HK.dk logo

Bliv faglært kontorassistent på kun 12 uger

22. oktober 2015  |  Sjælland  | 

Har du kontorerfaring, men mangler at få papir på dine kompetencer? Hvis du har en uddannelsesplan, kan du blive faglært efter kun 12 uger på handelsskole

Er du fyldt 25 år og har arbejdet fuldtid på kontor i mindst to år uden at være uddannet til det? Så har du nu chancen for at blive faglært kontorassistent på kun 12 uger til foråret, hvor det foreløbigt sidste forløb finder sted. Roskilde Handelsskole tilbyder nemlig et uddannelsesforløb for voksne, der både vil have papir på deres nuværende kompetencer og blive endnu skarpere rent fagligt.

Du får nemlig fag og kurser, der passer til dig. Samtidig stiller uddannelsen skarpt på administration og digitalisering og giver dig en række digitale værktøjer, som du kan bruge direkte i dit arbejde.

- Grib muligheden for at få papir på dine kompetencer og få teori og praksis til at spille sammen, lyder opfordringen fra Kurt Jørgensen, formand for HK/Privat Sjælland.

Tilbage på skolebænken på god måde
Og muligheden har 49-årige Hanna Bagger grebet. For selvom det er en stor omvæltning for den tidligere HR-konsulent, der ikke har gået i skole, siden hun gik ud af 10. klasse i 1982, føler hun, det er sundt at prøve noget nyt.

- Jeg tror, det bliver nemmere at få det job, jeg gerne vil have, bagefter. Jeg føler mig mere værd, og jeg har bevist over for mig selv, at jeg kan tilegne mig teoretisk viden. Hvis jeg får et job, der er væsentlig anderledes, ved jeg med mig selv, at jeg også kan klare det, siger hun.

Hanna Bagger, der nu er midt i uddannelsen, peger også, at handelsskolen og de andre kursister er gode til at hjælpe dem på holdet, der er nervøse, fordi de måske ikke har været til en eksamen siden folkeskolen.

Nemmere at få job bagefter
Erfaringerne viser da også, at uddannelsen hjælper kursisterne videre. I januar afsluttede de første 18 kursister forløbet. Da de startede 12 uger inden, var fire i arbejde og resten uden job. Nu er yderligere seks fra holdet kommet i job, og to har valgt at læse videre, oplyser Roskilde Handelsskole.

44-årige Heidi Støiholm, der har arbejdet på kontor uden at være uddannet, er en af dem, der kom i job - og det skyldes i høj grad uddannelsen, mener hun.
- Jeg havde det sådan, at jeg lige så godt selv kunne aflevere mit CV og min ansøgning direkte i skraldespanden. Jeg tror, jeg havde siddet fast endnu, hvis ikke jeg havde fået den uddannelse. Det var simpelthen fantastisk at finde ud af, jeg ikke var så dum, som jeg efterhånden begyndte at tro på grund af afslagene, siger hun.

”Ikke for gammel til at lære”
Efter 12 ugers uddannelse hvor hun lærte meget om blandt andet it, planlægning og analyse af virksomheder, fik hun topkarakterer. Og på én uge kom hun til tre samtaler, fik først praktik, som blev til et job, hun nu har haft i cirka et halvt år.

- Jeg er 44 år nu, og jeg fandt ud af, at jeg kan altså godt. Man er ikke for gammel til at lære. Vi har bare praktisk erfaring, som teorien skal bygges ovenpå, siger Heidi Støiholm.


Adgangskrav

Du kan starte på uddannelsesforløbet, hvis du:

  • er fyldt 25 år
  • har arbejdet på kontor i mindst to år på fuldtid
  • allerede har fået vurderet dine kompetencer og fået lagt en GVU-uddannelsesplan (GVU står for grunduddannelse for voksne)
Er du arbejdsløs, skal du aftale at deltage i uddannelsesforløbet med dit jobcenter. Det er gratis at deltage, hvis du er i arbejde.  

Hvis du vil vide mere om at blive faglært kontorassistent, så kan du kontakte Centeret for voksenuddannelser på Roskilde handelsskole på telefon 88523200.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk