HK.dk logo

Dårligt arbejdsmiljø hærger jobcentrene

28. oktober 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Langt over halvdelen af landets jobcentrene lider under dårligt arbejdsmiljø, der ifølge HK Kommunal skyldes et opskruet reformtempo med evindelige omstruktureringer.

Arbejdsmiljøet halter gevaldigt for de ansatte på jobcentrene. Blot 38 procent af de jobcentre, Arbejdstilsynet har besøgt siden oktober sidste år, har fået tilkendt en grøn smiley. Resten – 62 procent – lider ifølge Arbejdstilsynet under et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det viser en opgørelse fra Avisen.dk.

Hovedårsagen til de triste tal er ifølge formand for beskæftigelsesområdet i HK Kommunal, Ilse Asmussen, de mange reformer og lovændringer, som Christiansborg har kastet mod jobcentrene. 

- Når der er konstante ændringer i lovgivningen og omstruktureringer, bliver de ansatte pressede, siger Ilse Asmussen.

Forandring uden forankring

Hun peger på, at når politikerne bliver ved med at ændre lovgivningen uden at tage hensyn til dem, der sidder ude i fronten, går det i sidste ende ud de ledige.

- Vi forandrer og forandrer og forandrer uden at forankre. Det påvirker altså vores faglighed og oplevelsen af arbejdsglæden. Og hvis ikke arbejdsglæden er der, og du bliver presset for hårdt på kerneopgaven, så går det ud over den service, du kan præstere, lyder det fra Ilse Asmussen.

Folketinget i fokus

Meget tyder på, at Ilse Asmussens analyse holder vand. I Arbejdstilsynets rapporter bliver lovændringer nemlig ofte nævnt som årsag til større arbejdsmængder og tidspres.

I KL erkender anerkender forhandlingschef, Marianne Brinch-Fischer, ifølge Avisen.dk, at kommunerne har en del af ansvaret for arbejdsforholdende på jobcentrene. Men forhandlingschefen påpeger ligesom HK Kommunal, at de overordnede rammer kommer fra Christiansborg.Forandringer i arbejdslivet Social og beskæftigelse

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk