HK.dk logo

HK Stat opfordrer: Støt demo mod besparelser på uddannelse

26. oktober 2015  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Torsdag den 29. oktober arrangerer Uddannelsesalliancen, som består af HK Ungdom og mindst 20 andre organisationer, demonstrationer mod regeringens plan om milliardnedskæringer på uddannelsesområdet. HK Stat støtter initiativet og opfordrer dig til at bakke op.

Regeringen agter at spare 8,7 milliarder kroner på uddannelsesområdet. Det vil en række organisationer, som bredt repræsenterer de uddannelsessøgende, protestere mod ved demonstrationer i København og Aarhus den 29. oktober fra klokken 16.  


Initiativtager er Uddannelsesalliancen – en lang række ungdoms- og elevorganisationer, blandt andre HK Ungdom og Landssammenslutningen af Handelsskoleelever. Baggrunden er regeringens forslag til finansloven om en akkumuleret besparelse på 2 procent årligt over 4 år – kaldet omstillingsbidrag.

- Det er en tikkende bombe, der vil udhule både grunduddannelser og efter- og videreuddannelse. Både erhvervsskoler, gymnasier, professionshøjskoler, universiteter og AMU-kurser rammes, selvom sparekniven i forvejen har været svunget på mange uddannelsesinstitutioner, der langt fra er kornfede, siger HK Stats næstformand Peter Raben.


Han forudser, at besparelserne vil gøre det sværere at opnå en vellykket gennemførelse af erhvervsuddannelsesreformen og derfor underminere hensigten om at få flere unge til at tage en faglig uddannelse – ligesom at kvaliteten vil falde. Han frygter desuden, at mulighederne for efter- og videreuddannelse vil blive forringet.

Også for uddannelsesinstitutionernes medarbejderne, herunder en del HK’ere, vil forslaget få svære konsekvenser, forudser næstformanden.

- Besparelserne vil også betyde nedlæggelse af stillinger og fyring af medarbejdere. Vi hører allerede nu om afskedigelser af både lærere og administrative medarbejdere på erhvervsskoler og professionshøjskoler, ligesom flere universiteter i 2016 og ikke mindst i 2017 skal have fyresedlerne frem. 

HK Stat opfordrer derfor til, at du lægger vejen forbi rådhuspladserne i Købehavn eller Aarhus den 29. oktober efter fyraften. Bor du langt væk fra de to byer, er der mulighed for bustransport – hvilket HK Stat støtter økonomisk.     

Se mere på Uddannelsesalliancens Facebook-side Arbejdsmarked Politik HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk