HK.dk logo

Godt at kunne inspirere hinanden

14. september 2015  |  Freelancer.dk  |  Carl Ancher Pedersen

Mediegrafikere med mod på at prøve kræfter med et arbejdsliv som frie fugle glæder sig over de muligheder, netværket Freelancer.dk giver dem

ARTIKEL FRA BRANCHESEKTIONSBLADET FOR IT, MEDIE OG KOMMUNIKATION. NR. 7/2015

Tekst: Carl Ancher Pedersen
Foto: Claus Haagensen

Mediegrafikerne Marie-Louise Albertsen og Anja Hjort Løfkvist hilser det nye freelancenetværk velkommen.

Mediegrafikerne Marie-Louise Albertsen (t.h.) og Anja Hjort Løfkvist (tv.) hilser det nye freelancenetværk velkommen.

 

Det giver mig et kick at lade mig inspirere af andre og opleve, at vi kan bruge hinandens kompetencer, siger Anja Hjort Løfkvist.

- Ved at snakke med andre freelancere kan man få nogle gode råd, så man undgår for mange fejltagelser i starten, supplerer Marie-Louise Albertsen.

De to mediegrafikere er begge medlemmer af HK Østjylland og aktive i HK Grafisk Kommunikation Østjylland, og de har lyst til at prøve kræfter med en karriere som selvstændig - helst i kombination med et fast job. Derfor hilser de det nye freelance-netværk i HK velkommen.


Vi kan bruge hinandens kompetencer

Begge synes, det er vigtigt, at der er aftalt en række arrangementer med relevante freelancetemaer. Det bidrager til at holde netværket kørende, men det vigtigste er den uformelle kontakt mellem deltagerne.

- Jeg kan bruge netværket til at høre, hvordan andre er kommet i gang som freelancere, for jeg er nok lidt for bange for bare at kaste mig ud i det på egen hånd, siger Marie-Louise Albertsen og tilføjer:

- Vi vil givetvis kunne bruge hinandens kompetencer. Og jeg glæder mig til at møde nogle spændende mennesker, som kan inspirere mig. Jeg har også tænkt, at man måske endda kan få opgaver fra andre selvstændige i netværket.

- Ligefrem at få kunder blandt andre deltagere tror jeg ikke så meget på. Men måske kan man trække på andres ekspertise, hvis der er dele af en opgave, man ikke selv kan klare, siger Anja Hjort Løfkvist.

Ikke bange for konkurrence

På kickoff-mødet troppede en broget skare freelancere op - fra grafikere og it-folk til bogholdere, eventmagere og coaches. Det synes de to grafikere kun er en fordel, når man taler om at bruge hinanden.

- Det er fint, at det ikke kun er folk fra de ”kreative” brancher, der kommer, men også helt andre faggrupper, der ser anderledes på tingene, siger Marie-Louiselbertsen.

Men selvfølgelig er der en del grafikere med, og hvordan agerer man i et netværk, hvor dem, man udveksler tanker og ideer med, også er potentielle konkurrenter?

Hverken Anja Hjort Løfkvist eller Marie-Louise Albertsen oplever det som et problem.

- Det bekymrer mig ikke. Nogle er jo gode til noget, og andre til noget andet. Fx er jeg god til at tegne, men ikke så skrap til webdesign, siger Anja Hjort Løfkvist.

Læs artikel om kickoff-mødet for freelancere

Godt fagforeningen er inde over

Mediegrafikerne vil bruge Freelancer.dk til erfaringsudveksling, inspiration og samarbejde med andre.

Mediegrafikerne vil bruge Freelancer.dk til erfaringsudveksling, inspiration og samarbejde med andre.

 

Marie-Louise Albertsen og Anja Hjort Løfkvist er glade for, at deres fagforening bakker op og fungerer som tovholder for netværket. Det sikrer, at den faglige hjælp er lige ved hånden, når man har brug for den.

- Det er rart at vide, at der er nogle professionelle, som man kan trække på, hvis man støder på problemer - også som freelancer, siger Marie-Louise Albertsen.

- Hvordan prissætter man sine ydelser, og hvordan står man rent juridisk, hvis nogen stjæler ens ideer og koncepter?

Det er noget af det, man kan få hjælp til i sin fagforening, supplerer Anja Hjort Løfkvist.

Marie-Louise Albertsen holder alle bolde i luften

Marie-Louise Albertsen

Marie-Louise Albertsen

Marie-Louise Albertsen er 27 år og blev udlært som mediegrafiker i 2011. Siden har hun haft job på sin læreplads, arkitektfirmaet C.F. Møller i Aarhus.

Desværre er det snart slut, for under en nedskæringsrunde i virksomheden blev Marie-Louise Albertsen afskediget. Med udgangen af august står hun uden job og er i fuld gang med at finde noget andet.

- Jeg holder alle muligheder åbne. Jeg ville være glad for et fuldtidsjob, men også et job på deltid, hvor jeg kan arbejde freelance ved siden af. Det vil give mulighed for i højere grad at kunne vælge selv og sige ja til nogle spændende opgaver, som man måske ikke får i et fast job. Jeg tør dog ikke tage springet og blive selvstændig på fuld tid, siger Marie-Louise Albertsen.

Anja Hjort Løfkvist har smagt på freelance-tilværelsen

Anja Hjort Løfkvist

Anja Hjort Løfkvist

Anja Hjort Løfkvist, 37 år, er uddannet dekoratør og arbejdede i nogle år som dekoratør for forskellige Bilka-varehuse. I 2000 kom hun til Dansk Supermarkeds hovedkontor i Tilst, hvor hun - som ufaglært grafiker - løste designopgaver for kædens forretninger.

Kort efter sit 10-årsjubilæum rykkede Anja Hjort Løfkvist til reklamebureauet Kidvertising Agency i Aarhus. Her fik hun chancen for at blive opkvalificeret som faglært mediegrafiker, blandt andet via en række kurser på Aarhus Tech. Svendeprøven blev aflagt i juni, og Anja Hjort Løfkvists kontrakt løb til 1. august.

Derfor skal hun ud at finde et job eller forsøge at skabe en freelancekarriere, og Anja Hjort Løfkvist har allerede en del freelanceerfaring. Ved siden af sit faste job har hun siden 2009 drevet bureauet TegneRiget. Her laver hun illustrationer, logoer, grafisk design og layout med mere. Derudover laver hun grafisk kunst (Art ala Carte), præsenterer tegninger og ”striber” på bloggen Sketchy Mama og redigerer Nöjsom Magazine, et webmagasin om bæredygtighed.

- Jeg laver mange ting på bestilling, men vil gerne have medbestemmelse, udvikle mine egne koncepter og selv føre dem ud i livet. Det har man jo optimale muligheder for som freelancer. Jeg vil dog helst kombinere det med et deltidsjob, siger Anja Hjort Løfkvist.

Freelancer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk