HK.dk logo

Et skridt på vejen mod drømmejobbet

26. oktober 2015  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med sit nye GVU-bevis i lommen er 46-årige Ulla Haning trådt det første stykke på den vej, som hun håber bliver til livslang uddannelse.

Når Ulla Haning om kort tid tilmelder sig Kommunom-uddannelsen, er det noget af en sejr. For det betyder, at hun med succes nu har færdiggjort den GVU-uddannelse, hun startede på for et år siden med drømmen om at få endnu mere uddannelse med i bagagen til resten af sit arbejdsliv.

Efter et år med næsen i bøgerne og 1 uges fravær fra jobbet hver måned kunne hun 5. oktober slutte GVU-forløbet med et velfortjent 10-tal for sin projektopgave om "Opgaveløsning i forbindelse med fravær i administrationen". Og den 23. oktober fik hun overrakt sit eksamensbevis ved en højtidelighed, som vi fra Nyhedsbrevet fik lov at overvære.

- Det er en fantastisk dejlig dag. Jeg er så glad for, at jeg valgte at tage denne uddannelse, og jeg glæder mig meget til at læse videre. Også selvom det har trukket tænder ud her til sidst, sagde Ulla Haning på dagen.


Mere ligestilling

En glad Ulla Haning (til højre) får overrakt sit GVU-diplom af afdelingsleder Freddy Jespersen og lærer Helen Rovsing ved en højtidelighed på CPH West den 23. oktober.

En glad Ulla Haning (til højre) får overrakt sit GVU-diplom af afdelingsleder Freddy Jespersen og lærer Helen Rovsing ved en højtidelighed på CPH West den 23. oktober. (Foto: Berit Andersen)

Ud over at have fået adgangsbillet til mere uddannelse, har hun med GVU’en også opnået den ligestilling med kollegerne på kontoret i hjemmeplejen, som hun stræbte efter. Som vi fortalte i Nyhedsbrevet for et år siden, var Ulla lidt tilfældigt havnet på kontoret, efter at have være social- og sundhedshjælper i mange år. Og selv om hun klarede jobbet uden uddannelsesmæssig baggrund, var hun blevet så glad for skiftet, at hun gerne ville have en kontoruddannelse.

Med den på plads går vejen videre til august næste år, hvor hun er tilmeldt Kommunom-uddannelsen på COK i Herlev. Og når den er slut om endnu nogle år, er hun, som det ser ud lige nu, klar til at gå skridtet videre. Målet er en Diplom i 'noget med regnskab', som hun siger.

- Det hele skal gerne føre til mit drømmejob, som er der, hvor jeg sidder og leger med nogle tal, måske på mellemlederniveau. Men som min tidligere leder sagde: Vejen bliver til, mens du går. Så det kan være, jeg havner et helt andet sted. Det er jo også en af grundene til, at jeg uddanner mig – at det giver mig flere muligheder, hvis jeg får lyst til at se noget andet en dag, siger Ulla og understreger, at hun er rigtig glad for sit nuværende job.

Godt og skidt

På spørgsmålet om, hvad der har været det bedste ved GVU-uddannelsen siger Ulla Haning:

- Jeg har fået rigtig meget ud af faget administrativ styring, hvor vi har lært det grundlæggende om, hvad en administration egentlig er. Og så har jeg været utrolig glad for også at lære en masse om kommunikation. Det har blandt andet handlet om, hvordan andre ser på dig, og hvordan du selv ser på andre. Og det har også givet mig indsigt i, hvordan jeg tackler folk, der er meget forskellige fra mig selv, og hvor der kunne være opstået en konflikt i mødet.

På den anden side har der selvfølgelig også været fag og timer, som Ulla ikke lige kunne få øje på relevansen i her og nu.

- Men så skal man tænke på, at det hele kan blive nyttigt senere. Måske i et andet job. Man skal jo huske, at en GVU-uddannelse aldrig er målrettet præcis til det job, man bestrider i dag, men at det er en allround kontoruddannelse med speciale i administration. Samlet set er der ikke den ringeste tvivl om, at jeg haft et virkelig stort udbytte af uddannelsen, både fagligt og personligt, siger Ulla Haning.

GVU er med reformen af erhvervsuddannelserne, som trådte i kraft i sommer, blevet til en EUV, hvor optagelsesbetingelser og uddannelsesforløb er ændret en del. Læs mere her

Efteruddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk