HK.dk logo

Tivoli nægter stadig at betale for julearbejde

23. september 2015  |  HK Service Hovedstaden

Selvom Tivoli skovler penge ind og forventer et overskud på 60 millioner i år, så vil forlystelsesparkens topchefer ikke betale sine HK-ansatte en eneste ekstra klejne for at arbejde juleaftensdag. Det står klart, efter de seneste forhandlinger mellem Tivoli og HK Service Hovedstaden er kørt i grøften.


Indgang til Tivoli

- Det virker meget småligt, at Tivoli ikke viser medarbejderne anerkendelse ved at betale for, at de er væk hjemmefra til jul. Ikke mindst fordi de ansatte bidrager væsentligt til Tivolis tocifrede millionoverskud, siger Peter Moesgaard, faglig konsulent i HK Service Hovedstaden.

Tivoliledelsen svømmer i penge
Striden handler om betaling for arbejde juleaften. Det vakte stor røre, da Tivoli sidste år beordrede HK’erne på arbejde juleaftensdag uden tillæg. Et tillæg ville i alt kun koste Tivoli cirka 32.000 kr. før skat. Omtrent det samme som hvert af Tivolis bestyrelsesmedlemmer i gennemsnit får i honorar for at dukke op til et enkelt bestyrelsesmøde i koncernen.

Op til forhandlingerne havde HK’erne håbet, at Tivoli var kommet i julestemning, men Tivoliledelsen klappede altså endnu engang kassen i for medarbejderne. Endda på trods af, at de andre personalegrupper i Tivoli får tillæg for julearbejdet.

- Men vi tror stadig på julemanden og giver ikke op så let. Og det har vi fortalt Tivolis topchefer. Selvfølgelig fortjener alle ansatte ekstra klejner til jul, siger Peter Moesgaard.

Tivoli fik ret – men ikke moralsk
Efter vores kampagne #klejnertiljul i 2014 rejste vi en sag om juletillæg til HK’erne i Tivoli.

Baggrunden for dette var, at Tivoli informerede om den nye åbningstid tilbage i januar 2014 på intranettet, da Tivoli var lukket, og hvor der derfor ingen HK’ere var på arbejde. Tivoli informerede også deres samarbejdspartner Wonderful Copenhagen om den planlagte åbning juleaftensdag. Men HK fik ikke besked. Og derfor kunne vi ikke bringe kravet med, da vi forhandlede overenskomsten samme forår.

Arbejdsretten gav Tivoli medhold i, at der ikke er grundlag for juletillæg 24. december, da den nye åbningstid var blevet annonceret på intranettet og til ekstern samarbejdspartner i Tivoli. Og derfor kunne vi ikke rejse et ”nyt” krav midt i en overenskomstperiode.

- Vi vidste godt, at der var stor risiko for at tabe sagen juridisk, fordi man ikke kan forhandle, mens overenskomsten løber, men vi var nødt til at prøve det. Det er ikke i orden, at familier skal savne deres mødre og fædre juleaften, uden at det skal koste ekstra, siger faglig konsulent Peter Moesgaard.

Ny kampagne på vej
Vi vil fortsat forsøge at appellere til Tivolis moral, og derfor fortsætter vi også vores kampagne for flere Klejner til jul til de ansatte i Tivoli. 

Fra den 14. november, når Tivoli slår dørene op til julesæsonen, vil man igen kunne finde os foran indgangen. Vi er der for at oplyse havens gæster om de løn- og arbejdsvilkår, som de ansatte arbejder under, og naturligvis for at sprede budskabet om, at alle, der skal arbejde juleaften, fortjener lidt ekstra klejner.

Organisering Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk