HK.dk logo

Første kommune har fået certifikat for sundhed

08. oktober 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

65 sundhedsambassadører og andre tiltag for at fremme sundheden har været med til at sikre Nordfyns Kommune en sundhedscertificering.

Både fysikken og psyken har fået det bedre hos medarbejderne i Nordfyns Kommune, efter at man har fået et mere struktureret fokus på sundheden på kommunens arbejdspladser. Et fokus, der nu har ført til en tildeling af Dansk FirmaIdrætsforbunds Sundhedscertificering som den første kommune i landet.

- Vi har indført gåture, frugtordning og haft en skridttæller-konkurrence. De nye tiltag har været som at slå to fluer med et smæk. Det fysiske bliver bedre, men også ens psykiske velbefindende bliver bedre, for vi får snakket lidt mere sammen, både om private ting og arbejdsrelaterede ting, siger Dorte Schmidt Temberg, daglig leder af Otterup Bibliotek & Borgerservice til personaleweb.dk.

Sundhedscertificeringen gives til organisationer eller virksomheder, som aktivt forsøger at fremme sundheden på arbejdspladsen gennem en række sunde tiltag. I Nordfyns Kommune er der blevet uddannet 65 sundhedsambassadører blandt medarbejderne, og ledere har fået redskaber til sundhedsledelse.

Motivation og respekt følges ad

Sundhedsambassadørerne har været på et endags-kursus om, hvordan de kan motivere til en sundere arbejdsdag, men de lærer også om at respektere og anerkende, at nogle kolleger melder fra over for nye sundhedsinitiativer på arbejdspladsen.

- Der er nogen, som ikke er med, men så gælder det om, at anerkende deres valg, så de ikke føler et pres. Så kan de være med til det sociale. Det er også en slags sundhed, siger sundhedsambassadør Anne Mach Rasmussen.

Arbejdet frem mod certificering begynder med nogle opstartsmøder. Herefter uddannes der sundhedsambassadører, der løbende har mulighed for at få råd og vejledning til arbejdet med at implementere nye ideer. Desuden tilbydes alle medarbejdere et sundhedsfagligt foredrag og sundhedsexperimentarium.

Læs mere på Personaleweb.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk