HK.dk logo

Uvisheden er det værste i Ballerup

07. oktober 2015  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det kom som et lyn fra en klar himmel: Sådan siger tillidsmanden for de 32 HK’ere fra forsvarets lønadministration, hvis job nu skal flytte fra Ballerup til Hjørring. Han tror ikke, at nogen af de 32 vil flytte med.

I Ballerup sidder 32 ansatte i forsvarets lønadministration. De fik torsdag kort før middag at vide, at deres arbejde flyttes til Hjørring, og den besked kom helt uventet, fortæller Peter Christensen, der er tillidsrepræsentant.

- Det var noget af et chok, for vi havde slet ikke set det komme. Det var som et lyn fra en klar himmel. 

Bagefter mødtes folk i små grupper og snakkede det lidt igennem, inden de gik hjem. Nu er det uvisheden, der nager, forklarer Peter Christensen.

- Lige nu er der en lidt fluffy følelse af ikke at have fået noget konkret at vide. Vi ved ikke noget om dato og proces, og derfor er det svært at forholde sig til. Vi er vant til forandringsprocesser, og folk holder humøret rimeligt oppe, men en del undrer sig. Hvorfor lige os? Og nogle synes, at det er uretfærdigt og synes, at det er som om, de har flyttet et nummer og ikke ser menneskerne bag, siger Peter Christensen.

Vigtigt at få meldt ud

Tillidsrepræsentanten tror ikke, at mange vil rykke med jobbet til Hjørring, da hele deres netværk er i hovedstadsområdet.

- Det er ikke så ligetil at rykke til den anden ende af landet, når ægtefællen har job her, børnene går i skole eller der er kommet børnebørn. De umiddelbare reaktioner, jeg har hørt er, at folk ikke vil flytte med, men vi ved jo ikke, om nogen skifter holdning, siger han.

Mange af lønfolkene har været i forsvaret i mange år, og så kan det være et stort skridt helt at skifte branche. Derfor håber Peter Christensen, at der måske kan opstå nye interne muligheder for nogle af kollegerne.

- Vi har jo i forvejen en proces i gang med forsvarets løbende spareplan, og vi ved ikke, hvad der vil komme af ændringer og eventuelt muligheder for fratrædelser. Jeg håber meget, vi kan finde nogle løsninger i samarbejdsudvalget. Og så er det vigtigt at få meldt nogle datoer og en proces hurtigt ud, siger Peter Christensen.

Da bomben faldt i Statens administration

Om flytningen

I forbindelse med udflytningsplanen overtager Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse i Hjørring opgaver fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse i Ballerup (som forsvarets lønadministration er en del af) med det formål at samle regnskabsfaglige arbejdspladser og kompetencer i Hjørring. 

Kilde: Regeringens udflytningsrapport Bedre balance   


Tillidsrepræsentant HK-medlemmer Politik Udflytning

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk