HK.dk logo

HK Stats lønforsikring dækker, lige så længe du har ret til dagpenge

18. oktober 2015  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den kollektive lønforsikring, som er en del af medlemskabet i HK Stat, dækker lige så længe, du har ret til dagpenge og er med i fagforeningen.

I modsætning til vilkårene i flere private lønforsikringer bliver man ikke smidt ud af HK Stats lønforsikring, når man fylder 60 år. Først når man som 65-årig mister retten til dagpenge, mister man også muligheden for at få dækning  fra lønforsikringen.

Avisen.dk fortæller søndag den 18. oktober om Vivianne Tjeder, der i flere år betalte først 500 og siden 300 kroner om måneden for en privat lønforsikring. Da hun fyldte 60 år, dækkede forsikringen til hendes overraskelse ikke længere.

Læs på avisen.dk: Rasende Vivianne om at miste sin lønforsikring

- Modbydelig diskrimination,  kalder Vivianne Tjeder aldersgrænsen, som hun havde overset i papirerne om forsikringen.

Med HK Stats kollektive lønforsikring er medlemmerne dækket, lige så længe de har ret til dagpenge og er medlem af HK Stat. Det fremgår af forsikringsbetingelserne.

Store forskelle i vilkår

Der er stor forskel på, hvor meget og hvor længe de forskellige lønsikringer på markedet dækker. Det viser blandt andet en analyse fra AK-Samvirke

Både når det gælder pris, karensperiode, ophør på grund af alder – altså fx når man fylder 60 – og grænsen for, hvornår i livet man kan tegne forsikringen, er HK Stat Lønforsikring fordelagtig, når man sammenligner med vilkårene for de private og individuelle lønforsikringer.

Desuden er prisen på 50 fradragsberettigede kroner om måneden langt lavere, end hvad man må betale for individuelle lønforsikringer.

Også medlemmerne af HK Kommunal er omfattet af en kollektiv lønforsikring som en del af deres medlemskab af fagforeningen. Vivianne Tjeder, som blev vred og chokeret over ikke at være dækket efter de 60 år i sin private ordning, er i dag dækket af en kollektiv forsikring, fordi hun har meldt sig ind i netop HK Kommunal. Det skriver avisen.dk.

HK Stats Lønforsikring blev indført efter en urafstemning blandt fagforeningens medlemmer i 2013. Opsigelse HK-medlemmer Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk