HK.dk logo

HK/Privat støtter Lizette Risgaard som ny LO-formand

22. oktober 2015  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Med opbakning fra HK’s største sektor er LO’s nuværende næstformand endnu tættere på at blive valgt som formand på LO’s kongres, der begynder på søndag

Kort før LO’s kongres – som begynder søndag den 25. oktober – melder Simon Tøgern, formand for HK/Privat, nu offentligt ud, at han støtter Lizette Risgaard som formand for LO.

- Lizette kan blive den første kvinde, funktionær og HK’er på LO’s formandspost. Samtidig er hun en stærk formidler og en glimrende netværker uanset, om hun befinder sig på Christiansborgs gange eller ude på arbejdspladserne hos almindelige lønmodtagere. Derfor peger jeg på hende, siger Simon Tøgern.

lizette demo

Dermed har LO’s nuværende næstformand opbakning fra både Dansk Metal, 3F, FOA og nu også HK/Privat, der tilsammen repræsenterer cirka 700.000 ud af den million medlemmer, som LO-forbundene i alt organiserer.

Hun kender HK'ernes hverdag
Simon Tøgern understreger, at Lizette Risgaards baggrund som formand for den største HK-lokalafdeling i landet, HK Service Hovedstaden, betyder noget for hans støtte.

- Det er en fordel, at hun kender de problemer, som privatansatte funktionærer slås med i dagligdagen. Det gælder blandt andet de medlemmer, der står uden overenskomstdækning, og det dårlige psykiske arbejdsmiljø, som mange virksomheder lider under. Det skal et LO med Lizette i spidsen tage kampen op i mod, siger Simon Tøgern.

- Og så er Lizette den kandidat, der kan bringe et samlet LO ind en ny hovedorganisation i løbet af den kommende kongresperiode.

Særdeles stærke kort på hånden
Ifølge Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, står Lizette Risgaard nu med meget stærke kort på hånden til at blive valgt som ny formand. Eneste tilbageværende modkandidat er Flemming Vinther fra Hærens Konstabel- og Korporalforening,

Arbejdsmarkedsforskeren kan godt se pointen i at fremhæve Risgaards funktionærbaggrund.

- Danmark er gået fra at være et industrisamfund til at være et funktionærsamfund, og Lizette Risgaard favner både traditionelle arbejdere og funktionærer, så det argument kan jeg godt forstå, siger Henning Jørgensen.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk