HK.dk logo

Ny kommunefusion flytter ansatte fra Struer

27. oktober 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


En stor del af de 120 HK-ansatte i Struer Kommune skal forvente, at deres arbejdsplads flytter til Holstebro, hvis borgerne i de to kommuner stemmer ja til en sammenlægning.

Hvis Holstebro og Struer bliver slået sammen til én kommune, er der blandt de administrative funktioner kun enkelte borgerserviceopgaver, der bliver tilbage i den mindste og nordligste af de to kommuner, Struer. Borgerne i begge kommuner tilkender deres holdning ved en folkeafstemning 3. december, og hvis det bliver et ja til fusion, må de fleste af de øvrige administrative medarbejdere i Struer forvente at skulle flytte deres arbejdsplads 16 km mod syd.

Der er i alt cirka 120 HK-ansatte i Struer og 300 i Holstebro. Af fusionsaftalen mellem de to kommuners politikere fremgår det, at rådhusfunktionerne skal samles i Holstebro, som også vil lægge navn til den fusionerede kommune. Det bliver fastholdt af Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S) i et interview i Dagbladet Holstebro-Struer:

- Der skal være noget borgerservice, og der vil være andre funktioner, som ikke vil blive berørt. Hjemmeplejen i Struer skal naturligvis ikke til at køre ud fra Holstebro, siger han til avisen.

Trods modstand mod fusion blandt politikerne i Holstebros byråd – også fra medlemmer af hans eget parti – er borgmesteren ikke i tvivl om, at en sammenlægning er den rigtige for de to kommuner. Han forudser øget konkurrence, ikke bare med nabokommunerne Herning og Viborg, men også med konkurrenter endnu længere væk.

- Vi vil komme til at kæmpe med kommunerne i Trekantsområdet, på Fyn og i Østjylland, når det handler om at tiltrække virksomheder, arbejdskraft og vækst. Her betyder størrelsen altså noget, siger H.C. Østerby.

Læs også:

"Ingen bliver fyret ved nordvestjysk kommunefusion"Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk