HK.dk logo

En brækket ryg forhindrer ikke Anne-Mette i at hjælpe en kollega

12. oktober 2015  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Danmarks Bedste Kollega? TR i SuperBrugsen i Vamdrup, Charlotte Sørensen, indstillede Anne-Mette Damgaard Fyhn til titlen. 

 

Tillidsrepræsentant Charlotte Sørensen (tv) havde indstillet Anne-Mette Damgaard Fyhn (i midten) til Danmarks Bedste Kollega. Det udløste et gavekort, som Hanne Kærgaard Mathiasen fra HK Handel Sydjylland kom forbi med.


Når man har overskud til at hjælpe en kollega - selv om man selv har brækket ryggen – så er man Danmarks bedste kollega.

Sådan tænkte Charlotte Sørensen, tillidsrepræsentant i SuperBrugsen i Vamdrup, da hun hørte om HK’s konkurrence om at blive Danmarks Bedste Kollega. Og derfor nominerede hun sin kollega Anne-Mette Damgaard Fyhn, som hjalp Charlotte i en svær periode af hendes liv.

- Jeg havde problemer på jobbet og var ved at få stress. Jeg erkendte det ikke i begyndelsen. Men da selv min lille datter kunne mærke det på mig og ville tage med mig på arbejde for at ”passe på mig”, ringede Anne-Mette til mig og sagde, at nu gik den ikke længere: Nu skulle jeg gå til psykolog.

- Det var rigtig dejligt, at hun tog fat i mig på den måde. Hun brækkede selv ryggen i den periode, men alligevel ringede hun jævnligt til mig og tog mig med ud på indkøb. Det var en stor hjælp, husker Charlotte.

Der er dog også andre grunde til, at hun har nomineret Anne-Mette til Danmarks Bedste Kollega:

- Hun er også god til at banke i bordet og sige tingene ligeud – selv om de måske er ilde hørt. Hun lytter, hvis man har et problem. Hun lægger altid hus til, hvis der skal holdes firmafest, og hun sørger for gaver til kollegerne, fortæller Charlotte.

Anne-Mette vidste intet på forhånd

På HK Sydjyllands Facebook-side kan du se en video, hvor Charlotte fortæller, hvorfor hun har nomineret Anne-Mette til Danmarks Bedste Kollega.

På grund af sit brud på rygsøjlen arbejder Anne-Mette Damgaard Fyhn i dag som fleksjobber i SuperBrugsen.

Hvordan kan man få overskud til at hjælpe andre, når man har brækket ryggen?

Tjah, jeg tror altid, jeg har været stærk. Det er vist bare sådan, jeg er indrettet. Jeg vil gerne se fremad hele tiden, svarer Anne-Mette, som godt kan genkende Charlottes beskrivelse af, at hun er god til at banke i bordet:

- Jeg synes, vi skal have det godt på vores arbejdsplads. Og det har vi også. Men hvis det skal bestå, og hvis vi skal bevare det gode arbejdsmiljø, er man nogle gange nødt til at tage fat i de problemer, der kan være under opsejling, siger Anne-Mette.

Hun anede ikke noget om nomineringen før et personalemøde en fredag morgen, hvor HK dukkede op med et gavekort.

Hver uge trækker HK lod blandt dem, der nominerer en kollega, om et gavekort til Guldbageren eller Lagkagehuset til en værdi af 500 kroner. Og fredag den 9. oktober kom Hanne Kærgaard Mathiasen, formand for HK Handel Sydjylland, forbi med gavekortet til Charlotte – og den gode nyhed til Anne-Mette, som blev både overrasket og rørt.

Og gavekortet?
- Det skal bruges til brød til det helt store morgenbord med alle kollegerne i SuperBrugsen, er Charlotte og Anne-Mette enige om.

 

Læs mere om God KollegaKarma og Danmarks Bedste Kollega her.

Se video fra personalemødet, hvor HK dukkede op og overraskede Anne-Mette.

 

Arbejdsmiljø Kolleger

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk