HK.dk logo

HK-protest: Find penge til politiet uden at stjæle fra de unges uddannelser

27. oktober 2015  |  HK Stat  |  HK Ungdom  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der kan godt findes penge til politiet, uden at det går ud over ungdomsuddannelserne, lyder det fra HK Stat og HK Ungdom – efter at regeringen har stillet krav om, at uddannelsesbesparelser skal finansiere mere politi. Et krav, der også får 3 partier til at smække døren til forhandlingslokalet.

Regeringen vil spare ½ milliard kroner om året på ungdomsuddannelserne for at finansiere politiets økonomi for de næste 4 år. Og vil man som forhandlingspartner ikke acceptere den betingelse, må man forlade bordet – hvilket Enhedslisten, SF og Alternativet nu har gjort med ord som ’sindssyg måde at forhandle på’ og ’revolverpolitik’. Det skriver Politiken. 

Læs på Politiken.dk: Røde partier ude af politiforhandlinger: Uddannelser skal betale for politi

Regeringens krav om besparelser på uddannelserne vækker ikke kun undren og modstand hos de 3 partier – også i HK lyder protester:

- Det er helt forrykt, at pengene skal tages fra vores uddannelser. Med den nye erhvervsuddannelsesreform, der netop skal sikre kvalitet og tiltrække flere unge, hænger det ikke sammen. Heller ikke med målsætningen om, at 95 procent af de unge skal have en ungdomsuddannelse. Så for mig at se er ungdomsuddannelserne det sidste sted at tage pengene fra, siger Karina Nicolaisen, der er formand for HK Ungdom.

Ungdomsformanden bakkes op af HK Stats næstformand Peter Raben:

- Politiet skal helt klart have flere resurser, men det må være lige så klart, at pengene ikke skal findes ved at tage dem fra ungdomsuddannelserne. Drop den absurde ide, siger han og tilføjer: 

- Det er en usmagelig revolverpolitik fra regeringens side at stille den slags ultimative krav for at være med i de politiske forhandlinger. Det har netop været en styrke, at hele Folketinget har bakket op om at tildele politiet flere resurser. 

Han kan godt forstå, at nogle partier ikke ville gå med på regeringens krav til finansieringen og kalder det ’fuldstændig urimeligt’.

Begge slår fast, at pengene til politiet skal findes. Det kan de, hvis man kigger på andre muligheder – også uden, at det går ud over ungdomsuddannelserne, lyder deres opfordring til de politikere, der endnu er med i forhandlingerne.

- Kig fx på, at HK Politiet har en række forslag til, hvordan HK’ere kan aflaste politiet og frigøre betjente til det egentlige politiarbejde. Så vil det ikke være nødvendigt at stjæle en ½ milliard fra ungdomsuddannelserne, siger Peter Raben. 

HK'ere klar til at aflast pressede politifolk


Politik HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk