal ikke blive for mange.

- Jeg tager 1-2 kurser om året. Mere vil blive for meget. Jeg skal have tid til TR-arbejdet og til at være der for mine kolleger, men jeg vil også have tid til mit almindelige arbejde. Det er vigtigt at holde det ved lige, så jeg ved, hvad mine kolleger sidder med.

Camillas næste projekt bliver at udarbejde noget materiale til potentielle medlemmer, som forklarer, hvorfor det er vigtig at være medlem af HK.

- Planen er, at jeg skal på forsiden er folderen. Ikke fordi jeg gerne vil iscenesætte mig selv, men fordi mine kolleger skal vide, at det er mig, de får, og mig de skal gå til.

Hun oplever, at den bedste reklamer for klubben er, når én kollega fortæller en anden kollega om den hjælp, Camilla har givet dem i en svær situation. 

- Det er den fedeste fornemmelse, når en kollega kommer og fortæller, hvordan hun har hørt, at jeg har hjulpet en anden kollega. Så føler jeg virkelig, at mit arbejde rykker.

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk