HK.dk logo

Anja og Helle oplevede det perfekte match med HK Jobbørs

08. september 2015  |  MidtVest  | 

Anja Krabbe og Helle Nygaard på kontoret hos Kibæk Presenning.

Anja Krabbe (til venstre) føler, hun er faldet godt til hos Kibæk Presenning, og Helle Nygaard er glad for den nye medarbejder.

Anja Krabbe havde ikke noget job. Helle Nygaard manglede en kontorassistent. Gennem HK MidtVests Jobbørs fandt de hinanden.

Siden 1. januar i år har medlemmer af HK MidtVest, der søger efter et nyt job, og arbejdsgivere i det midt- og vestjyske kunnet få hjælp til at komme i kontakt med hinanden gennem HK Jobbørs.

 Jobformidler Hanne Lund-Nielsen skaber kontakt til arbejdsgivere i området. Er der ledige stillinger, får hun oplysninger om, hvilke kompetencer en ny medarbejder skal have. Herefter søger hun i HK’s database og finder de jobsøgende, der opfylder de ønskede krav. Dermed kan HK MidtVest matche jobsøgende medlemmer med virksomheder.

 - Både virksomheder og medlemmer har reageret positivt på indsatsen. Den tilbagemelding, vi får fra virksomhederne, er, at det er en god service, der hjælper dem til at finde egnede kandidater, og som sparer ressourcer i en ansættelsessituation. Og fra medlemmerne hører vi, at de er glade for at blive henvist til en arbejdsgiver, der har en ledig stilling, siger Karin Østerby, der er formand for HK MidtVest.

 Én af de virksomheder i det midt- og vestjyske, der har benyttet sig af ordningen, er Kibæk Presenning uden for Herning, der har 55 ansatte.

 Kibæk Presenning producerer og sælger festtelte, lagertelte, terrasseafdækninger, lastbilpresenninger til transportbranchen, presenningløsninger til landbruget og skilte og reklametryk. Én af de største kunder er Siemens, som Kibæk Presenning leverer overdækninger til vindmølletransporter til.

 Virksomheden blev grundlagt i 1984 af Niels Ove Plauborg. I dag er det datteren Helle Nygaard, der er direktør, og hun stod i maj og skulle ansætte en ny kontorassistent.

 - Jeg skulle bruge en kontorassistent, der kunne engelsk og tysk, lave regnskab og passe telefon, til en 30 timers stilling. Men jeg orkede ikke at sætte en annonce i avisen og få 250 ansøgere, for gør man det, mener jeg, at så skal man også behandle hver eneste ansøger ordentligt, og det er svært, hvis der kommer så mange ansøgninger. I stedet tog jeg kontakt til HK Jobbørs, som vores bogholder havde hørt om, og i løbet af tre dage havde jeg syv CV’er på ledige kontorassistenter, der alle var virkelig godt kvalificerede til jobbet, fortæller hun.

Helle Nygaard besluttede at kalde fire af kandidaterne til samtale i starten af juli, og valget af medarbejder faldt på 31-årige Anja Krabbe fra Herning, der startede hos Kibæk Presenning 3. august.

- Hun passede lige ind hos os på grund af sit stille og rolige gemyt og sine gode kvalifikationer, og vi har ikke fortrudt ansættelsen. Det er et godt match, siger hun.

Anja Krabbe, som er uddannet kontorassistent i 2009, blev ledig 1. december 2014 efter at have arbejdet som salgsbackup hos en produktionsvirksomhed.

- Jeg blev kontaktet af HK, der ville høre, om mit CV måtte sendes ud til Kibæk Presenning, og så gik det ellers hurtigt, fortæller hun.

- Som ledig søger du selv en masse jobs men, at du kan blive kontaktet gennem dit CV, synes jeg er dejligt. Uden HK Jobbørs ville jeg ikke have hørt om jobbet hos Kibæk Presenning, og jeg slap for at komme til at ligge i en bunke med 200 ansøgninger, forklarer hun.

Anja Krabbe er glad for den aktive rolle, fagforeningen har spillet i hendes tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

- Jeg føler, at fagforeningen kender mit jobområde, og hvad jeg kan og står for, og samtidig har den kontakt til en masse virksomheder, siger hun.

Anja Krabbe synes, hun er faldet godt til hos Kibæk Presenning.

- Kollegerne er super søde og gør alt for, at man føler sig velkommen, og så synes jeg, at det er dejligt igen at arbejde med bogholderiopgaver, som jeg ikke havde så mange af i mit tidligere job, beretter hun.

Det er ikke kun ledige medlemmer men også medlemmer, der ønsker at skifte job, der kan lægge deres CV ind på HK Jobbørs.

Siden HK MidtVest startede sin jobbørs er det blevet til 184 virksomhedskontakter og 72 jobordrer. Lidt over 170 jobsøgende har fået deres CV formidlet videre til en arbejdsgiver. Ud af 72 jobs, som HK MidtVest har formidlet kandidater til, er der blevet 17 jobmatch. Det vil sige, at 24 procent har fået et job.

HK Jobbørs samarbejder både med jobcentre og vikarbureauer og har 1000 kvalificerede kandidater i jobportalen.

Fakta om HK Jobbørs

HK har etableret HK JobBørs, der er et tilbud for både virksomheder og jobsøgende, hvor vi hjælper med det rette match.

Som HK-medlem kan du lægge dit CV ind på HK’s jobportal, og så holder vi øje med jobmulighederne og foreslår dig som kandidat, når en arbejdsgiver henvender sig til os med et job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer.

Som virksomhed kan du fortælle os, hvad din nye medarbejder skal kunne, og hvor mange kandidater, du gerne vil have til samtale om jobbet. Så hjælper vi helt gratis med at finde kvalificerede kandidater.

I HK MidtVest kan du kontakte jobformidler Hanne Lund-Nielsen på e-mail jobboers-midtvest@hk.dk eller telefon 3364 1230.

Læs mere om HK Jobbørs

 

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukker snart 8.00-17.00

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Lukker snart 8.00-17.00

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukker snart 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Lukker snart 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk