HK.dk logo

Stor udskiftning kan betyde tab af viden

09. oktober 2015  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det giver mening at samle flere af Naturstyrelsens funktioner i Randbøl, når målet er en decentralisering. Men det bliver formentlig en stor udfordring, indtil de mange nye kolleger er på plads, og organisationen er fuldt funktionsdygtig, mener tillidsrepræsentant Conni Knudsen.

Naturstyrelsen skal rykke 81 aarsvaerk fra Haraldsgade til Randboel ved Vejle.

Conni Knudsen er tillidsrepræsentant for HK’erne hos Naturstyrelsen i Randbøl, hvor der ifølge regeringens plan skal findes plads til 81 nye arbejdspladser fra København. Hun har selv en omorganisering i frisk erindring og har ikke glemt uvisheden, der fulgte med.

- Det første, jeg tænkte, var hold da op, det er godt nok synd for de kolleger, at de nu skal ud i det her. Uvisheden er noget af det værste, når man ikke ved, om man har et job eller ej. Det er barskt, og det berører både den enkelte og hele familien, siger Conni Knudsen, der selv blev flyttet fra Ribe til Randbøl ved Vejle for tre år siden og pludselig fik 60 kilometer på arbejde.

- Jeg var heldig, for jeg fik tilbudt to valgmuligheder, nemlig enten at flytte til Haraldsgade i København eller her til Randbøl, så nu tager jeg turen fra Ribe ad Hærvejen hver dag, men det er heldigvis en meget smuk tur, siger hun. 

Videntab hvis mange stopper

Hun mener, det kan være en rigtig god ide at samle flere funktioner omkring Driftscentret i Randbøl, der blandt andet udfører træhugstopgaver på alle Naturstyrelsens arealer og afsætter råtræ og flis til træindustrier, savværker og varmeværker, og som dermed har en stor omsætning og masser af aktiviteter i hele landet.

Conni Knudsen formoder, at en del af kollegerne i Naturstyrelsen vil blive i København, og at kun få vil tage turen til Gødding Skov godt 20 kilometer vest for Vejle. Og når mange erfarne kolleger stopper, vil det kunne mærkes, understreger tillidsrepræsentanten.

- Vi glæder os til, at vores kolleger flytter hertil, og det vil uden tvivl betyde, at vi vil få et bedre og mere inspirerende fagligt miljø her i Randbøl. Men hvis mange stopper, dræner det os for viden her og nu. Vi forventer en overgangsperiode med mange udfordringer, og det kommer til at påvirke os alle sammen, lyder det fra Conni Knudsen.

Der sættes formentlig allerede navn på de medarbejdere, der skal udflyttes, i ugen efter efterårsferien. Og det kan således konstateres, at også ledelsen har stor fokus på, at det er vigtigt at agere hurtigt og reducere usikkerheden mest muligt, lyder det fra tillidsrepræsentanten.

Fakta: Naturstyrelsens driftscenter i Randbøl

Naturstyrelsens driftscenter i Randbøl administrerer og sælger træet fra statsskovene. Den årlige hugst er på omkring 500.000 m3 på styrelsens 180.000 hektar.


Læs også HK Stats guide om udflytning af statslige arbejdspladserPolitik HK-medlemmer Tillidsrepræsentant Udflytning

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk