Login på Mit HK virker ikke

Vi har en teknisk fejl på HK.DK, og du kan derfor ikke logge ind på Mit HK . Vi knokler for at løse problemet. 

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Kim Simonsen: Vigtig med fokus på fremtidens job

01. november 2015  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK’s forbundsformand, Kim Simonsen, kvitterede for, at HK/Privat sætter fokus på fagligheden. Det er der brug for på et stærkt forandrende arbejdsmarked, mener han.


Kim Simonsen

- Det er jer, der binder Danmark sammen. Så hvorfor ikke samtidig erobre resten af verden?

Sådan sluttede Kim Simonsen, forbundsformand for HK, sit indlæg af på førstedagen af HK/Privats kongres 2015 – med henvisning til kongressens slogan. Og dermed samlede han op på et indlæg, som gjorde HK’ernes udfordringer i fremtiden klart.

- Vi lever i en tid, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig markant. Arbejdspladserne flytter ud. Ikke alene de grafiske arbejdsopgaver, som rykker til Baltikum og it-arbejdspladserne, som flytter til Asien. Det er også bogholderi og andre administrative arbejdsopgaver, som flytter ud. Senest med en så dansk virksomhed som LEGO, sagde Kim Simonsen.

Gå efter de nye jobmuligheder

Det er HK nødt til at tage seriøst. Samt det faktum, at flere og flere af HK’ernes arbejdsopgaver bliver overtaget af it og robotter.

- Så jeg vil gerne kvittere for, at HK/Privat på denne kongres sætter fokus på medlemmernes faglighed. På kompetencer, karriere og uddannelse. Det er der behov for, sagde forbundsformanden, som samtidig slog fast, at man ikke kan stoppe den teknologiske udvikling.

- Vi har i HK aldrig været maskinstormere, og det skal vi heller ikke være nu. Men mange HK-medlemmer kan med rette spørge, hvilke jobs er der til mig om 10 år? Så vi skal være ambitiøse og hjælpe vores medlemmer til at opsøge de nye jobmuligheder.

Særligt ansvar for ’dem’
For at styrke HK’ernes muligheder skal HK blande sig i al landspolitik, som påvirker medlemmernes arbejds- og familieliv. Hvad enten det er dagpenge, integration, uddannelse eller børnepasning.

- Jeg mærker en tendens til et ’os’ og ’dem’. Os, der har et job under ordnede forhold og er medlem af en fagforening, og ’dem’, som er arbejdsløse eller i løntilskud. Vi må ikke vende det blinde øje til. Vi har et særligt ansvar. Det er vores solidariske pligt.

Arbejdsmarked Job og uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk